Adwentowy Kalendarz Quizowy 2014 - przekaz myśli
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowy na forum
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Adwentowy Kalendarz Quizowy 2014 - przekaz myśli
Czy do zaliczenia AKQ trzeba mieć zaliczone wszystkie zagadki? Bo ja mam tyko kilka i po rozwiązaniu ostatniej nie wyświetla i żadnych kordów.
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 72 razy
sewel pisze:Czy do zaliczenia AKQ trzeba mieć zaliczone wszystkie zagadki? Bo ja mam tyko kilka i po rozwiązaniu ostatniej nie wyświetla i żadnych kordów.
Tak, trzeba mieć "zaliczone" wszystkie zagadki.
- Mglica
- Nowy na forum
- Podziękował;: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
s-artur pisze:Zanim wszyscy znikną z forum. Kalendarz się skończył - powieje pustką.
Życzę Wszystkim Wesołych Świąt, dużo prezentów i bardzo dużo keszy na Nowy Rok !!!
ale jeszcze poproszę hinta do ostatniej zagadki.
Artur ta zagadka jest na prawdę najłatwiejsza ...
Zapomnij o choince, kominku, psie, świeczkach stroiach ścianach i dywanach, nawet tulipany nic nie znaczą

no..i Wesołych Świąt

-
- Nowy na forum
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Znalazłem finał w Gdańsku i czuję pewien niedosyt... spodziewałem się sprytnie schowanej, wyczepistej skrzynki, a tu zwykły przysypany klipsiak, na którym jaskrawo stoi choinka, jedynie logbook był w miarę ładny.
Jednak patrząc po zdjęciach w nocy wyglądało to zupełnie inaczej, kesz w "betonowym domku", który był ładnie wypełniony, jakieś worki z prezentami... w tym momencie okazuje się, że tak naprawdę nie skrzynka, a event ma sobą coś prezentować. Ale dlaczego dużo gorszą zabawę mają mieć osoby, które z jakiegoś powodu w evencie uczestniczyć nie mogły i po skrzynkę poszły kilka godzin później?
Dodatkowo, patrząc na sposób ukrycia sądzę, że w ciągu tygodnia zniknie choinka a z nią prawdopodobnie i kesz, a osoby, które przyjdą po niego za tydzień odejdą z kwitkiem. Czy naprawdę to tak ma wyglądać?
Chciałem dokańczać AKQ2013 i robić poprzednie ale mi się odechciało, skoro nawet nie będę miał pewności, że skrzynki tam jeszcze są?
Jednak patrząc po zdjęciach w nocy wyglądało to zupełnie inaczej, kesz w "betonowym domku", który był ładnie wypełniony, jakieś worki z prezentami... w tym momencie okazuje się, że tak naprawdę nie skrzynka, a event ma sobą coś prezentować. Ale dlaczego dużo gorszą zabawę mają mieć osoby, które z jakiegoś powodu w evencie uczestniczyć nie mogły i po skrzynkę poszły kilka godzin później?
Dodatkowo, patrząc na sposób ukrycia sądzę, że w ciągu tygodnia zniknie choinka a z nią prawdopodobnie i kesz, a osoby, które przyjdą po niego za tydzień odejdą z kwitkiem. Czy naprawdę to tak ma wyglądać?
Chciałem dokańczać AKQ2013 i robić poprzednie ale mi się odechciało, skoro nawet nie będę miał pewności, że skrzynki tam jeszcze są?
-
- Bywalec
- Podziękował;: 1 raz
Nie strasz mnie nawet... Na początku kalendarza pytałam się Gdańśkich keszerów, czy jeśli przyjadę do GD po świętach w styczniu, to czy skrzynka będzie jeszcze możliwa do podjęcia. Wszyscy mnie zapewniali, że tak.fortepian pisze:Znalazłem finał w Gdańsku i czuję pewien niedosyt... spodziewałem się sprytnie schowanej, wyczepistej skrzynki, a tu zwykły przysypany klipsiak, na którym jaskrawo stoi choinka, jedynie logbook był w miarę ładny.
Jeśli odejdę z kwitkiem, to się mocno wkurzę

