Zmiany jutro wrzucę na serwer. Na razie "preview" dla Was.
Slider niby taki podobny do poprzedniego, ale będzie działał zupełnie inaczej

Moderator: Moderatorzy
A gdyby tak wprowadzić tagi?:) Żartuję, ale "wołanie" na portalu by się przydało (na forum też).
Co do statystyk - jestem przekonany, że to progresparlando pisze: ↑poniedziałek 19 lutego 2018, 21:43 Nie wiem jak z tym przewijaniem garści statystyk - czy to nie będzie regres, jeśli chodzi o wygodę i obsługę np. na ekranie dotykowym. Czegoś takiego doświadczam jak np. próbuję przejść na kolejną stronę w https://opencaching.pl/mycaches.php tzn. jest problem czasami trafić na kolejne numerki, które są małe i za blisko siebie.
Właśnie przyciski mi się podobały, o pozostałych ułatwieniach nie wiedziałem, wychodzi na to, że najważniejszych zmian nie widać, przynajmniej na pierwszy rzut oka
Dzięki, zauważyłem, że pojawia się chmurka po najechaniu kursorem
Hmm.. nie ukrywam, że mnie się podobają takie sklejone przyciski. Ale między "mnie się podobają", a "podobają się większości" czy "są czytelne i użyteczne" pewnie może być rozdźwięk. Więc proszę zatem o wypowiedzi większej liczby użytkowników na ten temat. Nie ma problemu, by zrobić je osobno.Azymut pisze: ↑wtorek 20 lutego 2018, 17:00 Wydaje mi się, że dobrze by było (jeśli to jest możliwe) jakby między klawiszami "zaloguj się" i "zarejestruj się" był jakiś mały odstęp. Obecnie te klawisze stykają się bokiem, przez co trzeba się mocniej przyjrzeć, żeby zobaczyć w co klikamy. Po lekkim rozsunięciu powinno to być bardziej czytelne.
Zasadniczo mi wszystko jedno, ale ze względów wizualnych: między okienkami login/hasło/zaloguj się jest przerwa, więc chyba lepiej będzie wyglądało jak tu też będzie.
Tylko czy dwa slajdery na jednej stronie to nie za dużo?
W pełni popieram post parlando.parlando pisze: ↑wtorek 20 lutego 2018, 19:57 Można się zastanowić. Okienko mogłoby być np. wyświetlane jedno na raz, dość szerokie. Mogłoby to zastąpić obecną definicję objaśniającą geocaching (btw, skoro już ktoś trafia na opencaching, to może zacząć od kilku słów nt. OC, bo na open raczej nie trafia się przypadkowo - już ktoś musiał coś słyszeć o geocachingu). Taki slajder, duży, na górze strony odróżniałby się od tego ze statystykami. Statystyki można równie dobrze zawrzeć tam na jednej, dużej karcie.
Pomysł z banerem też mi się podoba - jakieś ładne obrazki (np. wycinki obrazujące/wskazujące opisywaną rzecz) i tekst. To dla niezalogowanych, więc wyszukiwarki można w ogóle nie wyświetlać.