Jaki program jest potrzebny?

Wszystko co bazy dotyczy, pytania, wątpliwości, sprzęt itp...

Moderator: Moderatorzy

alex22
Forumator
Posty: 591
Rejestracja: poniedziałek 01 września 2008, 19:46
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Jaki program jest potrzebny?

Post autor: alex22 » środa 06 kwietnia 2011, 19:18

Witam, proszę o pomoc w sprawie programu obsługującego BAZĘ na takim urządzeniu: http://www.ceneo.pl/353291s

Jeden z nowych geokeszerów przekazał mi je do wgrania keszy do AM. Prócz tego dograłem BAZE, ale ta się nie otwiera (przy otwarciu OP krzyczy, że nie ma jakiegoś programu do jej obsługi). Ze względu na mała moją wiedzę na ten temat nie wiem jak do tego podejść, wystarczy coś dograć i powinno hulać, ale to coś jest dla mnie właśnie nie wiadomą. Może ktoś z Was coś poradzi?
[url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=1110][img]http://geokrety.org/statpics/1110.png[/img][/url][url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=4502][img]http://www.opencaching.pl/statpics/4502.jpg[/img][/url]

zyr
Forumator
Posty: 3247
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Re: Jaki program jest potrzebny?

Post autor: zyr » środa 06 kwietnia 2011, 19:38

Pewnikiem trzeba odblokować windowsa:
http://peb.pl/sprzet-do-nawigacji/24290 ... ce-na.html
i po zagranicznemu:
http://www.gpspassion.com/forumsen/topi ... hichpage=1
winno działać.

Awatar użytkownika
snp
Stały bywalec
Posty: 145
Rejestracja: wtorek 21 kwietnia 2009, 12:05
Lokalizacja: Toruń

Re: Jaki program jest potrzebny?

Post autor: snp » środa 06 kwietnia 2011, 19:52

Nie chcę Cie martwić, ale słabo będzie. PDA jest zablokowany do oryginalnego launchera, trzeba było by go "oblokować", żeby uzyskać dostęp do systemu operacyjnego (Win CE). Teraz, o ile się nie mylę, bo zamknąłem w życiu temat WM, w Win CE nie ma Internet Explorera, którego można znaleźć w standardowym WM. Trzeba byłoby ściągnąć CAB z np. Operą Mini i ustawić jej jako stronę startową główną stronę bazy. Tylko jakby to wszystko zrobić, to PDA wisiałoby na brzydkim pulpicie Win CE i wtedy trzeba byłoby odpalać albo program do nawigacji albo Operę.
ObrazekObrazek

alex22
Forumator
Posty: 591
Rejestracja: poniedziałek 01 września 2008, 19:46
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Re: Jaki program jest potrzebny?

Post autor: alex22 » środa 06 kwietnia 2011, 21:22

Więc może napiszę jak ja to widzę. Jak się odpala urządzenie to wyświetla się strona Windowsa, w zakładkach jest AutoMapa, która działa z karty na kartę wgrałem też BAZĘ, która nie odpala opisów. Ale w zakładkach jest też W Explorer. Jednak może da się coś zrobić.
[url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=1110][img]http://geokrety.org/statpics/1110.png[/img][/url][url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=4502][img]http://www.opencaching.pl/statpics/4502.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
r00t7
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1949
Rejestracja: niedziela 19 lipca 2009, 22:26

Re: Jaki program jest potrzebny?

Post autor: r00t7 » środa 06 kwietnia 2011, 21:33

i jak otwierasz plik index.html z poziomu karty pamięci to nie czyta tego pliku ? to chyba jednak problem leży w zablokowaniu windy, albo coś nie tak się baza wgrała. u mnie na PDA normalnie mam nagraną cała bazę i czytam ją w ten sposób: Storage Card -> Baza -> index.html

alex22
Forumator
Posty: 591
Rejestracja: poniedziałek 01 września 2008, 19:46
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Re: Jaki program jest potrzebny?

Post autor: alex22 » środa 06 kwietnia 2011, 21:40

Nie będę się męczył tylko podepnę fotki.

Fotki tutaj https://picasaweb.google.com/alexAGAMAR ... directlink
[url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=1110][img]http://geokrety.org/statpics/1110.png[/img][/url][url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=4502][img]http://www.opencaching.pl/statpics/4502.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
r00t7
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1949
Rejestracja: niedziela 19 lipca 2009, 22:26

Re: Jaki program jest potrzebny?

Post autor: r00t7 » środa 06 kwietnia 2011, 21:49

jest WINDOWS explorer, a nie INTERNET explorer. Po prostu na tym PDA nie ma przeglądarki stron internetowych - dlatego nie możesz odpalić bazy

alex22
Forumator
Posty: 591
Rejestracja: poniedziałek 01 września 2008, 19:46
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Re: Jaki program jest potrzebny?

