@ Deg... i to do mnie przemawia w temacie nie ruszania niczego! Przykład idealny.
Pełne poparcie z mojej strony, ale...
uważam też że systemowe rozwiązanie pozwalające w jednym miejscu skondensować info o ewentualnych opcjach serwisowo reaktywacyjnych (znów powołam się na Mangusa, Lorda czy Gagu) byłaby fajnym ułatwieniem dla kogoś kto korzysta z tego rozwiązania.
Powiem więcej... bo jak zauważyłem przykład ten jest omijany w naszej dyskusji... TO IDEALNE ROZWIĄZANIE dla keszy, które sadzimy w terenie np. podczas wakacji, kilkaset kilometrów od domu. Możliwość serwisu jest praktycznie żadna, a miejsce pokazane keszem fajne i warte zachowania.
Tu argument o jakości, patencie, skali zaangażowania zupełnie odpada... wkładam kesza, bo miejsce jest tego warte, mając świadomość, że nigdy pewnie tu nie wrócę. Posyłanie do piachu tego typu keszy z argumentem, bo autor dbać powinien, jest dość kontrowersyjne...bo czy ideą naszej zabawy jest stworzenie arcydzieła pod stałą opieką czy może jednak pokazanie fajnego miejsca i przekazanie cząstkowe ODPOWIEDZIALNOŚCI SPOŁECZNEJ za zakładaną skrzynkę? W końcu tworzyć chcemy społeczność, a nie bandę zapatrzonych w swe dzieła idealistów!
Mam przeświadczenie graniczące z pewnością, że 80% naszej społeczności podziela (w tym konkretnym przypadku keszy tzw. wyjazdowych) mój pogląd.
I chociażby dlatego WARTO o jakimś technicznym rozwiązaniu pomyśleć.
Dlatego osobie, która mowi:
- nie bo nie;
- bo to moje arcydzieło;
- bo to mega patent;
- bo może to wystarczyć nowicjuszy;
- etc..
ZOSTAWIMY OPCJĘ BEZ ZMIANY.
Natomiast dla tych, którzy np. :
- lubią spontaniczne kesze na wyjazdach;
- nie mają problemu z faktem serwisu czy reaktywacji
- etc.
DAJMY NARZĘDZIE POMOCNICZE, które jednocześnie będzie STAŁĄ OPCJĄ (ATRYBUTEM/KOMENTARZEM/POLEM) podczas zakładania kesza.
Wilk syty i owca cała:)))
Mnie się łatwo pisze, bo to nie będzie moja ewentualna robota... niemniej jednak dzieją się w systemie rzeczy (moim zdaniem) mniej istotne (nie mówię, że to źle) jak choćby tematy kolejnych sprawności pezy którym mamy wieljie halo, pdczas gdy np. kuleje podstawowa funkcjonalność... o której już wiele razy wspominałem, a mianowicie PERSONALIZACJA Menu:)
Może więc i taki pomysł uda się wrzucić na sławetnego githuba i kiedyś w przyszłości, takim pierdołom jak ja, dać możliwość określenia zasad serwisowania keszy