(powtórka z rozrywki - w zeszłym roku też miałam cały kalendarz rozwiązany, a skrzynki nie podjęłam).
-
- Centrum Obsługi Geocachera
- Podziękował;: 158 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
@ Finał w Gdańsku
Zgodnie z informacjami od założyciela gdańskiego finału - jest on dostępny na kordach!
Zgodnie z informacjami od założyciela gdańskiego finału - jest on dostępny na kordach!
-
- Nowy na forum
na razie...Elvis7 pisze:Zgodnie z informacjami od założyciela gdańskiego finału - jest on dostępny na kordach!
Chciałem napisać, że mogę się założyć, że finał w ciągu miesiąca zniknie - ale zdałem sobie sprawę, że to bez sensu, bo mógłbym sam przyjść i go zabrać

- krystiant
- Forumator
- Podziękował;: 121 razy
- Otrzymał podziękowań: 410 razy
@fortepian: Zawsze samodzielne podejmowanie kesza będzie się różniło od podejmowania w grupie oraz od podejmowania w ramach eventu... A finał, po rozwiązaniu zagadek to zwykły kesz... Pierwotnie zresztą nie było eventów. Te zaczęto robić w późniejszych edycjach żeby było milej.
Poczytaj zanim się zapytasz
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów

Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów

- art_noise
- Forumator
- Podziękował;: 331 razy
- Otrzymał podziękowań: 307 razy
Za to kesz w Warszawie pełen profesjonalizmu i przeżyje kolejne sezony AKQ. Dzięki Łowca!
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Witam!fortepian pisze:Znalazłem finał w Gdańsku i czuję pewien niedosyt... spodziewałem się sprytnie schowanej, wyczepistej skrzynki, a tu zwykły przysypany klipsiak, na którym jaskrawo stoi choinka, jedynie logbook był w miarę ładny.
Zawsze można założyć swoją własną skrzyneczkę, z której będzie się zadowolonym

Pozdrawiam!
Tomanek111

-
- Nowy na forum
Nie do końca oto mi chodziło... bo to oczywiste, że w grupie fajniej itd. Ale jeśli finał ogranicza się właściwie do eventu (doceniam wkład włożony w przygotowanie tych wszystkich bajerów, które oglądać mogłem niestety tylko na zdjęciach), a kesz nie jest jakiś specjalnie ładny ani sprytnie schowany i jeszcze trzeba się babrać w ziemi, to okazuje się, że różnica w trakcie tych paru godzin jest ogromna.krystiant pisze:@fortepian: Zawsze samodzielne podejmowanie kesza będzie się różniło od podejmowania w grupie oraz od podejmowania w ramach eventu... A finał, po rozwiązaniu zagadek to zwykły kesz... Pierwotnie zresztą nie było eventów. Te zaczęto robić w późniejszych edycjach żeby było milej.
Gdyby był fajnie schowany to przynajmniej byłaby radość z odnalezienia. A żal mi osób, które na finał będą próbowały się wybrać za miesiąc - i prawdopodobnie już go tam nie zastaną. Event jest ważny, zgadzam się, ale nie można zapominać o skrzynce, która jednak jest tutaj najważniejsza!
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 125 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
W sensie, żeby ją sobie potem znaleźć?Tomanek111 pisze:Zawsze można założyć swoją własną skrzyneczkę, z której będzie się zadowolonym

-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Nieee, po prostu, aby nie marudzić, że wkład pracy innych jest do d...Ajger pisze:W sensie, żeby ją sobie potem znaleźć?Tomanek111 pisze:Zawsze można założyć swoją własną skrzyneczkę, z której będzie się zadowolonym

- BaracudaV
- Bywalec
- Podziękował;: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy

Edyta: Thx wszystkim za odpowiedzi i kordy...

Ostatnio zmieniony poniedziałek 29 grudnia 2014, 20:24 przez BaracudaV, łącznie zmieniany 1 raz.