Strona geokretów mi nie działa.. Komuś jeszcze?

Wszystko na ich temat, wnioski, uwagi, rankingi popularności ...

Moderator: Moderatorzy

DriadaK
Stały bywalec
Posty: 87
Rejestracja: piątek 07 września 2012, 16:14

Strona geokretów mi nie działa.. Komuś jeszcze?

Post autor: DriadaK » piątek 04 lipca 2014, 13:37

Witam!
Od tygodnia nie działa mi strona geokretów.
Nie mogę jej otworzyć - strona nie odpowiada, błąd wczytywania strony itp.

Nie mogę logować krecików i dodawać zdjęć z ich podróży - smutki...

Pytanie - czy to tylko u mnie taki kłopot, czy u kogoś jeszcze?
Bo może to tylko (znaczy się AŻ) błąd ustawień komputera...

Za odpowiedzi dziękuję :)
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
brasia
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1579
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Lokalizacja: Poznań

Re: Strona geokretów mi nie działa.. Komuś jeszcze?

Post autor: brasia » piątek 04 lipca 2014, 13:45

Przedwczoraj działała, dziś niestety padła :(
Obrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
lavinka
Forumator
Posty: 969
Rejestracja: czwartek 15 października 2009, 21:48
Lokalizacja: Warszawa/Żyrardów
Kontakt:

Re: Strona geokretów mi nie działa.. Komuś jeszcze?

Post autor: lavinka » poniedziałek 14 lipca 2014, 20:58

To ja dopiszę, że od 8 lipca wisi mi geokret w own cache. I nijak nie chce zmienić miejsca swego zamieszkania na zalogowane. O ten: http://geokrety.org/konkret.php?id=9050
sześć zero siedem sześć jeden dwa trzy dwa siedem mejl: lavinka gazetowa
Obrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Re: Strona geokretów mi nie działa.. Komuś jeszcze?

Post autor: filips » wtorek 15 lipca 2014, 21:14

Rzeczywiście, mieliśmy małe przestoje, ale mam nadzieję, że idzie ku dobremu!

DriadaK
Stały bywalec
Posty: 87
Rejestracja: piątek 07 września 2012, 16:14

Re: Strona geokretów mi nie działa.. Komuś jeszcze?

Post autor: DriadaK » wtorek 15 lipca 2014, 21:58

Ufff :D
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
ronja
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1630
Rejestracja: środa 24 września 2008, 19:51
Lokalizacja: Poznań

Re: Strona geokretów mi nie działa.. Komuś jeszcze?

Post autor: ronja » sobota 19 lipca 2014, 14:47

Może tylko u mnie, jednak nie działa. Z bezposredniego dostępu wyświetla sie tylko pasek adresu, przy logowaniu z poziomu wpisu do kesza jest komunikat o braku dostępności do serwisu GK.
Obrazek Obrazek Obrazek

paprotek
Stały bywalec
Posty: 137
Rejestracja: sobota 25 sierpnia 2012, 22:41

Re: Strona geokretów mi nie działa.. Komuś jeszcze?

Post autor: paprotek » sobota 19 lipca 2014, 20:06

Czy da się zrobić tak, żeby geokrety działały normalnie, czyli bez ciągłych padów?

Mam jeszcze nie zalogowanego kreta w schowku, dzisiaj wrzuciłem jednego i chciałbym zalogować.
Stronę skrzynki mogę zostawić otwartą w zakładce, ale nie na długo. Potem pewnie nie będę w stanie określić, gdzie go wrzuciłem.

Takie akcje skutecznie zniechęcają ludzi do używania. Przypuszczam, że wiele 'zaginionych' kretów jest nie zalogowanych dlatego, że ktoś wziął, myślał że to jest trackable, wpisał adres strony i gdy się wyświetliło, że taka strona nie istnieje, odpuścił i uznał, że to jednak nie jest trackable tylko zwykły swag...

Chciałem zachęcić lokalnych cacherów do korzystania z geokretów, ale jeśli ma to działać tak jak teraz, to nie ma to sensu. Musiałbym potem świecić oczami.
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Awatar użytkownika
ronja
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1630
Rejestracja: środa 24 września 2008, 19:51
Lokalizacja: Poznań

Re: Strona geokretów mi nie działa.. Komuś jeszcze?

