Lza pisze:RT nie są zobligowani wchodzić i czytać forum. (Ja też jestem tu periodycznie, a o całej sprawie dowiedziałem się telefonicznie od Żywca).
Ciesze się że szybko zareagowałeś na informację o błędzie.
Lza pisze:RT to nie jest support, który objaśnia jak korzystać z witryny i co gdzie wpisać żeby się zalogować. RT rozwija portal i dba żeby działał.
RT to nie support ? To kto może pomóc użytkownikowi który ma problem z logowaniem do serwisu ? Poważnie pytam ....
Lza pisze: RT nie wykonuje czynności za użytkowników: nie loguje się na ich konta i nie zmienia żadnych wprowadzonych przez nich danych.
Przeprowadźmy małe śledztwo logiczne, na poziomie gimnazjum:
Dane :
1. Użytkownik nie ma informacji że może się zalogować do serwisu używając maila.
2. Użytkownik dotychczas logował się bez problemu do serwisu używając swojego loginu i hasła.
3. Użytkownik zarejestrował problem i korzystając z dostępnych mu możliwości zdiagnozował przyczynę, podał również miejsce gdzie dana przyczyna wystąpiła
Przebieg:
Użytkownik korzysta z loginu "Ryjek". W pewnym dniu nie może się zalogować. korzystając z innego loginu sprawdza że ktoś zmienił nick na identyczny z jego nickiem. stwierdzając to pisze post na forum informując innych ( w tym władze serwisu ) o jego wystąpieniu. RT nakłada łatę na stronę blokując możliwość ponownego wystąpienia błędu.
Pytania:
1. Kto powinien posługiwać się nickiem "Ryjek" - ten który miał go wcześniej, czy ten kto zmienił na ten nick dzięki błędowi serwisu ?
2. Skąd użytkownik może wiedzieć że może zastosować adres mailowy zamiast loginu ?
Lza pisze:
Operacja na bazie produkcyjnej, z takimi danymi to troszkę inna historia niż "napisanie i wykonanie skryptu" - jeśli masz jakieś doświadczenie z pracą w środowiskach produkcyjnych, powinieneś to wiedzieć.
Naprawdę chcesz ze mną rozmawiać o pracy na bazach produkcyjnych ?
http://files.tinypic.pl/i/00539/2m6plmpkh12e.jpg
to tylko dwie bazy z kilkudziesięciu ....
Aha,ponieważ dostałem strukturę bazy danych to i obiecany skrypt:
Kod: Zaznacz cały
update user
set username = username + CONVERT(nvarchar(11), user_id)
from (
SELECT COUNT(*) AS licz , u.username as uzyszkodnik , max (last_modified) as data
FROM user u
GROUP BY u.USERNAME
having COUNT(*)>1)p
where user.username = p.uzyszkodnik and user.last_modified = p.data
Mam tylko nadzieję że MySQL zrozumie składnię z MsSQL.
Jak widzisz nie pisałem go miesiąca.
Lza pisze:Jeśli jesteś niezadowolony z szybkości pracy RT, możesz w każdej chwili się przyłączyć do zespołu - przyda się każda dodatkowa osoba do pracy, zwłaszcza jeżeli rzeczywiście umie coś zrobić w temacie, a nie tylko trolować na forum.
Pokaż mi miejsce w którym napisałem że jestem niezadowolony z szybkości pracy RT. Jeszcze raz powtórzę to co mnie dziwi i o co mi chodzi:
"
1. Dlaczego, przy okazji łatania kodu, nie zostały cofnięte zmiany wykonane przy pomocy błędu strony ?
2. Dlaczego tekst przez inputem brzmi :"Użytkownik" a nie np. "Lżytkownik lub E-mail" ?
3. Dlaczego informacja o tym że można się zalogować korzystając z maila nie została napisana na forum zaraz po ujawnieniu istnienia błędu ?
"
Aha, i jeszcze jedno : Według Ciebie rzeczowa dyskusja na jeden temat to trolling ?
Lza pisze:Tak jak napisałem wcześniej: jak ktoś chce pomóc to zapraszam, wdawać się w trolowe dyskusje nie zamnierzam.
Pomoc powyżej
edit: podmieniłem linka - na poprzednim było widac nazwy serwerów.