Baza skrzynek dla urządzeń przenośnych

Wszystko co bazy dotyczy, pytania, wątpliwości, sprzęt itp...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Baza skrzynek dla urządzeń przenośnych

Post autor: filips » piątek 19 września 2008, 10:19

HTMLowa baza skrzynek geocache publikowanych na http://opencaching.pl/ do wgrania na telefon komórkowy, palmtopa itp. Zawiera informacje o skrytce, opis, hiny oraz ostatnie 15 logów a także zdjęcia zawarte w opisie skrzynki. Dane synchronizowane z serwerem opencaching.pl co godzinę.

Dokładny i aktualny opis poczynań znaleźć można na stronie:
http://oc.achjoj.info/index-n.php#baza

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Post autor: filips » piątek 19 września 2008, 10:22

Uwaga dla Nowych Użytkowników: jeśli nie masz jeszcze bazy pod żadną postacią, pobierz najpierw całościowy ZIP z w miarę aktualną bazą skrzynek i rsyncem, po wypakowaniu na wybranym urządzeniu kliknij oc-update.bat a baza uaktualni się do najnowszej wersji.

Więcej szczegółów: http://oc.achjoj.info/index-n.php#baza

Awatar użytkownika
fck
Wyjadacz
Posty: 337
Rejestracja: środa 23 kwietnia 2008, 22:14
Lokalizacja: Festung Breslau
Kontakt:

Post autor: fck » piątek 19 września 2008, 10:50

Jakieś szczególne wymagania odnośnie telefonu, na którym baza może się znaleźć? Wymagany SymbianOS, czy cuś?
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Hern
Forumator
Posty: 1022
Rejestracja: wtorek 15 lipca 2008, 01:34
Lokalizacja: Bytom

Post autor: Hern » piątek 19 września 2008, 11:28

fck pisze:Jakieś szczególne wymagania odnośnie telefonu, na którym baza może się znaleźć? Wymagany SymbianOS, czy cuś?
System nie jest ważny.Telefon musi mieć "plac" na bazę (min 170 MB, ale ona rośnie) + przeglądarkę WWW. To wszystko, bo aktualizacje robisz na kompie, a później przegrywasz, albo kompem z kartą lub podłączonym telefonom jako pamięć masowa.
ObrazekObrazekObrazek
NIE wyhaczam, NIE zaliczam, po prostu znajduję. A reszta o drzewo ...

Awatar użytkownika
fck
Wyjadacz
Posty: 337
Rejestracja: środa 23 kwietnia 2008, 22:14
Lokalizacja: Festung Breslau
Kontakt:

Post autor: fck » piątek 19 września 2008, 11:29

Aha, czyli nadal będę zmuszony drukować :lol:

Chyba, że przeglądarka xHTML da radę, Hern?
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Post autor: filips » piątek 19 września 2008, 11:32

XHTML = trochę nowszy HTML, więc da radę. A jaki masz telefon fck?

Awatar użytkownika
fck
Wyjadacz
Posty: 337
Rejestracja: środa 23 kwietnia 2008, 22:14
Lokalizacja: Festung Breslau
Kontakt:

Post autor: fck » piątek 19 września 2008, 11:34

SE W200i, także telefon-telefon. ;)
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Hern
Forumator
Posty: 1022
Rejestracja: wtorek 15 lipca 2008, 01:34
Lokalizacja: Bytom

Post autor: Hern » piątek 19 września 2008, 11:38

fck pisze:SE W200i, także telefon-telefon. ;)
Nie znam, ale próbować warto jak masz kartę. Ta baza to po prostu statyczne strony w html + obrazki.
ObrazekObrazekObrazek
NIE wyhaczam, NIE zaliczam, po prostu znajduję. A reszta o drzewo ...

ochkarol
Stały bywalec
Posty: 123
Rejestracja: poniedziałek 15 września 2008, 18:17

Post autor: ochkarol » piątek 19 września 2008, 12:52

fck pisze:Aha, czyli nadal będę zmuszony drukować :lol:

Chyba, że przeglądarka xHTML da radę, Hern?
Moze i nie? Na SE k800i dziala.
BTW czy istnieje jakies takie sprytne narzedzie, ktore kopiowaloby na karte fona tylko zmienione pliki? Kopiowanie bazy na karte poprzez USB troche trwa, az strach pomyslec ile trwa gdy się uzywa firmowych programow do laczenia telefonow z komputerem.

Awatar użytkownika
fck
Wyjadacz
Posty: 337
Rejestracja: środa 23 kwietnia 2008, 22:14
Lokalizacja: Festung Breslau
Kontakt:

Post autor: fck » sobota 20 września 2008, 00:05

Działa :)

Teraz tylko proszę o hinta, w jaki sposób skumać które foto jest od której skrzynki cobym niepotrzebnie nie wrzucał całej bazy na kartę ;)
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » sobota 20 września 2008, 00:38

Byly propozycje, zeby nazwy fotek mialy nazwy, ktore cos powiedza rowniez ludziom, a nie tylko maszynie, ale... na razie nie przeszly.

Korzystasz z MapSource?

Awatar użytkownika
fck
Wyjadacz
Posty: 337
Rejestracja: środa 23 kwietnia 2008, 22:14
Lokalizacja: Festung Breslau
Kontakt:

Post autor: fck » sobota 20 września 2008, 00:47

Nie mam jeszcze Garmina ;)
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Post autor: filips » sobota 20 września 2008, 08:08

bas: propozycje przeszły, jak najbardziej :)
fck: w nowej wersji bazy będzie właśnie tak, jak mówisz.

a nie możesz wrzucić całej bazy na kartę?

Awatar użytkownika
fck
Wyjadacz
Posty: 337
Rejestracja: środa 23 kwietnia 2008, 22:14
Lokalizacja: Festung Breslau
Kontakt:

Post autor: fck » sobota 20 września 2008, 09:54

Pewnie, że mogę tylko nie widzę do końca celu, bo później problem z wyszukiwaniem ;) W każdym razie i tak jestem zadowolony! :)
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » sobota 20 września 2008, 10:19

Dlaczego problem z wyszukiwaniem?
Przeciez wszystkie skrzynki sa zindeksowane.

ODPOWIEDZ