co dziwne noje myśli dośc długo krązyły dośc blisko rozwiazania, ale cos mnie odpychało w niewałasciwa stronę
za to dzis chciałam skląć Nanette za mało czytelne nutki

Moderator: Moderatorzy
a ja właśnie tak srednio rozumiem hinta.. i cały czas trzeciego słowa brakuje :/czirios pisze:Uff...Jednak zrozumienie hinta to podstawa przy czwórce
Byliśmy u różnych specjalistów, niestety, to nieuleczalne...Doc_with_the_dog pisze:Zna ktoś jakiegos dobrego lekarza specjalistę dla Wąska?![]()
na logikęłowca pisze:czy zadanie cyferkowe choinkowe ktoś __policzył__ jakimkolwiek innym algorytmem, niż na siłę?
Próbowałem układ równań ale to nie na moją głowę... A z oprogramowaniem do policzenia tego jest problem. Wisi do momentu aż spojrzę na to świeżym okiem i po prostu zrobię.łowca pisze:czy zadanie cyferkowe choinkowe ktoś __policzył__ jakimkolwiek innym algorytmem, niż na siłę?
Ja sobie ołówkiem rozrysowałam i zaczęłam od linii z podanymi już cyframi, potem wzięłam w obroty tą najdłuższą, reszta, można by rzec, sama się wpisała. No, kilka ścierań gumką było. Ale "się udało się".łowca pisze:czy zadanie cyferkowe choinkowe ktoś __policzył__ jakimkolwiek innym algorytmem, niż na siłę?