Nowa wersja bazy

Wszystko co bazy dotyczy, pytania, wątpliwości, sprzęt itp...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Post autor: filips »

Bas pisze:Zauwazylem, ze nie mam obrazkow do skrzynek (od 25 listopada?):
OP1527
OP1529
OP152A
OP152B
...


Nie wiem tylko, czy to lokalnie u mnie tak jest, czy powszechnie -
Rzeczywiście, poprawiam

Wyszukiwanie plikow wg javy dziala wg starej bazy (oc), w starych strukturach.
tak, niestety nie mam czasu się nauczyć javascriptu żeby to poprawić. Może ktoś byłby chętny?

Pytanie:
na www wisi wersja "oc" bazy z mniejszymi niz w nowej bazie "op" obrazkami. Czy beda tam wieksze fotki - takie jak obecnie w bazie op?
Tamta baza zaraz zniknie, do końca roku, będzie tylko nowa i aktualna wersja bazy. To co wisi na www ejszcze wynika jedynie z mojego braku czasu na aktualizację www.
Za ten post autor filips otrzymał podziękowanie:
ronja

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Bas »

"filips" > tak, niestety nie mam czasu się nauczyć javascriptu żeby to poprawić. Może ktoś byłby chętny?

Tak na szybko napisalem sobie cos takiego:

-------------------------------------------------------
<html>
<meta http-equiv='Content-Language' content='pl'>
<meta http-equiv='Content-Type' content='text/html; charset=utf-8'>

<script language="JavaScript" type="text/javascript">
function wczytaj(form){
document.location.href=""+form.wpt.value.substring(0,1)+"/"+form.wpt.value.substring(1,2)+"/"+form.wpt.value.substring(2,4)+"." + 'html';
}
</script>

<form onSubmit="wczytaj(this.form)" name="form">
OP <input size="4" MAXLENGTH="4" type="text" name="wpt">
<input type="button" name="ok" value="ok" onClick="wczytaj(this.form)">
</form>

</html>
---------------------------------------

Plik mozna zapisac jako js.html (do sprawdzenia u siebie) i wstawic do folderu "op" lub Filips (po sprawdzeniu u siebie) wstawi do pliku. Dziala w pececie i WM5. W komorce jeszcze nie zdazylem sprawdzic. Bardzo mozliwe, ze mozna to napisac ladniej, ale o javascript nie mam zielonego pojecia 8)

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Post autor: filips »

Dzięki bas, zaraz sprawdzę :)

Obrazki już dociągnięte, powinno być ok od tej pory.

Awatar użytkownika
coza
Forumator
Posty: 556
Rejestracja: środa 28 maja 2008, 08:27
Podziękował;: 72 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Post autor: coza »

U mnie natomiast następujące błędy (Nokia E61):
1. po wpisaniu waypointa przestał działac przycisk "ok"
2. przy wyszukiwaniu po waypoincie nie znajduje skrzynek, które można znaleźć poprzez wyszukanie według chowaczy.
Czy tylko ja tak mam ?
Przykład: skrzynka OP150F według waypointa nie istnieje, natomiast według chowaczy wyskakuje bez problema.
[i]Sponsorem mojej nieobecności był Żubr[/i]

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Bas »

Jak wprowadze baze do N80, to zerkne co tam slychac, bo tez jestem ciekawy ;)

Po zmianach:
- dotarlo 121 obrazkow
- po synchronizacji w katalogu op pojawil sie jeszcze jeden "o", ale pusty.

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Post autor: filips »

coza pisze:U mnie natomiast następujące błędy (Nokia E61):
1. po wpisaniu waypointa przestał działac przycisk "ok"
2. przy wyszukiwaniu po waypoincie nie znajduje skrzynek, które można znaleźć poprzez wyszukanie według chowaczy.
Czy tylko ja tak mam ?
Przykład: skrzynka OP150F według waypointa nie istnieje, natomiast według chowaczy wyskakuje bez problema.
Rzeczywiście, już wiem gdzie jest błąd, w domu poprawię. Dzięki.
Co do okienka wyszukiwania waypointa, to rozwiązanie podał Bas, wkrótce je zaaplikuję.

