Baza skrzynek dla urządzeń przenośnych

Wszystko co bazy dotyczy, pytania, wątpliwości, sprzęt itp...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Hern
Forumator
Posty: 1022
Rejestracja: wtorek 15 lipca 2008, 01:34
Lokalizacja: Bytom

Post autor: Hern » wtorek 04 listopada 2008, 23:05

Właśnie on-line. Działa bezproblemowo jedną sesja. HTMLe i obrazki.
ObrazekObrazekObrazek
NIE wyhaczam, NIE zaliczam, po prostu znajduję. A reszta o drzewo ...

Awatar użytkownika
woytas
Wyjadacz
Posty: 366
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: Rybnik

Post autor: woytas » wtorek 04 listopada 2008, 23:06

niewiem czy to nie u mnie na karcie -jak zgrywa zdjeci ato wyskakuje acces permited - usunolem fotki z calego tygodnia i proboje jeszcze raz
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=12][img]http://www.opencaching.pl/statpics/12.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » wtorek 04 listopada 2008, 23:12

trzeba tak bylo od razu ;)
sprawdz, czy przypadkiem nie masz plikow wielkosci 0.
Mozesz wszystko usunac?

Propozycjae:
1) Tak czy inaczej zrob rsync na twardym dysku - tam wszystko powinno byc OK.
2) Gdyby bylo OK, a pewnie tak wlasnie bedzie -> skopiuj dane z karty -> jesli mozesz sobie pozwolic na sformatowanie karty, to ja ja sformatuj i ponownie wgraj dane -> powinno byc OK.
3) Odkad przestalem robic rsync na karcie znacznie sie wszystko poprawilo. Tam zgrywam tylko pliki z dysku i wylacznie na nim robie rsync. Mimo roznych czytnikow i roznych kart zdarzalo sie od czasu do czasu, ze karta po prostu padala (pojawialy sie bledy w czasie synchronizacji, pliki zerowe ktorych nie mozna bylo usunac) i wtedy tylko format... Tak przynajmniej bywalo u mnie, ale Elektronika tez o tym pisal...
Ostatnio zmieniony wtorek 04 listopada 2008, 23:26 przez Bas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
woytas
Wyjadacz
Posty: 366
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: Rybnik

Post autor: woytas » wtorek 04 listopada 2008, 23:20

czesc zdjec sie nagrala a czesc nie - rano pokombinuje...
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=12][img]http://www.opencaching.pl/statpics/12.jpg[/img][/url]

hexon1978

Do jakiej nwigacji

Post autor: hexon1978 » sobota 11 kwietnia 2009, 22:11

A ja koledzy mam pytanie z innej beczki .Już raz mi pomogliście za co jestem wdzięczny.
Pytanie moje dotyczy nawigacji turystycznej a właściwie do jakiego modelu można wgrać baze filipsa żeby było widać wszystkie zdjęcia opisy i takie tam nie tylko punkty .Na stronie bazy jest mowa o telefonach a mnie chodzi o turystyczna :)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ponury
Bywalec
Posty: 26
Rejestracja: sobota 29 marca 2008, 12:17
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Baza skrzynek dla urządzeń przenośnych

Post autor: Ponury » poniedziałek 05 kwietnia 2010, 14:27

Czy da się bazę zaktualizować na Mac OS X ??

Ponury
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=1985][img]http://www.opencaching.pl/statpics/1985.jpg[/img][/url]
Mój blog [url=http://www.jacekzawadzki.com]Carpe jugulum[/url]

Awatar użytkownika
picek
Wyjadacz
Posty: 474
Rejestracja: środa 06 maja 2009, 11:36
Lokalizacja: między lasem a centrum miasta
Kontakt:

Re: Baza skrzynek dla urządzeń przenośnych

Post autor: picek » poniedziałek 05 kwietnia 2010, 23:12

zainstaluj sobie cos na parrarell desktops (czy jak to sie nazywa bez literowek) ;)
Albo znajdz, jak dziala rsync pod Mac'iem i sam przystosuj.
Osiedle w mieście Łańcut - Łańcut - osiedle Sikorskiego

Awatar użytkownika
Ponury
Bywalec
Posty: 26
Rejestracja: sobota 29 marca 2008, 12:17
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Baza skrzynek dla urządzeń przenośnych

Post autor: Ponury » środa 07 kwietnia 2010, 21:41

Biorąc pod uwagę, że kompletnie nie mam pojęcia o skryptach, to rzeczywiście przydatna rada.
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=1985][img]http://www.opencaching.pl/statpics/1985.jpg[/img][/url]
Mój blog [url=http://www.jacekzawadzki.com]Carpe jugulum[/url]

