"Diagnoza" jest ogólna i nie odnosi się stricte do ownów.deg pisze:
BTW, jeśli już patrzysz na statystyki, to ownów (nie lubię tej nazwy) mam już około 40 - każda skrzynka osobista.
Moderator: Moderatorzy
"Diagnoza" jest ogólna i nie odnosi się stricte do ownów.deg pisze:
Dzięki za podanie statystyki. To ja też mam kolejne pytanie:) Po co "uwalniać" typ, który nie cieszy się zainteresowaniem keszerów? Dobitnie widać, że to tylko promil wszystkich skrzynek (pewnie nawet dodając do tego kryptoowny) i nawet całkowite ich wyrugowanie nie wpłynie na całą zabawę:)Ranwers pisze:W chwili pisania tego posta mamy 289 aktywnych ownów w serwisie, podczas gdy wszystkich aktywnych keszy jest 29206
Parlando - ja jeszcze raz Ci przypomnę, że do tej pory nie zdobyłeś ANI JEDNEGO owna. Nie sądź zatem po sobie, czy się cieszy czy nie cieszy. Bo rozmowa jest w stylu "nie wiem, nie widziałem, ale się wypowiem".parlando pisze:Ranwers pisze:To ja też mam kolejne pytanie:) Po co "uwalniać" typ, który nie cieszy się zainteresowaniem keszerów? Dobitnie widać, że to tylko promil wszystkich skrzynek (pewnie nawet dodając do tego kryptoowny) i nawet całkowite ich wyrugowanie nie wpłynie na całą zabawę:)
To ja przewrotnie zapytam: po co było pozwalać Ci się rejestrować w serwisie? Przecież w chwili rejestracji miałeś dokładnie zero założonych keszy, więc usunięcie Cię z serwisu w żaden sposób nie wpłynęło by negatywnie na całą zabawę?parlando pisze:To ja też mam kolejne pytanie:) Po co "uwalniać" typ, który nie cieszy się zainteresowaniem keszerów? Dobitnie widać, że to tylko promil wszystkich skrzynek (pewnie nawet dodając do tego kryptoowny) i nawet całkowite ich wyrugowanie nie wpłynie na całą zabawę:)
W mojej najbliższej okolicy jest chyba tylko jeden i nie cieszy się zbytnią popularnością (ostatnie znalezienie w 2013 r.). Skoro już zaglądasz w statystyki, to nie znajdziesz też u mnie założonego owna, ani u zdecydowanej większości wszystkich keszerów. Szczerze, to nie wiem co chcesz udowodnić. Nigdy nie twierdziłem, że owny są złe czy dobre. Po prostu nie mają większego związku z geocachingiem i tyle.deg pisze:Parlando - ja jeszcze raz Ci przypomnę, że do tej pory nie zdobyłeś ANI JEDNEGO owna.
Przewrotnie to ja pytałem (użyłem danych, które sam podałeś).Ranwers pisze:to ja przewrotnie zapytam:
A nie pomyślałeś, że to w dużej mierze skutek tego, że to skrzynka przychodzi do keszera, a nie na odwrót? Jeżeli skrzynka jest bardzo dobra i ma wiele znalezień, to nic dziwnego, że ma dużo rekomendacji, phi...Ranwers pisze:O bzdurności Twojego argumentu niech jeszcze świadczy fakt, że own jest na drugim miejscu przyznanych rekomendacji
Oczywiście, że tak nie jest, ale statystyki sobie sam zmanipulujparlando pisze:A nie pomyślałeś, że to w dużej mierze skutek tego, że to skrzynka przychodzi do keszera, a nie na odwrót? Jeżeli skrzynka jest bardzo dobra i ma wiele znalezień, to nic dziwnego, że ma dużo rekomendacji, phi...Ranwers pisze:O bzdurności Twojego argumentu niech jeszcze świadczy fakt, że own jest na drugim miejscu przyznanych rekomendacji
Co ma piernik do wiatraka? Inny typ kesza i inny typ logu - co to ma wspólnego z przyznaniem rekomendacji ownowi?parlando pisze:BTW, na pierwszych miejscach pod względem liczby "znalezień" są wirtuale zdobywane w większości sprzed kompa - też dorobisz do tego puentę?
No właśnie, może już Ci wystarczy manipulacji? Pokazałem, że owny mają nadspodziewanie dużo rekomendacji, to Ty odbijasz piłeczkę pisząc o znalezieniach wirtuali. Żadnego punktu wspólnego (inny typ, inny log), ale analogię wyciągasz.parlando pisze:Dane statystyczne już są, teraz wystarczy manipulować:)
Cześć!brasia pisze:Jest już przesądzone, decyzją COG: owny zostaną uwolnione, ale z ograniczeniami: ilość możliwych do założenia ownów będzie zależna od ilości otrzymanych rekomendacji. Mamy już pewne przemyślenia, ale chcielibyśmy jako COG posłuchać Waszych propozycji w tym zakresie.
Proszę aby w tym wątku konstruktywnie porozmawiać na ten temat.
Po podjęciu przez COG decyzji i wprowadzeniu przez RT zmian w kodzie zajmiemy się porządkowaniem skrzynek typu own. To znaczy właściciele skrzynek, które de facto są ownami (np. mobilnych, które nie nadają się do schowania w terenie) zostaną poproszeni o zmianę typu skrzynki na own.
Zastanowimy się też nad skrzynkami mobilnymi, ale te decyzje zostawmy na później.
No właśnie! To była konsekwencja:Ranwers pisze:Co ma piernik do wiatraka?
W każdym razie ciągnięcie tego wątku mija się z celem i proponuję go tutaj uciąć.Ranwers pisze:To ja przewrotnie zapytam: po co było pozwalać Ci się rejestrować w serwisie? Przecież w chwili rejestracji miałeś dokładnie zero założonych keszy, więc usunięcie Cię z serwisu w żaden sposób nie wpłynęło by negatywnie na całą zabawę?
W którym dokładnie miejscu manipulowałem?Ranwers pisze: może już Ci wystarczy manipulacji?
Wróć do początku tematu (moja pierwsza odpowiedź).Ranwers pisze:Napisz mi proszę (Ty i każdy innych przeciwnik ownów), czemu nie chcesz, żebym ja mógł założyć 2+ ownów?