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Post autor: filips »

Poprawiłem indeksy i dodałem JS Basa - dzięki.

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Bas »

Zaraz sobie pobiore 8)
Patrzylem na Nokie i chodzi bardzo ladnie - JS tez ;)

Awatar użytkownika
coza
Forumator
Posty: 556
Rejestracja: środa 28 maja 2008, 08:27
Podziękował;: 72 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Post autor: coza »

Zaciągnąłem aktualizację na Nokię E65. Wszystko teraz pięknie działa. Dzięki.
[i]Sponsorem mojej nieobecności był Żubr[/i]

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Post autor: filips »

No to chyba wszystko ładnie działa, JS przetestowany również na SE k550i i WindowsMobile+Opera - działa wybornie.

Awatar użytkownika
Hern
Forumator
Posty: 1022
Rejestracja: wtorek 15 lipca 2008, 01:34
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: Hern »

Zastanawia mnie po co za każdym razem (testowane co godzinę) aktualizowane sa pliki typu /0/1/index.html, /0/2/index.html. Przecież one się nie zmieniają, zawierają tylko listę linków do skrzynek (z wyjątkiem ostatniego, obecnie /1/5/, tam linki przybywają z oczywistych powodów). Może by tak nie aktualizować tych plików co godzinę ?
ObrazekObrazekObrazek
NIE wyhaczam, NIE zaliczam, po prostu znajduję. A reszta o drzewo ...

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Bas »

zmienilem im date na 2010 rok ;)

Awatar użytkownika
Albert78 team
Bywalec
Posty: 45
Rejestracja: czwartek 06 listopada 2008, 20:30
Podziękował;: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Albert78 team »

Nie działa przeglądanie opisów skrzynek wg regionów - dochodzi się do listy skrzynek np. z Pomorza i przy próbie wejścia w opis którejkolwiek z nich wyświetla się: "Internet: Brak odpowiedzi bramy!" Tak samo jest dla innych regionów.

Ten sam problem zauważył też solodes (przede mną zresztą). Obaj używamy bazy od bardzo niedawna - tak ma być, czy coś jest nie tak?
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=6387][img]http://www.opencaching.pl/statpics/6387.jpg[/img][/url] [url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=1650][img]http://geokrety.org/statpics/1650.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
Hern
Forumator
Posty: 1022
Rejestracja: wtorek 15 lipca 2008, 01:34
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: Hern »

Albert78 team pisze:Nie działa przeglądanie opisów skrzynek wg regionów - dochodzi się do listy skrzynek np. z Pomorza i przy próbie wejścia w opis którejkolwiek z nich wyświetla się: "Internet: Brak odpowiedzi bramy!" Tak samo jest dla innych regionów.

Ten sam problem zauważył też solodes (przede mną zresztą). Obaj używamy bazy od bardzo niedawna - tak ma być, czy coś jest nie tak?
Tak jest, co nie znaczy, że tak ma być. Wygląda to tak, że Filip zapomniał pozmieniać w nich linki na lokalne i pozostały oryginalne prowadzące na strony OCPL. Tymczasowo i zastępczo polecam zakładkę okolice miast - tam linki są prawidłowe.
ObrazekObrazekObrazek
NIE wyhaczam, NIE zaliczam, po prostu znajduję. A reszta o drzewo ...

Awatar użytkownika
Albert78 team
Bywalec
Posty: 45
Rejestracja: czwartek 06 listopada 2008, 20:30
Podziękował;: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Albert78 team »

Ja to obeszłem również przez szukanie wg chowającego - był widoczny obok linku z nazwą skrzynki ;) . Trochę naokoło, ale dało się znaleźć Białą Wydmę 8)
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=6387][img]http://www.opencaching.pl/statpics/6387.jpg[/img][/url] [url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=1650][img]http://geokrety.org/statpics/1650.png[/img][/url]

ODPOWIEDZ