Baza skrzynek dla urządzeń przenośnych

Wszystko co bazy dotyczy, pytania, wątpliwości, sprzęt itp...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Baza skrzynek dla urządzeń przenośnych

Post autor: filips »

HTMLowa baza skrzynek geocache publikowanych na http://opencaching.pl/ do wgrania na telefon komórkowy, palmtopa itp. Zawiera informacje o skrytce, opis, hiny oraz ostatnie 15 logów a także zdjęcia zawarte w opisie skrzynki. Dane synchronizowane z serwerem opencaching.pl co godzinę.

Dokładny i aktualny opis poczynań znaleźć można na stronie:
http://oc.achjoj.info/index-n.php#baza

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Post autor: filips »

Uwaga dla Nowych Użytkowników: jeśli nie masz jeszcze bazy pod żadną postacią, pobierz najpierw całościowy ZIP z w miarę aktualną bazą skrzynek i rsyncem, po wypakowaniu na wybranym urządzeniu kliknij oc-update.bat a baza uaktualni się do najnowszej wersji.

Więcej szczegółów: http://oc.achjoj.info/index-n.php#baza

Awatar użytkownika
fck
Wyjadacz
Posty: 337
Rejestracja: środa 23 kwietnia 2008, 22:14
Podziękował;: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Kontakt:

Post autor: fck »

Jakieś szczególne wymagania odnośnie telefonu, na którym baza może się znaleźć? Wymagany SymbianOS, czy cuś?
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Hern
Forumator
Posty: 1022
Rejestracja: wtorek 15 lipca 2008, 01:34
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: Hern »

fck pisze:Jakieś szczególne wymagania odnośnie telefonu, na którym baza może się znaleźć? Wymagany SymbianOS, czy cuś?
System nie jest ważny.Telefon musi mieć "plac" na bazę (min 170 MB, ale ona rośnie) + przeglądarkę WWW. To wszystko, bo aktualizacje robisz na kompie, a później przegrywasz, albo kompem z kartą lub podłączonym telefonom jako pamięć masowa.
ObrazekObrazekObrazek
NIE wyhaczam, NIE zaliczam, po prostu znajduję. A reszta o drzewo ...

Awatar użytkownika
fck
Wyjadacz
Posty: 337
Rejestracja: środa 23 kwietnia 2008, 22:14
Podziękował;: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Kontakt:

Post autor: fck »

Aha, czyli nadal będę zmuszony drukować :lol:

Chyba, że przeglądarka xHTML da radę, Hern?
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Post autor: filips »

XHTML = trochę nowszy HTML, więc da radę. A jaki masz telefon fck?

Awatar użytkownika
fck
Wyjadacz
Posty: 337
Rejestracja: środa 23 kwietnia 2008, 22:14
Podziękował;: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Kontakt:

Post autor: fck »

SE W200i, także telefon-telefon. ;)
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Hern
Forumator
Posty: 1022
Rejestracja: wtorek 15 lipca 2008, 01:34
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: Hern »

fck pisze:SE W200i, także telefon-telefon. ;)
Nie znam, ale próbować warto jak masz kartę. Ta baza to po prostu statyczne strony w html + obrazki.
ObrazekObrazekObrazek
NIE wyhaczam, NIE zaliczam, po prostu znajduję. A reszta o drzewo ...

ochkarol
Stały bywalec
Posty: 123
Rejestracja: poniedziałek 15 września 2008, 18:17
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: ochkarol »

fck pisze:Aha, czyli nadal będę zmuszony drukować :lol:

Chyba, że przeglądarka xHTML da radę, Hern?
Moze i nie? Na SE k800i dziala.
BTW czy istnieje jakies takie sprytne narzedzie, ktore kopiowaloby na karte fona tylko zmienione pliki? Kopiowanie bazy na karte poprzez USB troche trwa, az strach pomyslec ile trwa gdy się uzywa firmowych programow do laczenia telefonow z komputerem.

Awatar użytkownika
fck
Wyjadacz
Posty: 337
Rejestracja: środa 23 kwietnia 2008, 22:14
Podziękował;: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Kontakt:

Post autor: fck »

Działa :)

Teraz tylko proszę o hinta, w jaki sposób skumać które foto jest od której skrzynki cobym niepotrzebnie nie wrzucał całej bazy na kartę ;)
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Bas »

Byly propozycje, zeby nazwy fotek mialy nazwy, ktore cos powiedza rowniez ludziom, a nie tylko maszynie, ale... na razie nie przeszly.

Korzystasz z MapSource?

Awatar użytkownika
fck
Wyjadacz
Posty: 337
Rejestracja: środa 23 kwietnia 2008, 22:14
Podziękował;: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Kontakt:

Post autor: fck »

Nie mam jeszcze Garmina ;)
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Post autor: filips »

bas: propozycje przeszły, jak najbardziej :)
fck: w nowej wersji bazy będzie właśnie tak, jak mówisz.

a nie możesz wrzucić całej bazy na kartę?

Awatar użytkownika
fck
Wyjadacz
Posty: 337
Rejestracja: środa 23 kwietnia 2008, 22:14
Podziękował;: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Kontakt:

Post autor: fck »

Pewnie, że mogę tylko nie widzę do końca celu, bo później problem z wyszukiwaniem ;) W każdym razie i tak jestem zadowolony! :)
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Bas »

Dlaczego problem z wyszukiwaniem?
Przeciez wszystkie skrzynki sa zindeksowane.

ODPOWIEDZ