[kupię/przyjmę] prosty GPS ręczny

Wątki nieaktualne, przeniesione z pozostałych forów, zamknięte

Moderator: Moderatorzy

QuartZ
Wyjadacz
Posty: 255
Rejestracja: środa 23 kwietnia 2008, 00:48
Kontakt:

[kupię/przyjmę] prosty GPS ręczny

Post autor: QuartZ » czwartek 24 kwietnia 2008, 00:11

Szukam czegoś co poda mi samą pozycję i w zasadzie żadnych innych opcji mi nie potrzeba. Najchętniej przyjąłbym pod opiekę jakiś prezent typu "mocno zmęczony weteran do wymiany", ale jakieś bardzo skromnie wycenione urządzenie też wchodzi w grę, bo zawsze mogę się zrzucić jakoś z towarzyszką wypraw po połowie.

Moduł GPS do telefonu jak na razie nie wchodzi w grę, bo nie jestem w stanie nigdzie wyszukać odpowiednich informacji co tak w zasadzie ruszy z moim telefonem (Samsung J600e), chyba że ktoś jest w stanie mi na taką zagadkę odpowiedzieć :)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
kasztelan
Stały bywalec
Posty: 193
Rejestracja: sobota 22 marca 2008, 03:39
Lokalizacja: Chełmsko Śl.
Kontakt:

Re: [kupię/przyjmę] prosty GPS ręczny

Post autor: kasztelan » czwartek 24 kwietnia 2008, 00:27

QuartZ pisze:Szukam czegoś co poda mi samą pozycję i w zasadzie żadnych innych opcji mi nie potrzeba. Najchętniej przyjąłbym pod opiekę jakiś prezent typu "mocno zmęczony weteran do wymiany", ale jakieś bardzo skromnie wycenione urządzenie też wchodzi w grę, bo zawsze mogę się zrzucić jakoś z towarzyszką wypraw po połowie.

Moduł GPS do telefonu jak na razie nie wchodzi w grę, bo nie jestem w stanie nigdzie wyszukać odpowiednich informacji co tak w zasadzie ruszy z moim telefonem (Samsung J600e), chyba że ktoś jest w stanie mi na taką zagadkę odpowiedzieć :)

Pozdrawiam.
Ten telefon ma bluetooth, więc każdy moduł Ci pójdzie.
Ja np. używam Navibe GB735 z SE k510i.
Potem wystarczy tylko wgrać do telefonu bezpłatny program, np. TMJ lub TrekBuddy i już masz wszystko, co potrzebne. :)

Pozdrawiam.
Zdravím všechny!

QuartZ
Wyjadacz
Posty: 255
Rejestracja: środa 23 kwietnia 2008, 00:48
Kontakt:

Post autor: QuartZ » czwartek 24 kwietnia 2008, 00:37

teoretycznie tak, ale po przewertowaniu kilku forów dotyczących tego telefonu dziwnym trafem temat nawigacji z modułem szybko pomijany był chwilą ciszy ;)

Awatar użytkownika
kasztelan
Stały bywalec
Posty: 193
Rejestracja: sobota 22 marca 2008, 03:39
Lokalizacja: Chełmsko Śl.
Kontakt:

Post autor: kasztelan » czwartek 24 kwietnia 2008, 00:41

QuartZ pisze:teoretycznie tak, ale po przewertowaniu kilku forów dotyczących tego telefonu dziwnym trafem temat nawigacji z modułem szybko pomijany był chwilą ciszy ;)
Hehe. :)
Zawsze możesz spróbować... ;)
Moduł nie jest tak drogi... ;)
Zdravím všechny!

QuartZ
Wyjadacz
Posty: 255
Rejestracja: środa 23 kwietnia 2008, 00:48
Kontakt:

Post autor: QuartZ » czwartek 24 kwietnia 2008, 00:52

chciałbym zauważyć iż jestem studentem bez stypendium ;) ... moduł to od 50 do 100% miesięcznego kosztu mojego zamieszkania w akademiku chociażby :)

Awatar użytkownika
shchenka
Moderator
Posty: 4284
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Post autor: shchenka » czwartek 24 kwietnia 2008, 09:06

O ile pamietam Samsung ma jakies nadgorliwe bezpieczenstwo w javie i mimo, ze soft poprawnie wystartuje, to telefon moze mu nie pozwolic sie polaczyc z modulem gps.
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=972][img]http://www.opencaching.pl/statpics/972.jpg[/img][/url][img]http://geokrety.org/statpics/29.png[/img][url=http://www.geocaching.com/profile/?guid=7d375aa5-7415-4320-8f25-55df640ebdc7][img]http://img.geocaching.com/stats/img.aspx?txt=Opencaching+rulez&uid=7d375aa5-7415-4320-8f25-55df640ebdc7[/img][/url]

