Jak zalogować geokreta z keszu GC za granicą?

Wszystko na ich temat, wnioski, uwagi, rankingi popularności ...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
PeCha
Bywalec
Posty: 36
Rejestracja: środa 07 maja 2014, 18:55
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Jak zalogować geokreta z keszu GC za granicą?

Post autor: PeCha » piątek 08 stycznia 2016, 18:14

Zrobiłem sobie GK, który podróżuje ze mną w różne miejsca. Loguję jego odwiedzenia w ciekawszych skrzynkach w ciekawych miejscach, które odwiedziłem.
Ostatnio wybrałem się na pieszą wycieczkę do czeskiego Cieszyna i tam zgarnąłem kilka keszy GC.
Chciałbym do jednego z nich zalogować odwiedzenie przez mojego GK.
Niby wpisałem Waypont skrzynki GC, podałem jej współrzędne i odwiedzenie jest zalogowane, ale na stronie kreta w sekcji "Odwiedzone kraje" nie pokazała się czeska flaga tylko znak zapytania.
Czy da się zrobić tak, żeby była tam flaga odwiedzonego kraju?
Może ja coś źle zrobiłem podczas logowania kreta?

Zauważyłem też jeszcze jedną rzecz w tej sekcji.
Otóż w logu w skrzynce OP8B62 zamiast polskiej flagi pokazuje mi "err". To jest niedaleko granicy rosyjskiej, ale jej lokalizacja to Polska > Warmińsko-Mazurskie.
Da się coś z tym zrobić?

Dzięki!

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Re: Jak zalogować geokreta z keszu GC za granicą?

Post autor: filips » sobota 09 stycznia 2016, 15:34

PeCha pisze:"Odwiedzone kraje" nie pokazała się czeska flaga tylko znak zapytania.
Czy da się zrobić tak, żeby była tam flaga odwiedzonego kraju?
czołem,
tak teoretycznie, to nic się nie da zrobić - system działa automatycznie, i jak komputer powie "nie" (lub "err" lub "?") to nie przeskoczysz. A tak praktycznie to możesz napisać do ludzi z GK (np do mnie) o jakiego kreta chodzi i oni już tam poprawią odpowiednie flagi "z palca" w bazie danych.

pozdro,
F.

ODPOWIEDZ