14:0

Moderator: Moderatorzy
Teraz każdy, kto kibluje jeszcze nad 13, zachodzi w głowę o jaką łacinę chodzi. Oczywiście po wcześniejszym przestudiowaniu wikipedii, jak ktoś tam wyżej poradził. Ludzie, ogarnijcie się, nie pytajcie o spojlery po 5 minutach "ślęczenia" nad zagadką, nie spojlerujcie informacjami, które nie każdy chciałby przeczytać (np. jakie będą zagadki - w oryginalnym źródle ta informacja jest ukryta!), i wreszcie to, co mnie najbardziej wkurzaOrdysD pisze:Dwie godzinki rano nad 13 i nic. A teraz 5 min i się udało. Żeż w szkole łaciny nie uczą (nie takiej)![]()
Czekam na 14.
Ja już tak chodzę pod pięciu dni, raz nawet wyrżnąłem w futrynę, ale to też nie pomogło odgadnąć hasła do ósemki.Teokryt pisze:Artur, stań w miejscu. Zamknij oczy. I wtedy idź.
No niestety... rozwiązaniem nie jest to magiczne słówko, które się mówi po wyrżnięciu w futrynękuczol pisze:Ja już tak chodzę pod pięciu dni, raz nawet wyrżnąłem w futrynę, ale to też nie pomogło odgadnąć hasła do ósemki.Teokryt pisze:Artur, stań w miejscu. Zamknij oczy. I wtedy idź.
Nie wyrżnął bys w futrynę gdyby była podpisana...Ja już tak chodzę pod pięciu dni, raz nawet wyrżnąłem w futrynę, ale to też nie pomogło odgadnąć hasła do ósemki.