Co do zagadek w tym roku na razie przyjemne, no może oprócz jednej(4) gdzie jest wiele niejasności i trzeba wybrać błędną odpowiedz, żeby była poprawna, ale po kombinacjach da się z tym jakoś uporać

Małe podsumowanko i indywidualna ocena:
Zagadka 1 - Gdybym nie spotykał Kubackiego na eventach i nie wiedział kto to, pewnie zagłębiłbym się w zagadkę i utknął w milionach kombinacji

Zagadka 2 - Idealna dla keszerów , bez znajomości "żółwia na stoku" w teren ani rusz

Zagadka 3 - Zagadka znana i często spotykana - przyjemna i bardzo lubiana

Zagadka 4 - Znalezienie najdalszej odległości między miastami, nie sprawiło żadnego problemu, do póki nie okazało się, że to nie ona jest poprawną odpowiedzią. Rozpracowanie kilku rozwiązań wymagało sporo czasu, aby natrafić na niejasną myśl autora .
Mając kilka wyników pasujących do wskazówek i dopasowanie ich bez klucza do alfabetu, znów wymagało wkradnięcia się do głowy autora i odczytania myśli. Na koniec mając już kilka rozwiązań wybrałem tę najbardziej świąteczną no i się udało .
Zagadka 5 - trudno mi ocenić, z racji wykonywanego zawodu muszę znać ''grupę elfów'' na pamięć ,tak że odpowiedź wpisywałem od razu. (Mój klimat