Awatar użytkownika
picek
Wyjadacz
Posty: 474
Rejestracja: środa 06 maja 2009, 11:36
Lokalizacja: między lasem a centrum miasta
Kontakt:

Re: Baza skrzynek dla urządzeń przenośnych

Post autor: picek » środa 07 kwietnia 2010, 22:54

pararell desktop - i możesz mieć windowsa albo linucha postawionego obok MAC'a, a tam przecież BF się synchronizuje :)
Osiedle w mieście Łańcut - Łańcut - osiedle Sikorskiego

Awatar użytkownika
Ponury
Bywalec
Posty: 26
Rejestracja: sobota 29 marca 2008, 12:17
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Baza skrzynek dla urządzeń przenośnych

Post autor: Ponury » czwartek 08 kwietnia 2010, 09:16

Dobra, poradziłem sobie. Plik update.sh wystarczy przeciągnąć do okna terminala. Wcześniej trzeba jednak podać ścieżkę woluminu, a potem ręcznie wpisać hasło. I hula :)

Ponury
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=1985][img]http://www.opencaching.pl/statpics/1985.jpg[/img][/url]
Mój blog [url=http://www.jacekzawadzki.com]Carpe jugulum[/url]

Awatar użytkownika
smok6
Stały bywalec
Posty: 128
Rejestracja: środa 28 października 2009, 20:38
Lokalizacja: Warszawa

Re: Baza skrzynek dla urządzeń przenośnych

Post autor: smok6 » poniedziałek 12 kwietnia 2010, 17:26

Mam pytanie odnośnie bazy w wersji 2. Gdy odpalam synchronizację (niezaleznie czy na kompie czy na komórce) wywalają mi się jakieś błędy związane chyba ze ścieżką dostępu w pliku oc.update.bat

komunikat jest następujący:
rsync: readlink "/cygdrive/c/baza/rsync/\/AUTOEXEC.BAT" failed: No such host or network path (136)

Pytanie co trzeba zmienić, żeby działało?

Baza jest w katalogu c:\baza\
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=14296][img]http://www.opencaching.pl/statpics/14296.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=4033][img]http://geokrety.org/statpics/4033.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
r00t7
Forumator
Posty: 1943
Rejestracja: niedziela 19 lipca 2009, 22:26

Re: Baza skrzynek dla urządzeń przenośnych

Post autor: r00t7 » poniedziałek 12 kwietnia 2010, 20:08

ja mam trochę inny problem - na nokii 5800 nie śmiga w ogóle baza. W przeglądarce wbudowanej wyświetla się tylko strona główna - ale nie da się kliknąć w żaden link

kudlata
Nowy na forum
Posty: 18
Rejestracja: czwartek 28 sierpnia 2008, 00:28

Re: Baza skrzynek dla urządzeń przenośnych

Post autor: kudlata » piątek 16 kwietnia 2010, 12:47

Rozwiązaniem dla Nokii 5800 może być zainstalowanie Opera Mobile i ustawienie jej jako głównej przeglądarki. U mnie wtedy działa.
Natomiast mnie rowniez sie pojawia takie błędy jak wyżej:
smok6 pisze:Mam pytanie odnośnie bazy w wersji 2. Gdy odpalam synchronizację (niezaleznie czy na kompie czy na komórce) wywalają mi się jakieś błędy związane chyba ze ścieżką dostępu w pliku oc.update.bat

komunikat jest następujący:
rsync: readlink "/cygdrive/c/baza/rsync/\/AUTOEXEC.BAT" failed: No such host or network path (136)
Tylko chodzi o jakies foldery Received, itd...
Ustawiałam we wszystkich .bat na zgodnosc z windows xp. Uruchamialam w trybie administratora. I nic.
[img]http://img259.imageshack.us/img259/4558/sygnaturayk8.png[/img]

Awatar użytkownika
smok6
Stały bywalec
Posty: 128
Rejestracja: środa 28 października 2009, 20:38
Lokalizacja: Warszawa

Re: Baza skrzynek dla urządzeń przenośnych

Post autor: smok6 » niedziela 18 kwietnia 2010, 22:26

Co ciekawe doszedłem, że jak skopiuje plik .bat ze starej wersji to się synchronizuje. Ale wtedy bez regionów.
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=14296][img]http://www.opencaching.pl/statpics/14296.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=4033][img]http://geokrety.org/statpics/4033.png[/img][/url]

Thathanka
Wyjadacz
Posty: 499
Rejestracja: niedziela 02 listopada 2008, 08:38

Re: Baza skrzynek dla urządzeń przenośnych

Post autor: Thathanka » piątek 30 kwietnia 2010, 19:08

Zwykle było tak, że w bazie opisy były pozbawione polskich znaków diakrytycznych. Po dzisiejszej aktualizacji zamiast polskich znaków są krzaki.

ODPOWIEDZ