Adwentowy Kalendarz Quizowy 2015 - przekaz myśli
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowy na forum
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Adwentowy Kalendarz Quizowy 2015 - przekaz myśli
Proszę o podpowiedzi do 4. i 5.
Nie wiem jak ugryźć piątą...

- Jeanpaul
- Bywalec
- Podziękował;: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
5:0 ale dopiero za trzecim razem udało mi się nie popełnić błędu. Bardzo łatwo o pomyłkę w liczeniu, a to czysta matematyka i wynik prawidłowy może być tylko jeden. Byłem już trochę zmęczony tymi rachunkami i dobrze, że skończyło się na trzecim podejściu. Teokryt zrobił nam powtórkę z elektrotechniki i matematyki.
- yoshio
- Bywalec
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
- Kontakt:
hehe, 5: wynik wszedł za pierwszym razem
nie wierzyłem w to, że się uda, a tu proszę!

-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 125 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
No, a humanistów powinien przeprosić.Jeanpaul pisze:Teokryt zrobił nam powtórkę z elektrotechniki i matematyki.

- Pawel brasia
- Forumator
- Podziękował;: 255 razy
- Otrzymał podziękowań: 319 razy
Elektryków też, ***** są z poza szeregu, wzięte z czapy.Jano pisze:No, a humanistów powinien przeprosić.

- Za ten post autor Pawel brasia otrzymał podziękowanie:
- 5nip3r
- deg
- Rada Techniczna
- Podziękował;: 225 razy
- Otrzymał podziękowań: 503 razy
Ej, no - to jednak jest wątek świąteczny w tym zadaniu!brasia pisze:Elektryków też, ***** są z poza szeregu, wzięte z czapy.

- Karls
- Forumator
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 34 razy
Uff zagadka z wężami wreszcie rozwiązana, dzięki za podpowiedzi. W sumie jak się nie zgadnie, że autor wymyślił akurat tak to można jak ja generować wiele rozwiązań równie logicznych ale każde błędne
. Szkoda troszkę, że autor nie pomyślał o jakimś dodatku naprowadzającym na jego tok myślenia bo bez tego rozwiązanie to w dużej mierze kwestia szczęścia albo cierpliwości do "bruteforce" i sprawdzania wszystkich możliwości odczytania aż w końcu znajdzie się te właściwe (o ile oczywiście nie przeoczy się i nie odrzuci go po drodze). Jeśli więc ktoś też ma problem z czytaniem w myślach autora to służę precyzyjną podpowiedzią do tego problemu, która (mam nadzieję) nie popsuje zabawy
.
@Up - z tą zagadką Teokryta nie jest tak źle, nam wynik wszedł za pierwszym razem ale fakt, że mogła by być krótsza. Przez kawałek to jest zabawne a potem po prostu męczące bo robi się wiele razy to samo.

@Up - z tą zagadką Teokryta nie jest tak źle, nam wynik wszedł za pierwszym razem ale fakt, że mogła by być krótsza. Przez kawałek to jest zabawne a potem po prostu męczące bo robi się wiele razy to samo.
- Jeanpaul
- Bywalec
- Podziękował;: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
A jak Wam idzie z szóstką? Po wpisie Mglicy pomyślałem, że będzie dosyć łatwo, ale gdzie tam:)
Ja zawsze pytam Mikołaja "co mi przyniesiesz w tym roku i dlaczego znowu rękawiczki"
Ja zawsze pytam Mikołaja "co mi przyniesiesz w tym roku i dlaczego znowu rękawiczki"
- Gryfici.team
- Bywalec
- Podziękował;: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
Hahaha!Jeanpaul pisze:"co mi przyniesiesz w tym roku i dlaczego znowu rękawiczki"

A mi szóstka to raczej nie idzie w ogóle :/ deszyfratory, szyfratory i nic. Tylko zastanawia mnie tytuł (3 w 1), czy ma jakieś znaczenie w tym wszystkim... hmm...
- 5nip3r
- Wyjadacz
- Podziękował;: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 33 razy
Ja już patrzyłem na to przez okulary 3DGryfici.team pisze: Tylko zastanawia mnie tytuł (3 w 1), czy ma jakieś znaczenie w tym wszystkim... hmm...

- Magr
- Bywalec
- Podziękował;: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
MaGryfici.team pisze: A mi szóstka to raczej nie idzie w ogóle :/ deszyfratory, szyfratory i nic. Tylko zastanawia mnie tytuł (3 w 1), czy ma jakieś znaczenie w tym wszystkim... hmm...

-
- Nowy na forum
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Czy będzie ktoś tak miły i podhintuje do 4 i 6? 4 wiem co mam znaleźć co to oznacza itd ale nie wiem jak mam to zrobić. 6 rozgryzam jeszcze. 5 też niemam ale licze więc tu pomocy póki co nie trzeba 

- Pawel brasia
- Forumator
- Podziękował;: 255 razy
- Otrzymał podziękowań: 319 razy
To zagadka ma tytuł?Gryfici.team pisze: Tylko zastanawia mnie tytuł (3 w 1), czy ma jakieś znaczenie w tym wszystkim... hmm...
U mnie tak wygląda:

- Gryfici.team
- Bywalec
- Podziękował;: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
Zrestartuj przeglądarkębrasia pisze:To zagadka ma tytuł?Gryfici.team pisze: Tylko zastanawia mnie tytuł (3 w 1), czy ma jakieś znaczenie w tym wszystkim... hmm...
U mnie tak wygląda:

Edit:

w razie 'wu'