Baza Filipsa na nawigacjach pracujacych pod Windows CE

Wszystko co bazy dotyczy, pytania, wątpliwości, sprzęt itp...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Calineczka
Wyjadacz
Posty: 274
Rejestracja: niedziela 25 stycznia 2009, 12:28
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Calineczka » czwartek 01 października 2009, 13:09

marwaldor pisze:wszystko czym otwarłem baze filipsa na Larku jest tu:

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t= ... nt&start=0

z tego co pamiętam: trzeba pobrac pewne biblioteki .dll oraz samego Netfronta 3.3 - wszystko tam pisze - jest to nawet prosto i przejrzyście wytłumaczone - w razie wiekszych problemów piszcie - postaram się pomóc

P.S. nie jest potrzebna dodatkowa klawiatura (którą tam zalecają) bo Lark ma swoją klawiaturę - odpala się ją przyciskiem koło przycisku wł/wył....

lekturka odrobiona?
[url=http://www.swiatelka.pl/][img]http://www.swiatelka.pl/userbar.png[/img][/url]

Tati
Bywalec
Posty: 76
Rejestracja: sobota 13 czerwca 2009, 11:07
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: Tati » czwartek 01 października 2009, 13:15

Pewnie, że tak.. zanim zadałam pytanie na forum przeczytałam wszelkie wątki z tym związane i linki do innych stron..ale.. dobra.. przeczytam to po raz 10-ty.. może mnie olśni :)

Olśniło mnie.. potrzebuję wersję bezinstalacyjną, do skopiowania na SD. Ściągnęłam z linka który podają na tej stronce, ale tral period has expired... a innej nie potrafie znaleźć.. w sumie po 15 godzinach ślęczenia nad tym się nie dziwię.. :(

Awatar użytkownika
Calineczka
Wyjadacz
Posty: 274
Rejestracja: niedziela 25 stycznia 2009, 12:28
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Calineczka » czwartek 01 października 2009, 17:07

z tego co pamietam jest w dziale download w my-navia

p.s. mam, 2min szukania:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t= ... t=netfront
[url=http://www.swiatelka.pl/][img]http://www.swiatelka.pl/userbar.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
marwaldor
Forumator
Posty: 965
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 50° 00.000' E 21° 00.000'

Post autor: marwaldor » czwartek 01 października 2009, 17:46

eee jakies nieporozumienie: Netfronta NIE INSTALUJE SIE, tylko wgrywa bezposrednio na SD a wazy 10,7 MB....

Tati
Bywalec
Posty: 76
Rejestracja: sobota 13 czerwca 2009, 11:07
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: Tati » czwartek 01 października 2009, 19:34

Calineczka pisze:z tego co pamietam jest w dziale download w my-navia

p.s. mam, 2min szukania:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t= ... t=netfront
To jest wersja instalacyjna i tą też posiadam.. ja potrzebuje do wgrania (skopiowania) na SD. Jak czytałam na forum, którego link wkleiłeś wyżej Tobie też to zajęło kilkanaście godzin, żeby docieć o co c'mon.

Awatar użytkownika
Calineczka
Wyjadacz
Posty: 274
Rejestracja: niedziela 25 stycznia 2009, 12:28
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Calineczka » czwartek 01 października 2009, 19:39

tak, bo kazdy sprzęt ma trochę inny system. Chyba pisałem, u mnie było mało pamięci na starcie-trzeba było dorzucić do autostartu mem.exe z odpowiednim parametrem jak i do windowsa trochę bibliotek, jak i do samego netfronta. Dopiero to pomogło. Jak chcesz-zrzucę swojego netfronta z karty SD i Ci wyslę.
Aha, z tego co pamiętam musiałem jeszcze po zainstalowaniu i pierwszym uruchomieniu (gdy Netfront pokazuje jakiś komunikat ze cos tam buduje) wyeksportowac rejestr bo sie resetowalpo wylaczeniu.
[url=http://www.swiatelka.pl/][img]http://www.swiatelka.pl/userbar.png[/img][/url]

Tati
Bywalec
Posty: 76
Rejestracja: sobota 13 czerwca 2009, 11:07
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: Tati » czwartek 01 października 2009, 19:56

Byłabym wdzięczna gdybys mi podesłał to co masz.

Awatar użytkownika
cichy
Forumator
Posty: 528
Rejestracja: poniedziałek 13 lipca 2009, 12:29
Lokalizacja: Opole

Re: Baza Filipsa na nawigacjach pracujacych pod Windows CE

Post autor: cichy » czwartek 03 czerwca 2010, 14:49

Mam mały problem z Larkiem 50.2
Otóż jest już odblokowany wgrany NetFront (jak podłącze przez USB do kompa to internet śmiga aż miło).
niestety baza Filipsa nie działa :(
Nie wiem o co chodzi Potrzebuję pomocy.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
cichy
Forumator
Posty: 528
Rejestracja: poniedziałek 13 lipca 2009, 12:29
Lokalizacja: Opole

Re: Baza Filipsa na nawigacjach pracujacych pod Windows CE

Post autor: cichy » piątek 04 czerwca 2010, 09:46

Zaciąłem się i praca nad Bazą Filipsa w Larku stanęła :(
Wczoraj wgrałem nową bazę próbowałem na różne sposoby ale nadal NetFront nie chce otworzyć bazy w Offline.
Po podłączeniu do internetu Nawigacja śmiga aż miło ale przecież nie o to chodzi.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
cichy
Forumator
Posty: 528
Rejestracja: poniedziałek 13 lipca 2009, 12:29
Lokalizacja: Opole

Re: Baza Filipsa na nawigacjach pracujacych pod Windows CE

Post autor: cichy » środa 09 czerwca 2010, 20:25

Nadal próbuję ale niestety nie działa :(
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