Brak synchronizacji

Wszystko co bazy dotyczy, pytania, wątpliwości, sprzęt itp...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
brasia
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1724
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Lokalizacja: Poznań

Re: Brak synchronizacji

Post autor: brasia » środa 07 grudnia 2011, 18:31

Jest szansa, że baza ruszy w całości?
W tej chwili brakuje najważniejszego pliku czyli index.html i chyba był indeks.html.
Przy okazji, przy próbie pobrania POI zwraca error <code 5>
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował: 38 razy
Otrzymane podziękowania: 92 razy
Kontakt:

Re: Brak synchronizacji

Post autor: filips » czwartek 08 grudnia 2011, 08:29

Jest szansa. Pracuję nad sprawą, ale jest pewien problem w pobieraniu danych po stronie OC. Ale myślę, że da radę to jakoś obejść.
Użytkownicy, którzy podziękowali autorowi filips za post (razem 2):
brasiaBombadil

Awatar użytkownika
brasia
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1724
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Lokalizacja: Poznań

Re: Brak synchronizacji

Post autor: brasia » czwartek 08 grudnia 2011, 08:33

Dzięki za info, trzymam kciuki :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował: 38 razy
Otrzymane podziękowania: 92 razy
Kontakt:

Re: Brak synchronizacji

Post autor: filips » wtorek 13 grudnia 2011, 22:00

I jak, działa Wam? Mi chyba działa...
Użytkownicy, którzy podziękowali autorowi filips za post (razem 2):
MaliniakBombadil

Awatar użytkownika
Bombadil
Bywalec
Posty: 49
Rejestracja: niedziela 05 grudnia 2010, 14:25
Lokalizacja: Old Forest

Re: Brak synchronizacji

Post autor: Bombadil » wtorek 13 grudnia 2011, 22:05

Chyba działa :D odpaliłem rsynca i w końcu coś się dzieje. Dzięki wielkie!
rsync zrobiony i raczej nie ma wszystkich keszy, logi jakieś poucinane...
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Re: Brak synchronizacji

Post autor: filips » środa 14 grudnia 2011, 08:03

no właśnie. Muszę jakoś pobrać wszystkie dane z ocpl, ale na razie wywala błąd o niewystarczającej pamięci po stronie serwera. Ale będę drążył...

Awatar użytkownika
Maliniak
Forumator
Posty: 664
Rejestracja: sobota 27 grudnia 2008, 02:22
Lokalizacja: Sopot

Re: Brak synchronizacji

Post autor: Maliniak » środa 14 grudnia 2011, 10:36

coś się ruszyło, choć na zmianę pobiera i kasuje dużo zdjęć z bf - nie wiem czy tak ma być ale przerwałem proces i robię kopię bf na wszelki wypadek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
...Mówię Tobie: "Wiarę miej!
W drodze swojej nie ustawaj!
Żebyś doszedł dokąd chcesz!
Niech marzenia staną się Twoją nocą, Twoim dniem!
Głosem serca w życiu kieruj się!"...

Awatar użytkownika
brasia
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1724
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Lokalizacja: Poznań

Re: Brak synchronizacji

Post autor: brasia » środa 14 grudnia 2011, 11:01

Od kilku dni synchronizuje się, jednak np. pliku index nie ma w dalszym ciągu.
Na szczęście robię w ten sposób, że najpierw na dysku lokalnym aktualizuję bazę i następnie synchronizuje tylko nadpisując nowsze pliki na kartę.
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Rob
Forumator
Posty: 887
Rejestracja: wtorek 15 czerwca 2010, 11:26
Lokalizacja: Kalety

Re: Brak synchronizacji

Post autor: Rob » wtorek 20 grudnia 2011, 00:26

Maliniak pisze:coś się ruszyło, choć na zmianę pobiera i kasuje dużo zdjęć z bf - nie wiem czy tak ma być ale przerwałem proces i robię kopię bf na wszelki wypadek
No właśnie. Na szybko sprawdziłem jakie OP'y wywala. I niestety kasuje oprócz zarchiwizowanych również aktywne.
Pytanie do Filipsa. Czy baza ma szanse być jeszcze na chodzie czy projekt powoli upada? Szkoda by było.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Re: Brak synchronizacji

Post autor: filips » wtorek 20 grudnia 2011, 10:36

Hej,
na wstępie przepraszam za kłopoty. Problem polega na tym, że po padzie dysku w mojej bazie lokalnej są dane sprzed ok 1 roku. Próbowałem zaktualizowac te dane z OC.pl (tj ten brakujący rok) ale serwer OC nie udostępnia tak dużej ilości danych. Efekt jest taki, że w bazie są dane bardzo stare (tj te sprzed roku) i dość nowe, które udało mi się uaktualnić (sprzed miesiąca). Pomiędzy jest wyrwa, którą będę się starał (jakoś) załatać. Mam plan, żeby skorzystać z GPX, ale to wymaga przeprogramowania skryptu.

Sam projekt nie upadnie, dopóki sam z niego korzystam :)

Awatar użytkownika
krystiant
Forumator
Posty: 1915
Rejestracja: środa 29 października 2008, 23:55

Re: Brak synchronizacji

Post autor: krystiant » wtorek 20 grudnia 2011, 13:45

A nie dałoby się wyciągnąć danych z mirrora lub jakiegoś telefonu co ma nowsze dane?
Poczytaj zanim się zapytasz :wink:
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

Obrazek Obrazek Obrazek
Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów ;-)

Awatar użytkownika
Rob
Forumator
Posty: 887
Rejestracja: wtorek 15 czerwca 2010, 11:26
Lokalizacja: Kalety

Re: Brak synchronizacji

Post autor: Rob » wtorek 20 grudnia 2011, 21:07

krystiant pisze:A nie dałoby się wyciągnąć danych z mirrora lub jakiegoś telefonu co ma nowsze dane?
Dobry pomysł. Ja mam bazę z początku listopada tego roku. Poza tymi parunastoma skrzynkami, które mi się skasowały podczas ostatniej przerwanej aktualizacji. Waży to 540Mb niespakowane. Mogę udostępnić np. na jakimś serwerze.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
brasia
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1724
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Lokalizacja: Poznań

Re: Brak synchronizacji

Post autor: brasia » wtorek 20 grudnia 2011, 21:16

Rob pisze:
krystiant pisze:A nie dałoby się wyciągnąć danych z mirrora lub jakiegoś telefonu co ma nowsze dane?
Dobry pomysł. Ja mam bazę z początku listopada tego roku. Poza tymi parunastoma skrzynkami, które mi się skasowały podczas ostatniej przerwanej aktualizacji. Waży to 540Mb niespakowane. Mogę udostępnić np. na jakimś serwerze.
Proponowałem już, nie da rady, są potrzebne dane xml.
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Rob
Forumator
Posty: 887
Rejestracja: wtorek 15 czerwca 2010, 11:26
Lokalizacja: Kalety

Re: Brak synchronizacji

Post autor: Rob » wtorek 17 stycznia 2012, 10:35

Coś wiadomo na temat bazy?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Re: Brak synchronizacji

Post autor: filips » wtorek 17 stycznia 2012, 16:02

Ostatnio zasiliłem dane bazy jakimiś starymi danymi, trochę to chyba pomogło. Import z GPXa spalił na panewce z powodu jakichś niekompatybilności w strukturze gpx z php albo odwrotnie. Generalnie ciągle myślę nad rozwiązaniem problemu i proszę o wytrwałość :)

czołem,
F

ODPOWIEDZ