to co żeś tam wysłał :p5nip3r pisze:Mimo, że nie rozwiązałeś jeszcze mojej pierwszej zagadki, dzięki wielkie za zajęcie się tym jakże kultowym już wydarzeniem świata OCDzięki !
AKQ 2016 - Przygotowania
Moderator: Moderatorzy
- BUMAG
- Stały bywalec
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Re: AKQ 2016 - Przygotowania

-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 78 razy
- Otrzymał podziękowań: 186 razy
Zagadki sprawdzone, wybrane i przesłane do Ranwersa 
Serdecznie dziękuję WSZYSTKIM autorom - tych zagadek rozwiązanych, i nie, tych wybranych i niewykorzystanych. Bez Was na pewno kalendarza by nie było
Bardzo dziękuję za pomoc przy sprawdzaniu, w szczególności brasi, który dzielnie walczył i udało mu się dużo rozkminić (zwłaszcza, gdy ja wymiękałem).
Teraz pozostaje kilka dni na zebranie finałów. Niestety, lista się nie powiększyła :
Łódź
Trójmiasto
Poznań
Katowice
Bydgoszcz
Częstochowa
Chyba, że coś w natłoku zagadek umknęło, to proszę się przypomnieć
Zachęcam do zakładania, to nic strasznego
Osoby, które już zgłosiły finał proszę o podsyłanie współrzędnych, ewentualnych hintów oraz informacji, czy robią "bonus".
EDIT:
Dołączyły:
Zielona Góra
Warszawa
Szczecin

Serdecznie dziękuję WSZYSTKIM autorom - tych zagadek rozwiązanych, i nie, tych wybranych i niewykorzystanych. Bez Was na pewno kalendarza by nie było

Bardzo dziękuję za pomoc przy sprawdzaniu, w szczególności brasi, który dzielnie walczył i udało mu się dużo rozkminić (zwłaszcza, gdy ja wymiękałem).
Teraz pozostaje kilka dni na zebranie finałów. Niestety, lista się nie powiększyła :
Łódź
Trójmiasto
Poznań
Katowice
Bydgoszcz
Częstochowa
Chyba, że coś w natłoku zagadek umknęło, to proszę się przypomnieć

Zachęcam do zakładania, to nic strasznego

Osoby, które już zgłosiły finał proszę o podsyłanie współrzędnych, ewentualnych hintów oraz informacji, czy robią "bonus".
EDIT:
Dołączyły:
Zielona Góra
Warszawa
Szczecin
Ostatnio zmieniony wtorek 22 listopada 2016, 23:40 przez sajmon, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Bywalec
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Czyli rozumiem, że jak nie dostałam maila zwrotnego dotyczącego wysłanej zagadki, to znaczy, że była ona za trudna?
-
- Wyjadacz
Generalnie odpisywałem maila, gdy zagadka została rozwiązana, by autor potwierdził hasło i sposób rozwiązania, lub jeśli były jakieś wątpliwości.
@ZielonaPlazma - twoja zagadka jedna jest (i tu chyba maila pisałem), drugiej (którą robiłaś "na spółkę") oidp nikt nie rozwiązał (nie wiem, czy z uwagi na trudność, czy brak mocy przerobowych).
@ZielonaPlazma - twoja zagadka jedna jest (i tu chyba maila pisałem), drugiej (którą robiłaś "na spółkę") oidp nikt nie rozwiązał (nie wiem, czy z uwagi na trudność, czy brak mocy przerobowych).
- Karls
- Forumator
- Otrzymał podziękowań: 34 razy
A czy autorzy dostaną jakaś informację kiedy jest ich zagadka? Zdaje się, że w zeszłym roku tak było, żeby wiedzieli kiedy nie czekać do północy
. W każdym razie skądś wiedzieli kiedy się czasowo wycofać z forum by nie kusić podpowiedziami.

-
- Wyjadacz
Dwa lata temu była możliwość (jakimś sposobem, chyba zmieniając datę) podejrzenia autorów i tytułów. W tamtym roku Ranwers to zablokował 
Jeśli ktoś (oczywiście z autorów) bardzo chce, mogę podesłać listę (kolejność TYLKO autorów). Karls - twoja OIDP przewidziana jest na któryś weekend

Jeśli ktoś (oczywiście z autorów) bardzo chce, mogę podesłać listę (kolejność TYLKO autorów). Karls - twoja OIDP przewidziana jest na któryś weekend

-
- Centrum Obsługi Geocachera
- Podziękował;: 158 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
Sajmon - nie wiem czemu odbija mi maile ze skrzynki mailowej AKQ.
Zgłaszam finał w (imieniu Kerama58) Warszawie
Zgłaszam finał w (imieniu Kerama58) Warszawie
- 5nip3r
- Wyjadacz
- Podziękował;: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 33 razy
Myślę, że ujawnienie nicków autorów chyba nikomu nic nie pomożesajmon pisze:Dwa lata temu była możliwość (jakimś sposobem, chyba zmieniając datę) podejrzenia autorów i tytułów. W tamtym roku Ranwers to zablokował

-
- Wyjadacz
Masz na mailu5nip3r pisze: Myślę, że ujawnienie nicków autorów chyba nikomu nic nie pomożeAle jeśli można, to ja chętnie bym poznał kolejność autorów. Jeśli moja zagadka się dostała, to będę wiedział kiedy mogę iść wcześniej spać

Dobrze, że tu też skrobnąłeś, bo w tych wiadomościach na fb to bym nie znalazł... Dopisane (kilka postów wyżej).Szarlih pisze:Zgłaszam Finał, szczegóły pisałem na prywatną Facebook
-
- Wyjadacz
Lista miast (edytowana):
Łódź
Trójmiasto
Poznań
Katowice
Bydgoszcz
Częstochowa
Zielona Góra
Warszawa
Szczecin
Białystok
Opole
Proszę założycieli o nadsyłanie kordów na maila AKQ2016@wp.pl
Łódź
Trójmiasto
Poznań
Katowice
Bydgoszcz
Częstochowa
Zielona Góra
Warszawa
Szczecin
Białystok
Opole
Proszę założycieli o nadsyłanie kordów na maila AKQ2016@wp.pl
Ostatnio zmieniony poniedziałek 28 listopada 2016, 22:32 przez sajmon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sebastian
- Forumator
- Podziękował;: 217 razy
- Otrzymał podziękowań: 79 razy
Opole dołącza do finału. Stolica Górnego Śląska musi mieć skrzynkę i spotkanie AKQ
Poszedł mail