Jakies klopoty

Wszystko co bazy dotyczy, pytania, wątpliwości, sprzęt itp...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Kontakt:

Jakies klopoty

Post autor: ted69 » środa 12 listopada 2008, 22:07

Puscilem synchronizacje bazy (dawno tego nie robilem) - pliki tekstowe poszly bez problemu ale z rysunkami - cos zlego sie dzieje
Obrazek
Miejsca wolnego na karcie mam jasze ponad 7 GB
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » środa 12 listopada 2008, 22:13

A na twardym dysku w PC idzie bez problemow? Moze karta sie posypala?
Robilem dzisiaj rsync i bylo OK.

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Kontakt:

Post autor: ted69 » środa 12 listopada 2008, 22:20

Puscilem teraz na dysk - i tez jest OK
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » środa 12 listopada 2008, 22:20

czyli chyba jednak karta :(

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Kontakt:

Post autor: ted69 » środa 12 listopada 2008, 22:23

Ales mnie pocieszyl ...... nowa karta - 16 GB :(
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » środa 12 listopada 2008, 22:25

Sprobuj recznej synchronizacji folderow bazy Filipsa PC<>karta

Jesli nie pojdzie lub beda niezgodnosci, to raczej masz bledy na karcie, ale format ja uzdrowi (wczesniej backup danych oczywiscie).

Nie wiem czy masz jakis programy licencjonowane na tej karcie do niej przypisane - zeby nie okazalo sie po formacie, ze program jakis nie odpala, bo ta karta jest jakas inna niz byla.

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Kontakt:

Post autor: ted69 » środa 12 listopada 2008, 22:40

Puscilem jeszcze raz na karte - i znowu dokladnie na zdjeciach przestaje dzialac - nie wiem, czy to karta czy moze COS innego
Obrazek
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » środa 12 listopada 2008, 22:48

Skopiuj recznie te foldery PC-> karta (nie wszystkich; wybierz "nadpisz starsze"). Moze nawet tylko folder obrazkow w pierwszym etapie? Ominiesz watpliwosc, czy to rsync, a zostanie Ci czyste kopiowanie plikow na karte.
Wyglada na bledy karty, ale obym sie mylil.
Ostatnio zmieniony środa 12 listopada 2008, 22:50 przez Bas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Kontakt:

Post autor: ted69 » środa 12 listopada 2008, 22:48

Mam w podkatalogu 13106 plikow a ni jednego wiecej nie pozwala dograc.
Jak wywalilem kilka starych obrazkow - to te na nowo nagral ale zadnych wiecej ......

EDIT
Do innego katalogu na karcie - wrzuca bez problemow
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » środa 12 listopada 2008, 22:55

Chyba nie osiagnales max. ??
Swoja droga jaki jest system plikow na tej karcie? Podzielona jest??

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Kontakt:

Post autor: ted69 » środa 12 listopada 2008, 22:56

Bas pisze:Chyba nie osiagnales max. ??
Swoja droga jaki jest system plikow na tej karcie? Podzielona jest??
FAT32 - sprawdzilem pod WinXP - nie zglasza bledow. Wyglada na to ze jednak jakis MAX osiagnalem :(

W tym katalogu: 13106 plikow
o lacznej objetosci: 150 827 702
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » środa 12 listopada 2008, 23:03

mozesz skasowac/czy w ogole sa na karcie pliki, ktore zglaszal rsync z komunikatem "operation not permitted"?

zerknalem jeszcze na mkstemp:
The mkstemp() function shall replace the contents of the string pointed to by template by a unique filename, and return a file descriptor for the file open for reading and writing. The function thus prevents any possible race condition between testing whether the file exists and opening it for use. The string in template should look like a filename with six trailing 'X' s; mkstemp() replaces each 'X' with a character from the portable filename character set. The characters are chosen such that the resulting name does not duplicate the name of an existing file at the time of a call to mkstemp().

Moze jest tak, ze kasujesz normalne pliki, a te "zablokowane" nadal tam sa? Masz pliki zerowej wielkosci w obrazkach?

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » środa 12 listopada 2008, 23:13

Tak sobie pomyslalem, ze jesli ma to byc ograniczenie, to wkrotce bedzie u innych, choc trudno w to uwierzyc :roll:
U siebie na karcie nie sprawdze, bo korzystam z konwersji bazy i w folderach mam max. 700-750 plikow. Jakos mi sie wydaje, ze od tego czasu ilosc problemow radykalnie sie zmniejszyla, ale tez rzadziej robie uaktualnienia na karcie, wiec moze to tylko takie wrazenie 8)

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Kontakt:

Post autor: ted69 » środa 12 listopada 2008, 23:17

Zadnych "zlych" plikow na karcie nie widac.
Wywalam teraz caly katalog OC z karty i zaraz postaram sie przewalic z dysku na karte - zobacze co bedzie.
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Kontakt:

Post autor: ted69 » czwartek 13 listopada 2008, 00:09

Wyglada na to ze doszedlem do sufitu :(
Wywalilem caly katalog OC, i zaczalem kopiowac z dysku.
Obrazki poszly w innej kolejnosci (najpierw wrzucilem te ktore wczesniej nei chcialy wejsc)
I teraz skonczylo sie z nastepujacymi danymi:
ilosc plikow: 13106
obietosc laczna plikow: 150 868 093

Wyglada na to ze ilosc plikow w jednym katalogu jest wlasnie 13106 :(

Jutro porobie inne jeszcze testy - wlasnie na ilosc plikow
Obrazek . Obrazek

ODPOWIEDZ