Adwentowy Kalendarz Quizowy 2014
Moderator: Moderatorzy
- BaracudaV
- Bywalec
- Podziękował;: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: Adwentowy Kalendarz Quizowy 2014
Jeśli to możliwe poproszę jak najszybciej o takowy gotowiec na emila: baracudav(m@łpa)interia.plmaryush pisze:Na poczatku gdzieś przemknął temat ujednoliconych logbooków/certów w finałach. Potem jakoś przycichło. Nikt nie był zainteresowany czy tak jakoś po prostu wyszło? Ja pytam w sensie takim, że w zeszłym roku robiłem coś takiego dla kilku miast i mogę zrobić w tym. Jest już dosyć późno, więc być może w grę wchodziłoby tylko zaprojektowanie logbooków/certów/etykiet i rozesłanie ludziom .pdfów do samodzielnego wykonania. Jeśli są zainteresowani to słucham, potrzebny byłby rozmiar jaki maksymalnie może się zmieścić do danego pojemnika - czy robić takie na 5cm czy 10cm czy ile.
Działamy z Belą razem możesz przesłać też do mua: baracudav(m@łpa)interia.plLeone pisze:Lista miast została zaktualizowana (pierwszy post).
Dziś założyciele dostaną ode mnie maila potwierdzającego.
edit: maile wysłane. Belushi, do Ciebie mai nie dochodzi.
- maryush
- Forumator
- Podziękował;: 119 razy
- Otrzymał podziękowań: 255 razy
Ponizej link do wzorków logbooków i certów z roku 2012:
https://www.dropbox.com/sh/diemdzclyx9f ... Jlu9a?dl=0
Sprawdźcie czy link u Was działa, powinno być tam 7 plików.
Logbooki były w formie trójkątnej, udającej choinkę. Certy były w formie stożków (nalezało wyciac i skleić jedną krawęz, otrzymywało się wtedy taką niby choinkę).
Nie dostałem wtedy żadnych negatywnych opinii na temat tego projektu/pomysłu więc myślę że w tym roku też pomysł się może sprawdzić (oczywiście przynajmniej z poprawką w roku - z 2012 na 2014). Dajcie znać czy jest ok.
Każde miasto miało swoją dedykowaną stronkę z herbem miasta. Oczywiście dla miast, które są "nowe" i jeszcze nie ma ich stron tytułowych w plikach z linka - dorobię
Instrukcje jak się z tym obchodzić są na stronach, ale jeśli mielibyście pytania - walcie śmiało, pomogę.
EDIT: Barracuda, Raczyk - odpisałem Wam na PW, ale coś Forum nie chce tych mesgów wysłać, są w skrzynce "do wysłania"... Jesli ich nie macie to wyślę na Wasze mejle.
https://www.dropbox.com/sh/diemdzclyx9f ... Jlu9a?dl=0
Sprawdźcie czy link u Was działa, powinno być tam 7 plików.
Logbooki były w formie trójkątnej, udającej choinkę. Certy były w formie stożków (nalezało wyciac i skleić jedną krawęz, otrzymywało się wtedy taką niby choinkę).
Nie dostałem wtedy żadnych negatywnych opinii na temat tego projektu/pomysłu więc myślę że w tym roku też pomysł się może sprawdzić (oczywiście przynajmniej z poprawką w roku - z 2012 na 2014). Dajcie znać czy jest ok.
Każde miasto miało swoją dedykowaną stronkę z herbem miasta. Oczywiście dla miast, które są "nowe" i jeszcze nie ma ich stron tytułowych w plikach z linka - dorobię

