Baza filipsa na telefonie

Wszystko co bazy dotyczy, pytania, wątpliwości, sprzęt itp...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
coza
Forumator
Posty: 556
Rejestracja: środa 28 maja 2008, 08:27
Lokalizacja: zza dupia

Re: Baza filipsa na telefonie

Post autor: coza » wtorek 30 września 2008, 11:41

starypatyk pisze:Witam wszystkich!
Czy ktoś używa bazy filipsa na telefonie komórkowym? Chodzi mi o wykorzystanie w trybie off-line, z karty pamięci. Jakie macie doświadczenia? Czy to się sprawdza? Na jakich modelach telefonów?
Właśnie zainstalowałem bazę Filipsa na telefonie Nokia E65 karta 2 Giga. Chodzi cudnie.
[i]Sponsorem mojej nieobecności był Żubr[/i]

angelo
Wyjadacz
Posty: 471
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Re: Baza filipsa na telefonie

Post autor: angelo » wtorek 30 września 2008, 11:51

Ja przedtem używałem SE K600i (...) ja mam SonyEricsona k800i i sobie bardzo chwalę (...) Ja mam Sony Ericcsona K750i i też chodzi z bazą bez problemu.
ej, to jak wy tacy jesteście, to proszę oświećcie mnie jak w SE k550i przeglądać offline-owo html'e? ja w ogóle telefonu nie używam, zazwyczaj leży rozładowany - ale jakby się dało tę bazę wgrać i oglądać to może byłby z niego wreszcie jakiś pożytek :)

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Post autor: filips » wtorek 30 września 2008, 12:51

A nie da się tak: menu->pliki i foldery->[tam gdzie baza]-> najazd na index.html i klik?

angelo
Wyjadacz
Posty: 471
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: angelo » wtorek 30 września 2008, 13:00

filips pisze:A nie da się tak: menu->pliki i foldery->[tam gdzie baza]-> najazd na index.html i klik?
no sprawdzałem prawdę mówiąc tylko na nokii 3110 narazie - i tam się tak nie da. mówi, że nieznany typ pliku. k550i będę miał sprawny dopiero jutro to sprawdzę ale jakoś nie spodziewam się rewelacji :]

Awatar użytkownika
fck
Wyjadacz
Posty: 337
Rejestracja: środa 23 kwietnia 2008, 22:14
Lokalizacja: Festung Breslau
Kontakt:

Post autor: fck » wtorek 30 września 2008, 13:42

angelo pisze: no sprawdzałem prawdę mówiąc tylko na nokii 3110 narazie - i tam się tak nie da. mówi, że nieznany typ pliku. k550i będę miał sprawny dopiero jutro to sprawdzę ale jakoś nie spodziewam się rewelacji :]
Na k550i będzie hulać bez żadnego ale. :-)
ObrazekObrazekObrazek

angelo
Wyjadacz
Posty: 471
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: angelo » środa 01 października 2008, 18:42

fck pisze:Na k550i będzie hulać bez żadnego ale. :-)
jewreka. fcktycznie, że pozwolę sobie na taki kalambur. dzięki wielkie za podtrzymanie na duchu. SE nie robi najmniejszego problemu. baza + mapa którą ostatnio z filipsem zmontowaliśmy i już można niezapowiedziane desanty robić gdziekolwiek. mniahaha (śmiech złowrogi(tm))

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Post autor: filips » środa 01 października 2008, 19:13

No to na zdrowie :)

PS: mapką zajmnę się w przyszłości niedługiej, więc i inni będą mogli korzystać z jej dobrodziejstw.

Awatar użytkownika
coza
Forumator
Posty: 556
Rejestracja: środa 28 maja 2008, 08:27
Lokalizacja: zza dupia

Post autor: coza » środa 01 października 2008, 20:13

Czy bedzie mozna mapke zassac na telefon i przegladac w trybie off-line? Czy bedzie polaczona z Twoja baza?
[i]Sponsorem mojej nieobecności był Żubr[/i]

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Post autor: filips » środa 01 października 2008, 21:09

Mapka to oddzielny projekt. W zasadzie to normalna mapka dla garmina, więc jeśli umiesz otworzyć mapki garmina w telefonie (garmin mobile xt chyba, jest taki program) - to będziesz w domu.

ODPOWIEDZ