Highlander pisze:Wg mnie idea programów wyborczych się nie sprawdziła.
To chyba uproszczenie. Można mówić, że my (jako wyborcy) w okresie kampanii nie wykazaliśmy się należytą dociekliwością pytając kandydata w jak zamierza realizować program (choć przed ostatnimi wyborami było całkiem nieźle jeśli chodzi o dyskusje nad programami). Ale właśnie, tu potrzeba przekierowania do programu, a nie do strony statystyk. Być może nawet każdy kandydat powinien mieć założony z automatu wątek z programem na forum (czy go napisze, czy nie:)). Zdając proste pytania odnośnie przedstawionego programu można łatwo ocenić, czy ktoś ma determinację i możliwości, a także czy nie obiecuje "gruszek na wierzbie".
Równie dobrze można skreślać kandydata, który nie przedstawi programu (już ktoś proponował).
Highlander pisze:Bo realną możliwością wprowadzania zmian dysponuje RT
Tu masz absolutną rację. Ja żałuję, że RT nie wychodzi często z propozycjami pomysłów na OC. Być może geocaching nie potrzebuje już radykalnych zmian, bo formuła jest ukształtowana. Jednak myślę, że dobrze poznać pomysły (jeśli takowe są) od RT. Czasami zdarzają im się wpadki jak np. "lajki" (choć gdyby to był system plusowania i minusowania logów, to nawet byłbym za:)), czy min. 500 znalezień do założenia GŚ, ale generalnie nie rzutuje to na całokształt.
Highlander pisze:Być może każdy program wyborczy powinien być opiniowany przez RT pod kątem jego wykonalności jeszcze przed wyborami
Członkowie RT to też wyborcy i najczęściej czynni keszerzy, są również programiści wśród keszerów. Jak najbardziej takie pytania należy zadawać.