Sam mam takie, i to z kilku powodów, m.in.: lubię zagadki, poza tym o miejscach godnych pokazania dowiaduję się głównie z innych keszyareckis pisze:A znowu poważnie, to z drugiej strony na GC jest wiele hiper skrzynek w terenie, które nie pokazują NIC, są same dla siebie... źle?

Ja staram się patrzeć nie na mapę, tylko realnie. Czytaj: kesz w takim miejscu, abym był w stanie się nim opiekować. Gdybym kierował się zasadą "a, wrzucę tu kesza, potem niech inni się martwią", w pewnych rejonach białych plam byłoby odrobinę mniej... Znalezień nie mam dużo, ciężko mi się wypowiadać, ale spotkałem się ze skrzynkami opisującymi wartościowe miejsce, które to skrzynki dawno temu powinny zniknąć i zrobić miejsce świeżym pomysłom.
I tak jeszcze na marginesie przypominam: https://wiki.opencaching.pl/index.php/U ... _w_terenie
Ja to rozumiem tak, że umieszczając skrzynkę "o niczym" na białej plamie, ryzykujesz zablokowaniem kogoś, kto mógłby o danym miejscu coś ciekawego przekazać...Minimalny odstęp wynosi 150 m dla terenów pozamiejskich i 50 m dla terenów miejskich (granice miasta). Wymóg zachowania odległości dotyczy fizycznych pojemników, jak również współrzędnych startowych skrzynek typu multicache, quiz czy nietypowa oraz współrzędnych wszelkich etapów fizycznych tych skrzynek.