Jakies klopoty

Wszystko co bazy dotyczy, pytania, wątpliwości, sprzęt itp...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » piątek 14 listopada 2008, 12:53

ted69 pisze:jak sciagasz obrazki do posiadanej bazy...
Na Notebooku mam NTFSa
Jesli jest na NTFS, to chyba wchodzi w gre dodatkowo ograniczenie samego programu GSAK? Nie probowalem nawet zasysac calosci OC przez ten program...

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Kontakt:

Post autor: ted69 » piątek 14 listopada 2008, 13:02

Dociagniecie wszystkich fotek do skrzynek polskich na GC - bez problemu (ale ich jest malo), podobnie - z litewskimi skrzynkami.
Zrobilem osoba baze tylko ze swoimi skzrynkami z OCPL - zdjecia do nich dociagnal tez bez klopotow.
jak sciagam zdjecia do calej bazy z OCPL - to same pliki graficzne pobiera do konca i wszystkie sa ale ppozniej brakuje mu pamieci do utworzenia tego pliku tekstowego.
Pewnie daloby sie to obejsc - sciagnac kilka innych GPXow, mniejszych - do nich posciagac zdjecia - i pozniej kazac mu tylko dociagnac te brakujace.
Wg mnie, to ni jest sprawa systemu plikow na dysku ale napisania programu - dane do utworzenia listy pewnie trzyma w pamieci - i tego mu brakuje.
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » piątek 14 listopada 2008, 16:40

ted69 pisze:Wg mnie, to ni jest sprawa systemu plikow na dysku ale napisania programu
Tak, wg mnie tak wlasnie to wyglada ;)

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Post autor: filips » piątek 14 listopada 2008, 18:20

Wracając do tematu - nie odtwarzam problemu, ale dziś przysiądę do napisania nowej bazy. Jak coś wymyślę, to dam znać ;)

zyr
Forumator
Posty: 3247
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: zyr » piątek 14 listopada 2008, 18:26

Czy to dobre miejsce na małą prośbę?
Czy mógłbyś wydłużyć listę ostatnich logów? Powiedzmy do 50? W sumie w bazie lepiej mi się czyta logi niż na stronie, na której trzeba przewijać, a w bazie jest bezpośredni link do wpisu.

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Kontakt:

Post autor: ted69 » piątek 14 listopada 2008, 18:40

filips pisze:Wracając do tematu - nie odtwarzam problemu, ale dziś przysiądę do napisania nowej bazy. Jak coś wymyślę, to dam znać ;)
Trzymamy kciuki :)
Obrazek . Obrazek

kasownik
Bywalec
Posty: 39
Rejestracja: niedziela 11 maja 2008, 00:49
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: kasownik » środa 26 listopada 2008, 22:53

Dzis dopadło mnie ograniczenie 13k :(
w pewnym momencie wylatuje komunikat "Proszę usunąć zabezpieczenie przed zapisem", po usunięciu 1 pliku 1 można przegrać ;) ale przecież nie o to chodzi

Czekam wiec z utęsknieniem na nowa wersje bazy
Ostatnio zmieniony czwartek 27 listopada 2008, 11:48 przez kasownik, łącznie zmieniany 1 raz.
--== Live Long & Prosper ==--

[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=628][img]http://www.opencaching.pl/statpics/628.jpg[/img][/url] [url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=1199][img]http://geokrety.org/statpics/1199.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Post autor: filips » czwartek 27 listopada 2008, 07:48

Baza już jest gotowa, lada chwila (może nawet dziś) powinienem przesłać informacje o źródłach jej pobrania. Stay tuned.

ODPOWIEDZ