deg pisze:czy inny Parlando , który pozgłasza logi niezgodne z wymogami skrzynki.

Moderator: Moderatorzy
deg pisze:czy inny Parlando , który pozgłasza logi niezgodne z wymogami skrzynki.
Jestem za, brakuje takiej opcji. Do tej pory takie zgłoszenia odbywały się mailowo (niepolecane) lub poprzez "zgłoś problem/inny".deg pisze: A gdyby tak w logach dodać opcję "Zgłoś log do COG" (albo jakiś podobny mechanizm), pozwalający na zgłoszenie każdemu keszerowi dowolnego loga.
Deg, ale przecież wszyscy w wątku zasadniczo zgadzają się, ze problem pojawił się w momencie zablokowania ownów, i że mobilniaki stały się ownami zastepczymi. Próba naprawy mobilniaków bez jednoczesnego rozwiązania 'głodu' istnienia ownów bedzie mało skuteczna.deg pisze:
@kociewie - zostawmy na razie kwestię ownów na później, ok? Załóżmy, że nie są one problemem, potem zastanowimy się jak to zrobić.
Kolego deg, proponuję, żebyś Ty (ze względu na Twój duży i dobry moim zdaniem wkład w dyskusję) założył nowy temat, gdyż ten temat dostarczył już nam wniosków. Temat dotyczyłby propozycji na rewizję limitu na OWNy (mając w pamięci wnioskowanie które płynie z aktualnej dyskusji nad mobilniakami). W takim temacie byłaby dyskusja na temat propozycji rozwiązań, która skończyłaby się głosowaniem, które rozwiązanie jest najlepsze.deg pisze:(...)
aniolekdiabelka pisze: A wiesz kto Ci odpisał?
Zapytam o zgodę i wtedy zamieszczę odpowiedź.r00t7 pisze:ja to bym chcial poznac stanowisko COG w tej sprawie
Witam,
niestety COG nie może ingerować w skrzynki z powodu warunków postawionych przez założyciela wymaganych do zdobycia skrzynki, czy też potwierdzających jej zdobycie. Warunkiem podstawowym zdobycia kesza jest wpis w logbooku i tylko w razie dowodu na braku wpisu w logbooku, a jedynie wpis internetowy COG może podjąć działania usuwając wpis informując przedtem tę osobę. Jeśli uważasz, że wpisy w tej skrzynce nie spełniają wymagań założonych przez autora skontaktuj się z nim i poproś o ich usunięcie (o ile sam autor nie zgodził się na ich zamieszczenie).
To zgłoszenie zostaje zamknięte, w razie dodatkowych pytań proszę o kontakt pod adresem cog@openching.pl
Pozdrawiam,
telefonalarmowy
COG
Moim zdaniem logów powinien pilnować właściciel kesza, a nie COG. Mechanizm zgłaszania logów istnieje i dzisiaj - nadal jest zakładka "Zgłoś problem".deg pisze:... A gdyby tak w logach dodać opcję "Zgłoś log do COG" (albo jakiś podobny mechanizm), pozwalający na zgłoszenie każdemu keszerowi dowolnego loga. ... zawsze znajdzie się taki Aris czy inny Parlando, który pozgłasza logi niezgodne z wymogami skrzynki. ...
Temat powoli zaczyna się wylewać z ramVerdant90 pisze:...Nazwę ich NIEBIESCY. ... Nazwę ich CZERWONI
Mały OT, troszkę humorystyczny, bez uszczypliwości i kwestionowania wyników: głosowało 703 keszerów na uprawnionych (stan na dzisiaj, bo archiwalnego nie mam) 34179Sebastian pisze:Ludzie wybrani przez społeczność ...
Popełniłeś jeden błąd - nie odliczyłeś tych, którzy są nieuprawnieni do głosowania.ronja pisze:Mały OT, troszkę humorystyczny, bez uszczypliwości i kwestionowania wyników: głosowało 703 keszerów na uprawnionych (stan na dzisiaj, bo archiwalnego nie mam) 34179Sebastian pisze:Ludzie wybrani przez społeczność ...To 2% wszystkich, więc należy mówić o zdecydowanie mniejszej części społeczności
Ja mam nadzieję, że czasy OC Teamu pracującego po cichu i nagle ogłaszającego zmiany mamy już za sobą. OC tworzy społeczność, a nie COG czy RT. W Geocaching też bawi się społeczność. OC Team to mniejszość.Sebastian pisze:Ludzie wybrani przez społeczność, by Wam służyć pracują nad OWNami i Mobilniakami. Mam nadzieję, że po przedyskutowaniu kilku kwestii, zmiany, przywrócenie mobilniaków oraz możliwość posiadania przez użytkownika więcej niż jednego OWNa zostaną wkrótce wprowadzone.
Na pewno warto wykazać odrobinę cierpliwości, bowiem obecny Zespół OC, pracuje tak naprawdę od 10 dni. Przejął obowiązki Rady Rejsu, zmieniło się wiele osób w COGu. Najważniejsze, że dla keszera nasza praca jest niewidoczna, choć jest jej sporo, w tej chwili rozpatrujemy 65 zgłoszeń oraz weryfikujemy 31 skrzynek przed publikacją. Ponieważ została zlikwidowana RR, toczy się dyskusja, w jaki sposób przywrócić OWNy i Mobilniaki.
Pewnie tak i jestbrasia pisze:Popełniłeś jeden błąd - nie odliczyłeś tych, którzy są nieuprawnieni do głosowania.
Co nie zmienia faktu, że większość to co się dzieje ma w anusie albo i głębiej.
Bardzo ciekawa koncepcja, już mnie mnie się podoba. Zrobisz kiedyś event w tym klimacie.... z kolegami? Wpadnę na pewno na sikundę, a kto wie, może na coś jeszczedallas pisze:
My tam lubimy sikać do skrzynek a czasem nawet zostawiamy w nich klocka. Też nie uważamy tego za patologię, bo ja i moi koledzy, ....