Instrukcje jak się z tym obchodzić są na stronach, ale jeśli mielibyście pytania - walcie śmiało, pomogę.
EDIT: Barracuda, Raczyk - odpisałem Wam na PW, ale coś Forum nie chce tych mesgów wysłać, są w skrzynce "do wysłania"... Jesli ich nie macie to wyślę na Wasze mejle.
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 125 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Mariusz, wszystko jest OK, tak to działa. Zniknie z "do wysłania", jak adresat otworzy wiadomość.maryush pisze:EDIT: Barracuda, Raczyk - odpisałem Wam na PW, ale coś Forum nie chce tych mesgów wysłać, są w skrzynce "do wysłania"... Jesli ich nie macie to wyślę na Wasze mejle.
-
- Centrum Obsługi Geocachera
- Podziękował;: 158 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
Pamiętam, trafiłem choinkę w finale w Warszawie - swoją drogą ciekawe czy jest jeszcze na miejscu - wisiała na mojej choince a potem zajęła honorowe miejsce w albumie keszerskich doświadczeńmaryush pisze:

-
- Stały bywalec
- Podziękował;: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
- Kontakt:
Działamy z Belą razem możesz przesłać też do mua: baracudav(m@łpa)interia.pl[/quote]Leone pisze:Lista miast została zaktualizowana (pierwszy post).
Dziś założyciele dostaną ode mnie maila potwierdzającego.
edit: maile wysłane. Belushi, do Ciebie mai nie dochodzi.
Mail dotarłbył. Kordy podrzuce jak sie obrobie.
B
Pozdrawiam
Belushi
http://www.rzeszuf.com
Belushi
http://www.rzeszuf.com
- dallas
- Wyjadacz
- Podziękował;: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 158 razy
Za 4 doby powinien chyba ruszyć kalendarz a coś ostatnio przycichło. Nadal brak odpowiedzi z potwierdzeniem przesłanych zagadek. Ktoś coś wie czy na pewno wszystko jest pod kontrolą?
-
- Stały bywalec
- Podziękował;: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
- Kontakt:
Moze by jednak poprosic STarego Patyka, zeby zakonczyc zagadki w weekend ?? Nie kazdy tutaj jest studentem
Wiele ludzi ucieszyloby sie z finalu z soboty na niedziele lub z piatku na sobote...
Co ?
B

Co ?
B
-
- Centrum Obsługi Geocachera
- Podziękował;: 158 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
Ale to oznacza albo więcej zagadekBelushi pisze:Moze by jednak poprosic STarego Patyka, zeby zakonczyc zagadki w weekend ?? Nie kazdy tutaj jest studentemWiele ludzi ucieszyloby sie z finalu z soboty na niedziele lub z piatku na sobote...
Co ?
B

- Olo74
- Stały bywalec
- Podziękował;: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
- Kontakt:
Ja nie jestem studentem i pracuję w tygodniu, także po finał w nocy nie będę leciał, ale mimo to nie jestem za skróceniem kalendarza.
Będzie mniej zagadek - a moim zdaniem to jest najfajniejsze.
Nie zmieniajmy reguł, od dawna było wiadomo, że finał wypadnie w taki a nie inny dzień
Będzie mniej zagadek - a moim zdaniem to jest najfajniejsze.

Nie zmieniajmy reguł, od dawna było wiadomo, że finał wypadnie w taki a nie inny dzień

- yoshio
- Bywalec
- Podziękował;: 2 razy
- Kontakt:
Raczej mniej/wcześniejszy. Teraz finał wypada z niedzieli na poniedziałek (21/22 grudnia), gdyby przesunąć o jeden dzień w tył, skończyłby się z soboty na niedzielę (a dwa dni - z piątku na sobotę). Gdyby przesunąć do przodu, to wypadnie tuż po świętach, a kto ma czas w święta siedzieć nad zagadkami?Elvis7 pisze:
Ale to oznacza albo więcej zagadeklub późniejszy start AKQ2014
Tutaj mnie trochę Olo zasmuciłeś...Olo74 pisze:(...)także po finał w nocy nie będę leciał(...)

- yoshio
- Bywalec
- Podziękował;: 2 razy
- Kontakt:
A więc jedna zagadka mniej, bo głupio wyglądałby obrazek tytułowy z zagadką nr 30 jako pierwszą...
- Olo74
- Stały bywalec
- Podziękował;: 20 razy
- Kontakt:
Oj kusisz yoshio, kusiszyoshio pisze:
Tutaj mnie trochę Olo zasmuciłeś...