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » czwartek 24 kwietnia 2008, 09:07

QuartZ pisze:jestem studentem...
korzystam z modulu na BT. Jesli jestes z Lodzi/okolic, to mozemy przy kawie modul i telefon sprawdzic ;)

QuartZ
Wyjadacz
Posty: 255
Rejestracja: środa 23 kwietnia 2008, 00:48
Kontakt:

Post autor: QuartZ » czwartek 24 kwietnia 2008, 09:41

tak, jestem na chwilę obecną z Łodzi, ale od godziny 16 dzisiaj do poniedziałku mnie tutaj nie będzie. czasem trzeba jednak do Bydgoszczy wrócić ;) ... zaś co do samego testowania to i tak najpierw powinienem sobie soft na ten test sprawić :)

Awatar użytkownika
kasztelan
Stały bywalec
Posty: 193
Rejestracja: sobota 22 marca 2008, 03:39
Lokalizacja: Chełmsko Śl.
Kontakt:

Post autor: kasztelan » czwartek 24 kwietnia 2008, 09:43

QuartZ pisze:tak, jestem na chwilę obecną z Łodzi, ale od godziny 16 dzisiaj do poniedziałku mnie tutaj nie będzie. czasem trzeba jednak do Bydgoszczy wrócić ;) ... zaś co do samego testowania to i tak najpierw powinienem sobie soft na ten test sprawić :)
Linki podałem Ci w moim pierwszym poście. :)
Zdravím všechny!

QuartZ
Wyjadacz
Posty: 255
Rejestracja: środa 23 kwietnia 2008, 00:48
Kontakt:

Post autor: QuartZ » czwartek 24 kwietnia 2008, 09:45

tak, ale trzeba to jeszcze teraz dograć i sprawdzić czy się odpala ... teraz nie mam czasu, bo w drogę itd, ale link się na pewno nie zmarnuje :)

Awatar użytkownika
shchenka
Moderator
Posty: 4284
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Post autor: shchenka » czwartek 24 kwietnia 2008, 10:04

QuartZ pisze:czasem trzeba jednak do Bydgoszczy wrócić ;)
A to się świetnie składa, może z czasem założysz jakieś skrzynki w Bydgoszczy, bo tam straszna posucha...
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=972][img]http://www.opencaching.pl/statpics/972.jpg[/img][/url][img]http://geokrety.org/statpics/29.png[/img][url=http://www.geocaching.com/profile/?guid=7d375aa5-7415-4320-8f25-55df640ebdc7][img]http://img.geocaching.com/stats/img.aspx?txt=Opencaching+rulez&uid=7d375aa5-7415-4320-8f25-55df640ebdc7[/img][/url]

QuartZ
Wyjadacz
Posty: 255
Rejestracja: środa 23 kwietnia 2008, 00:48
Kontakt:

Post autor: QuartZ » czwartek 24 kwietnia 2008, 12:50

oj mam kilka pomysłów włącznie ze skrzynkami w parku krajobrazowym pradoliny Wisły :)

no ale do tego też jest mi właśnie potrzebny rzeczony GPS ;)

QuartZ
Wyjadacz
Posty: 255
Rejestracja: środa 23 kwietnia 2008, 00:48
Kontakt:

Post autor: QuartZ » poniedziałek 21 lipca 2008, 02:35

Nadal przyjmę wszelkie odrzuty :D

Tym razem jednak szukam przede wszystkim z powodu zakładania. Na chwilę obecną nie mam jak ściągać współrzędnych, a wyjeżdżam na miesiąc z małym hakiem do Bydgoszczy, która jest raczej słabo oskrzynkowana jak na razie :)
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=2715][img]http://www.opencaching.pl/statpics/2715.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=571][img]http://geokrety.org/statpics/571.png[/img][/url]

Darn_47
Nowy na forum
Posty: 10
Rejestracja: piątek 21 listopada 2008, 23:17

Post autor: Darn_47 » piątek 21 listopada 2008, 23:27

Przyjmę lub kupię za niską cenę GPS.
Hejka:)

Awatar użytkownika
woytas
Wyjadacz
Posty: 366
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: Rybnik

Post autor: woytas » niedziela 23 listopada 2008, 22:06

a niska to ile?
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=12][img]http://www.opencaching.pl/statpics/12.jpg[/img][/url]

ODPOWIEDZ