Post autor: ronja » sobota 19 lipca 2014, 22:39

paprotek pisze:...ale jeśli ma to działać tak jak teraz, to nie ma to sensu. Musiałbym potem świecić oczami.
Strona nie działa nadal, ale to nie powód do hamletyzowania. Autor strony zrobił więcej dla serwisu, niż wielu krytków Kopca, więc może tak ze spokojem podejść do sprawy ? Wakacje są i najnormalniej w świecie może sobie wypoczywać w błogiej nieświadomości. Ma prawo i już :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
ronja
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1630
Rejestracja: środa 24 września 2008, 19:51
Lokalizacja: Poznań

Re: Strona geokretów mi nie działa.. Komuś jeszcze?

Post autor: ronja » poniedziałek 21 lipca 2014, 09:37

Wczoraj w nocy spokojnie zalogowałem wszystko, więc problem nieaktualny :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Re: Strona geokretów mi nie działa.. Komuś jeszcze?

Post autor: filips » poniedziałek 21 lipca 2014, 21:54

czołem,
sorka za ostatni pad serwera. tzn serwer działał, ale połączenie z internetem (za sprawą wielokrotnie "chwalonego" operatora UPC) - niebardzo. Rzeczywiście, sezon wakacyjny uniemożliwia szybką reakcję...

rredan
Stały bywalec
Posty: 155
Rejestracja: wtorek 11 października 2011, 19:55
Lokalizacja: WLKP

Re: Strona geokretów mi nie działa.. Komuś jeszcze?

Post autor: rredan » piątek 12 września 2014, 11:45

Kiedy można się spodziewać powrotu geokretów?

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował: 38 razy
Otrzymane podziękowania: 92 razy
Kontakt:

Re: Strona geokretów mi nie działa.. Komuś jeszcze?

Post autor: filips » piątek 12 września 2014, 17:20

Już. Sorry. Jakiś kretyn przeciął kable na wejściu do budynku.

Tak czy owak, decyzja o przeniesienu geokretów na swój niezależny, "prawdziwy" serwer została podjęta. Niestety nie będzie to takie "hop siup", pewnie będą jakieś utrudnienia, ale chyba będzie warto.

O terminie i szczegółach będę informował w tym dziale.

miłej zabawy
→filips
Użytkownicy, którzy podziękowali autorowi filips za post (razem 2):
ronjarredan

rroarr
Nowy na forum
Posty: 3
Rejestracja: czwartek 24 czerwca 2010, 19:02

Re: Strona geokretów mi nie działa.. Komuś jeszcze?

Post autor: rroarr » wtorek 28 października 2014, 14:43

Od pewnego czasu mam problem z obejrzeniem mapki dla kreta, którego śledzę: http://geokrety.org/konkret.php?id=7364

Strona przestaje odpowiadać i przeglądarka chce ją ubijać (chrome), lub nawet powoduje zawieszenie całej przeglądarki (firefox).

Czy to jest związane z poruszanym tu tematem, czy może ten właśnie krecik ma w sobie coś specjalnego?

Strony innych kretów działają mi bez problemu.

pozdrawiam

aguirre
Nowy na forum
Posty: 6
Rejestracja: poniedziałek 24 marca 2014, 22:47

Re: Strona geokretów mi nie działa.. Komuś jeszcze?

Post autor: aguirre » wtorek 28 października 2014, 21:32

Taki problem pojawia się u mnie przy kretach, które mają przebytą wyjątkowo dużą odległość. Inny przykład: http://geokrety.org/konkret.php?id=25994 (też ponad 40 000 km).

W Firefoksie problem daje się rozwiązać zabijając skrypt, kiedy wyskakuje odpowiednie powiadomienie.
Obrazek Obrazek Obrazek

rroarr
Nowy na forum
Posty: 3
Rejestracja: czwartek 24 czerwca 2010, 19:02

Re: Strona geokretów mi nie działa.. Komuś jeszcze?

Post autor: rroarr » środa 29 października 2014, 10:59

@aguirre ja bym to nazwał raczej obejściem, a nie rozwiązaniem problemu ;)

ODPOWIEDZ