Baza a Win 7

Wszystko co bazy dotyczy, pytania, wątpliwości, sprzęt itp...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Whatever
Wyjadacz
Posty: 417
Rejestracja: środa 14 maja 2008, 09:22
Lokalizacja: Śląsk

Baza a Win 7

Post autor: Whatever » poniedziałek 23 listopada 2009, 00:09

Tak jak w temacie - próbował ktoś aktualizować bazę pod windowsem 7 ?
u mnie niestety "zima" ...
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=3306][img]http://www.opencaching.pl/statpics/3306.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=976][img]http://geokrety.org/statpics/976.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
picek
Wyjadacz
Posty: 474
Rejestracja: środa 06 maja 2009, 11:36
Lokalizacja: między lasem a centrum miasta
Kontakt:

Post autor: picek » poniedziałek 23 listopada 2009, 10:09

Używam Win7Pro od września (licencja z uczelni) i bez problemu się uaktualnia.
Może wbudowany Firewall Ci blokuje? Sprawdź wyjątek w "Control Panel\System and Security\Windows Firewall\Allowed Programs" (nie wiem jak w wersji PL, nie używałem, można też wejść wpisując w "START" słowo Firewall - tam się pojawi któryś skrót do "Allow program").
Najlepiej dodać sobie tam rsync.exe i zaznaczyć mu oba "ticki" po prawej, żeby Firewall go puścił.
Nie wiem, co więcej może Ci trzymać - antywirus może?
Albo jeszcze Windows Defender - też możesz dodać wyjątek.
Osiedle w mieście Łańcut - Łańcut - osiedle Sikorskiego

MardoQ
Wyjadacz
Posty: 276
Rejestracja: niedziela 26 lipca 2009, 15:25
Lokalizacja: Wrocław / Świdnica
Kontakt:

Post autor: MardoQ » poniedziałek 23 listopada 2009, 18:18

Mnie też nie spotkały żadne problemy, nic co było razem z czystym systemem nie blokowało rsync, dopiero jak wgralem McAfee Total to wyskoczylo mi okienko czy zezwolić na prace, wczesniej bez niego wszystko smigało az miło
Obrazek
Michał vel. MardoQ | Krytykuję krytykowanie innych
Jeżeli ktoś pomógł Ci w Twoim temacie - kliknij Obrazek To nic nie kosztuje

Awatar użytkownika
picek
Wyjadacz
Posty: 474
Rejestracja: środa 06 maja 2009, 11:36
Lokalizacja: między lasem a centrum miasta
Kontakt:

Post autor: picek » poniedziałek 23 listopada 2009, 20:52

MardoQ pisze:nic co było razem z czystym systemem nie blokowało rsync
to dziwne, Firewall pownien wyświetlić pytanie o dopuszczenie rsync-a :)
Osiedle w mieście Łańcut - Łańcut - osiedle Sikorskiego

Awatar użytkownika
Whatever
Wyjadacz
Posty: 417
Rejestracja: środa 14 maja 2008, 09:22
Lokalizacja: Śląsk

Post autor: Whatever » poniedziałek 23 listopada 2009, 21:39

ech, wszystkie firewalle powyłączane, antywirus też i dalej wisi na
Obrazek
:(
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=3306][img]http://www.opencaching.pl/statpics/3306.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=976][img]http://geokrety.org/statpics/976.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
picek
Wyjadacz
Posty: 474
Rejestracja: środa 06 maja 2009, 11:36
Lokalizacja: między lasem a centrum miasta
Kontakt:

Post autor: picek » poniedziałek 23 listopada 2009, 21:46

A próbowałeś zmienić lokalizację bazy? Tzn podłączyć np kartę z telefonu przez czytnik a nie kabelkiem (albo odwrotnie)?
Skopiuj gdzieś do innej lokalizacji folder rsync (i tylko ten) i sprawdź, czy pójdzie.
Osiedle w mieście Łańcut - Łańcut - osiedle Sikorskiego

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » poniedziałek 23 listopada 2009, 21:53

Whatever pisze:ech, wszystkie firewalle powyłączane, antywirus też i dalej wisi
Mam wrazenie, ze wszystko jest w porzadku.
Prawdopodobnie przez jakis czas nie wykonywales synchronizacji i uzbieralo sie troche danych do obrobki.

Przy braku polaczenia z siecia skrypt nie dociera az tak daleko jak widac na zalaczonym zrzucie ekranu (jest informacja z serwera), wiec jest szansa, ze jednak nie jest tak zle.

W kazdym razie sprobowalbym pobrac paczke z 5 dni, bez obrazkow... To powinno pojsc od razu.

Awatar użytkownika
Whatever
Wyjadacz
Posty: 417
Rejestracja: środa 14 maja 2008, 09:22
Lokalizacja: Śląsk

Post autor: Whatever » poniedziałek 23 listopada 2009, 22:04

The requested URL /baza-2d.zip was not found on this server.

:/
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=3306][img]http://www.opencaching.pl/statpics/3306.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=976][img]http://geokrety.org/statpics/976.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » poniedziałek 23 listopada 2009, 22:06

Kiedys tez dalem sie na to nabrac 8)
Jakis czas temu zmienil sie adres - zaraz wkleje...

jest:
wget -N http://oc.achjoj.info/zip/baza-2d-bo.zip
(3.1 MB)

Awatar użytkownika
Whatever
Wyjadacz
Posty: 417
Rejestracja: środa 14 maja 2008, 09:22
Lokalizacja: Śląsk

Post autor: Whatever » poniedziałek 23 listopada 2009, 23:06

dalej niestety lipa, trzeba będzie bardziej pogrzebać w windzie ... ;/
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=3306][img]http://www.opencaching.pl/statpics/3306.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=976][img]http://geokrety.org/statpics/976.png[/img][/url]

lecter69
Bywalec
Posty: 53
Rejestracja: piątek 21 sierpnia 2009, 17:56
Lokalizacja: Chojnice / Gdańsk

Post autor: lecter69 » wtorek 24 listopada 2009, 08:29

Mam internet z Playa i często jakimś magicznym sposobem pobieranie pliku się przerywa i nie chce ruszyć dalej. Na normalnym necie działa ładnie.

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Post autor: filips » wtorek 24 listopada 2009, 11:16

Whatever pisze:dalej niestety lipa, trzeba będzie bardziej pogrzebać w windzie ... ;/
Możemy umówić się kiedyś na wieczór (zdalnie:) - sprawdzę wtedy w logach serwera - może coś da się wyczytać.

Awatar użytkownika
Whatever
Wyjadacz
Posty: 417
Rejestracja: środa 14 maja 2008, 09:22
Lokalizacja: Śląsk

Post autor: Whatever » wtorek 24 listopada 2009, 13:49

dzięki wielkie chęć pomocy :) będę miał trochę czasu to pogrzebie w siódemce, bo dziwne rzeczy się dzieją. A niby vista była „be”;)
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=3306][img]http://www.opencaching.pl/statpics/3306.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=976][img]http://geokrety.org/statpics/976.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » wtorek 24 listopada 2009, 16:27

jeszcze sie okaze, ze jednak wszystko dziala 8)

Awatar użytkownika
Whatever
Wyjadacz
Posty: 417
Rejestracja: środa 14 maja 2008, 09:22
Lokalizacja: Śląsk

Post autor: Whatever » poniedziałek 21 grudnia 2009, 22:36

problem naprawiony - okazało się że admin coś nagmerał :)
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=3306][img]http://www.opencaching.pl/statpics/3306.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=976][img]http://geokrety.org/statpics/976.png[/img][/url]

ODPOWIEDZ