Brak synchronizacji

Wszystko co bazy dotyczy, pytania, wątpliwości, sprzęt itp...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Pawel brasia
Forumator
Posty: 1788
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Podziękował;: 245 razy
Otrzymał podziękowań: 296 razy

Re: Brak synchronizacji

Post autor: Pawel brasia »

Jest szansa, że baza ruszy w całości?
W tej chwili brakuje najważniejszego pliku czyli index.html i chyba był indeks.html.
Przy okazji, przy próbie pobrania POI zwraca error <code 5>
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Re: Brak synchronizacji

Post autor: filips »

Jest szansa. Pracuję nad sprawą, ale jest pewien problem w pobieraniu danych po stronie OC. Ale myślę, że da radę to jakoś obejść.
Za ten post autor filips otrzymał podziękowania (total 2):
Pawel brasiaBombadil

Awatar użytkownika
Pawel brasia
Forumator
Posty: 1788
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Podziękował;: 245 razy
Otrzymał podziękowań: 296 razy

Re: Brak synchronizacji

Post autor: Pawel brasia »

Dzięki za info, trzymam kciuki :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Re: Brak synchronizacji

Post autor: filips »

I jak, działa Wam? Mi chyba działa...
Za ten post autor filips otrzymał podziękowania (total 2):
MaliniakBombadil

Awatar użytkownika
Bombadil
Bywalec
Posty: 49
Rejestracja: niedziela 05 grudnia 2010, 14:25
Podziękował;: 22 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: Brak synchronizacji

Post autor: Bombadil »

Chyba działa :D odpaliłem rsynca i w końcu coś się dzieje. Dzięki wielkie!
rsync zrobiony i raczej nie ma wszystkich keszy, logi jakieś poucinane...
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Re: Brak synchronizacji

Post autor: filips »

no właśnie. Muszę jakoś pobrać wszystkie dane z ocpl, ale na razie wywala błąd o niewystarczającej pamięci po stronie serwera. Ale będę drążył...

Awatar użytkownika
Maliniak
Forumator
Posty: 664
Rejestracja: sobota 27 grudnia 2008, 02:22
Podziękował;: 28 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Re: Brak synchronizacji

Post autor: Maliniak »

coś się ruszyło, choć na zmianę pobiera i kasuje dużo zdjęć z bf - nie wiem czy tak ma być ale przerwałem proces i robię kopię bf na wszelki wypadek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
...Mówię Tobie: "Wiarę miej!
W drodze swojej nie ustawaj!
Żebyś doszedł dokąd chcesz!
Niech marzenia staną się Twoją nocą, Twoim dniem!
Głosem serca w życiu kieruj się!"...

Awatar użytkownika
Pawel brasia
Forumator
Posty: 1788
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Podziękował;: 245 razy
Otrzymał podziękowań: 296 razy

Re: Brak synchronizacji

Post autor: Pawel brasia »

Od kilku dni synchronizuje się, jednak np. pliku index nie ma w dalszym ciągu.
Na szczęście robię w ten sposób, że najpierw na dysku lokalnym aktualizuję bazę i następnie synchronizuje tylko nadpisując nowsze pliki na kartę.
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Rob
Forumator
Posty: 888
Rejestracja: wtorek 15 czerwca 2010, 11:26
Podziękował;: 64 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Re: Brak synchronizacji

Post autor: Rob »

Maliniak pisze:coś się ruszyło, choć na zmianę pobiera i kasuje dużo zdjęć z bf - nie wiem czy tak ma być ale przerwałem proces i robię kopię bf na wszelki wypadek
No właśnie. Na szybko sprawdziłem jakie OP'y wywala. I niestety kasuje oprócz zarchiwizowanych również aktywne.
Pytanie do Filipsa. Czy baza ma szanse być jeszcze na chodzie czy projekt powoli upada? Szkoda by było.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Re: Brak synchronizacji

Post autor: filips »

Hej,
na wstępie przepraszam za kłopoty. Problem polega na tym, że po padzie dysku w mojej bazie lokalnej są dane sprzed ok 1 roku. Próbowałem zaktualizowac te dane z OC.pl (tj ten brakujący rok) ale serwer OC nie udostępnia tak dużej ilości danych. Efekt jest taki, że w bazie są dane bardzo stare (tj te sprzed roku) i dość nowe, które udało mi się uaktualnić (sprzed miesiąca). Pomiędzy jest wyrwa, którą będę się starał (jakoś) załatać. Mam plan, żeby skorzystać z GPX, ale to wymaga przeprogramowania skryptu.

Sam projekt nie upadnie, dopóki sam z niego korzystam :)

Awatar użytkownika
krystiant
Forumator
Posty: 1972
Rejestracja: środa 29 października 2008, 23:55
Podziękował;: 120 razy
Otrzymał podziękowań: 403 razy

Re: Brak synchronizacji

Post autor: krystiant »

A nie dałoby się wyciągnąć danych z mirrora lub jakiegoś telefonu co ma nowsze dane?
Poczytaj zanim się zapytasz :wink:
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

Obrazek Obrazek Obrazek
Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów ;-)

Awatar użytkownika
Rob
Forumator
Posty: 888
Rejestracja: wtorek 15 czerwca 2010, 11:26
Podziękował;: 64 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Re: Brak synchronizacji

Post autor: Rob »

krystiant pisze:A nie dałoby się wyciągnąć danych z mirrora lub jakiegoś telefonu co ma nowsze dane?
Dobry pomysł. Ja mam bazę z początku listopada tego roku. Poza tymi parunastoma skrzynkami, które mi się skasowały podczas ostatniej przerwanej aktualizacji. Waży to 540Mb niespakowane. Mogę udostępnić np. na jakimś serwerze.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Pawel brasia
Forumator
Posty: 1788
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Podziękował;: 245 razy
Otrzymał podziękowań: 296 razy

Re: Brak synchronizacji

Post autor: Pawel brasia »

Rob pisze:
krystiant pisze:A nie dałoby się wyciągnąć danych z mirrora lub jakiegoś telefonu co ma nowsze dane?
Dobry pomysł. Ja mam bazę z początku listopada tego roku. Poza tymi parunastoma skrzynkami, które mi się skasowały podczas ostatniej przerwanej aktualizacji. Waży to 540Mb niespakowane. Mogę udostępnić np. na jakimś serwerze.
Proponowałem już, nie da rady, są potrzebne dane xml.
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Rob
Forumator
Posty: 888
Rejestracja: wtorek 15 czerwca 2010, 11:26
Podziękował;: 64 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Re: Brak synchronizacji

Post autor: Rob »

Coś wiadomo na temat bazy?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Re: Brak synchronizacji

Post autor: filips »

Ostatnio zasiliłem dane bazy jakimiś starymi danymi, trochę to chyba pomogło. Import z GPXa spalił na panewce z powodu jakichś niekompatybilności w strukturze gpx z php albo odwrotnie. Generalnie ciągle myślę nad rozwiązaniem problemu i proszę o wytrwałość :)

czołem,
F

ODPOWIEDZ