Baza filips. Problem z zaczynem

Wszystko co bazy dotyczy, pytania, wątpliwości, sprzęt itp...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
supaplex
Stały bywalec
Posty: 85
Rejestracja: środa 26 sierpnia 2009, 09:09
Lokalizacja: N=ok.53°16' E=ok.18°57'

Baza filips. Problem z zaczynem

Post autor: supaplex » środa 15 września 2010, 09:06

Witam!
Mam problem z zaczynem Bazy filipsa. Z miesiąc już jej nie aktualizowałem, więc chciałem pociągnąć całość świeżą, aby nie bawić się rsyncem.
Niestety - oba mirrory nie umożliwiając ściągnięcia zaczynu. Pisałem maila do Filipsa - póki co bez odzewu.
Może ma ktoś jakiś link bezpośrednio do pliku z zaczynem? Wydaje mi się, ze skoro zaczyn jest generowany automatycznie regularnie to i sam plik musi gdzieś powstawiać...
Obrazek Obrazek
Geocaching to zabawa, a nie wyścig szczurów.

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Re: Baza filips. Problem z zaczynem

Post autor: filips » środa 15 września 2010, 11:08

zaiste, mirrory nie odpowiadają. nie wiem jaka przyczyna być może tego problemu.

rozwiązanie widzę jedno - powalcz z rsyncem, to nie trudne a wydajnościowo jak sądzę porównywalne.

czołem i powodzenia,
F

Akuch
Nowy na forum
Posty: 4
Rejestracja: niedziela 01 sierpnia 2010, 21:27

Re: Baza filips. Problem z zaczynem

Post autor: Akuch » wtorek 21 września 2010, 09:59

Od jakiegoś czasu próbuję ściągnąć bazę, ale żaden z mirrorów nie działa. Czy można prosić o skrypt, którym postawię bazę od zera, zasysając ją w całości przez rsync?

Pozdrawiam
Adam

Awatar użytkownika
Hern
Forumator
Posty: 1022
Rejestracja: wtorek 15 lipca 2008, 01:34
Lokalizacja: Bytom

Re: Baza filips. Problem z zaczynem

Post autor: Hern » środa 22 września 2010, 13:41

Akuch pisze:Od jakiegoś czasu próbuję ściągnąć bazę, ale żaden z mirrorów nie działa. Czy można prosić o skrypt, którym postawię bazę od zera, zasysając ją w całości przez rsync?
rsync pod winde z bibliotekami i odpowiednim *.bat do ewentualnej edycji:
http://albionik.dyndns.org/rsync-OCPL.zip *

*czasem może nie działać, bo to doświadczalny serwerek - w razie czego można włączyć przez GG ;-)
ObrazekObrazekObrazek
NIE wyhaczam, NIE zaliczam, po prostu znajduję. A reszta o drzewo ...

Awatar użytkownika
picek
Wyjadacz
Posty: 474
Rejestracja: środa 06 maja 2009, 11:36
Lokalizacja: między lasem a centrum miasta
Kontakt:

Re: Baza filips. Problem z zaczynem

Post autor: picek » środa 09 lutego 2011, 12:02

Zaczyn dziś po południu (około 16) będzie dostępny STĄD. Póki co jeszcze się tam sam ściąga :)
A TU jest baza wypakowana, do przeglądania online
Osiedle w mieście Łańcut - Łańcut - osiedle Sikorskiego

Awatar użytkownika
krystiant
Forumator
Posty: 1914
Rejestracja: środa 29 października 2008, 23:55

Re: Baza filips. Problem z zaczynem

Post autor: krystiant » środa 09 lutego 2011, 22:50

To już kolejny mirror :D Z innego wątku:
mirrory do ściągnięcia zaczynu dostępne są:
http://bf.npgogolin.ayz.pl/
http://oc.b4.net.pl/
Uaktualniane co 2-3 dni.

Może Filip uaktualniłby listę na stronie...
Poczytaj zanim się zapytasz :wink:
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

Obrazek Obrazek Obrazek
Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów ;-)

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Re: Baza filips. Problem z zaczynem

Post autor: filips » czwartek 10 lutego 2011, 08:15

O, mirrory rosną jak grzyby po deszczu :) Uaktualnię, uaktualnię, ale ostatnio krucho z czasem. Ale może dziś się uda?

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Re: Baza filips. Problem z zaczynem

Post autor: filips » niedziela 13 lutego 2011, 20:36

No i stało się - uaktualniłem stronkę: http://oc.achjoj.info/index-n.php#baza

pozdrowienia,
filips

Awatar użytkownika
picek
Wyjadacz
Posty: 474
Rejestracja: środa 06 maja 2009, 11:36
Lokalizacja: między lasem a centrum miasta
Podziękował: 10 razy
Otrzymane podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Re: Baza filips. Problem z zaczynem

Post autor: picek » niedziela 13 lutego 2011, 21:23

Dodałem możliwość przeglądania Bazy Online gdyby ktoś chciał.
Zaczyn robiony od czasu do czasu (sprawdzać datę), przy czym jest zip-owany "największym" stopniem kompresji.
Całość TU.
Użytkownicy, którzy podziękowali autorowi picek za post:
lavinka
Osiedle w mieście Łańcut - Łańcut - osiedle Sikorskiego

Awatar użytkownika
picek
Wyjadacz
Posty: 474
Rejestracja: środa 06 maja 2009, 11:36
Lokalizacja: między lasem a centrum miasta
Kontakt:

Re: Baza filips. Problem z zaczynem

Post autor: picek » środa 16 lutego 2011, 08:53

Dziś dodałem możliwość pobierania zaczynu w formacie .RAR (z danymi naprawczymi). ZIP oczywiście nadal zostaje.
Zaczyny i baza aktualizowane ręcznie, ale to i tak praktycznie codziennie (poza weekendami).
Osiedle w mieście Łańcut - Łańcut - osiedle Sikorskiego

ODPOWIEDZ