@karwdo - tutaj Ania napisała dokładnie - szczegóły które i nam przedstawiono są przedstawione przez m_si w jego wpisie ileś stron wcześniej.Błękitna Team pisze: ↑poniedziałek 22 lutego 2021, 19:58
2. Wg wpisu Miśka: „za niekulturalne zachowania w stosunku do innych” - konkretniej się nie da.
3. Na podstawie informacji, z którymi zapoznał nas Misiek, Iwmali była wielokrotnie upominana za ton logów i usuwanie przez Nią niewygodnych logów/komentarzy. Podobno nie było reakcji. W opinii COG zach-pom, miała czas na ustosunkowanie się.
jeżeli faktycznie upomnień nie było - to sprawa wygląda inaczej, ale jeżeli były a dalej np. były kasowane POPRAWNE wpisy o nieznalezieniu kesza + wycieczki osobiste do osób które logowały - to PO OSTRZEŻENIACH w przypadku recydywy ban jest ZASADNY. W przypadku kiedy uwaga została zwrócona od razu z banem - nie.
PODSUMOWUJĄC JEDNYM ZDANIEM POWYŻSZE: Nie wolno kasować poprawnych logów użytkowników ani zwracać się do nich w sposób niekulturalny, jeżeli ostrzeżenia nie skutkują - to trzeba ochłodzić ton. Jeżeli nie było ostrzeżeń - nie powinno być bana tylko ostrzeżenia dla OBU stron konfliktu.
KOMENTARZ: na chwilę rozpatrywania nie mieliśmy podstaw nie wierzyć w ustalenia 2/10 SKŁADU COG w to że ostrzeżeń nie było - nadal nie jest dla mnie jasne, bo jedni mówią były, zainteresowana mówi że nie - mamy słowo VS słowo.
Do tej pory każdy działał w swoim województwie - przedstawiał temat gremium i poza dyskusją w tę czy w tę nie było podważania decyzji - bo przecież skoro całą kadencję się czymś zajmuje - to zna się na terenie. Nie każdy z nas ma czas prześledzić każde zgłoszenie innego COGisty - po to jest tyle osób by każdy zajął się swoim podwórkiem.
Tutaj fakt - zabrakło dyskusji PRZED banem - ja dowiedziałem się o nim już PO podobnie jak pewnie większość COG - a potem zostałem zapoznany z argumentacją dlaczego tak i z tej relacji wydawało się to ZASADNE.
Iwmali nie napisała do nas (albo mi coś umknęło - jeżeli tak przepraszam) by się ODWOŁAĆ od decyzji i przedstawić swoje racje.
a tak w ogóle przepraszam że cokolwiek robimy, wszak mamy tylko zgłoszenia i weryfikacje. Bany i restrykcje powinno nadawać CDO.. a nie czekaj, nie ma CDO.