Post autor: alex22 » środa 06 kwietnia 2011, 22:04

więc nic się nie zrobi- trudno. :evil:
[url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=1110][img]http://geokrety.org/statpics/1110.png[/img][/url][url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=4502][img]http://www.opencaching.pl/statpics/4502.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
r00t7
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1949
Rejestracja: niedziela 19 lipca 2009, 22:26

Re: Jaki program jest potrzebny?

Post autor: r00t7 » środa 06 kwietnia 2011, 22:10

jakiś serwis na mieście to zrobi, albo samemu trochę zabawy w domu z odblokowaniem instalowaniem etc

Awatar użytkownika
snp
Stały bywalec
Posty: 145
Rejestracja: wtorek 21 kwietnia 2009, 12:05
Lokalizacja: Toruń

Re: Jaki program jest potrzebny?

Post autor: snp » środa 06 kwietnia 2011, 22:11

http://m.opera.com/mini5wm.cab?act=dl&t ... m_unpacked

ściągnąć, wgrać, uruchomić na PDA. Powinni być dobrze.
ObrazekObrazek

alex22
Forumator
Posty: 591
Rejestracja: poniedziałek 01 września 2008, 19:46
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Re: Jaki program jest potrzebny?

Post autor: alex22 » czwartek 07 kwietnia 2011, 08:50

Ściągnięte, wgrane, Opera działa, ale Baza nadal nie chodzi. Może coś gdzieś mam poprzestawiać. Nie wiem, takie Quizy nie są moim konikiem. Podajcie jakieś spojlery...
[url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=1110][img]http://geokrety.org/statpics/1110.png[/img][/url][url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=4502][img]http://www.opencaching.pl/statpics/4502.jpg[/img][/url]

etnamars
Forumator
Posty: 1530
Rejestracja: niedziela 08 lutego 2009, 14:57

Re: Jaki program jest potrzebny?

Post autor: etnamars » czwartek 07 kwietnia 2011, 09:52

A komunikat masz dalej taki sam jak na trzeciej fotce? Że "There is no application.."? Czy coś innego?
Spróbuj najpierw otworzyć operę, a dopiero później w niej spróbować otworzyć plik html poprzez open url i podając ścieżkę do tego pliku. Co prawda opera powinna się zainstalować jako domyślna przeglądarka plików html, ale kto wie jak to wyszło...

alex22
Forumator
Posty: 591
Rejestracja: poniedziałek 01 września 2008, 19:46
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Re: Jaki program jest potrzebny?

Post autor: alex22 » czwartek 07 kwietnia 2011, 10:49

Napis wyskakuje ten sam. Urzadzenie nie posiada neta, a opera wyje aby się z nim połączyć. Z jej pozycji nie moge wejść (otworzyć) do żadnego pliku jakaś lipa.
https://picasaweb.google.com/alexAGAMAR ... directlink
Załączam kolejną galerię fotka 5-10.
[url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=1110][img]http://geokrety.org/statpics/1110.png[/img][/url][url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=4502][img]http://www.opencaching.pl/statpics/4502.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
JohnDoe
Wyjadacz
Posty: 279
Rejestracja: środa 11 marca 2009, 13:28
Lokalizacja: Chełmża

Re: Jaki program jest potrzebny?

Post autor: JohnDoe » czwartek 07 kwietnia 2011, 11:10

Gdzieś mi świta, że Calineczka kiedyś walczył z wyświetlaniem bazy na Larku. A to też chodzi na Win CE. Poszukaj na forum.

Sent from my HTC Hero using Tapatalk
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
miklobit
Forumator
Posty: 1429
Rejestracja: poniedziałek 20 września 2010, 12:24
Lokalizacja: Wrocław/Warszawa/Katowice
Kontakt:

Re: Jaki program jest potrzebny?

Post autor: miklobit » czwartek 07 kwietnia 2011, 12:08

Opera mini nie otworzy lokalnego pliku.
Wymaga do działania połączenia ze swoim dedykowanym proxy ( w necie ) które formatuje/kompresuje normalne "duże" strony ( z wpisanego adresu ) do formatu pda.
Ty potrzebujesz opery mobile, która pobiera strony bezpośrednio.
Spróbuj czy ta wersja da się zainstalować :
http://get.opera.com/pub/opera/winmobil ... _10_WM.cab
Ostatnio zmieniony czwartek 07 kwietnia 2011, 12:14 przez miklobit, łącznie zmieniany 3 razy.

ODPOWIEDZ