Brak miniatury flagi w danym kraju

Wszystko na ich temat, wnioski, uwagi, rankingi popularności ...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
TolBoy
Bywalec
Posty: 65
Rejestracja: czwartek 28 kwietnia 2011, 22:50
Lokalizacja: Rybnik

Brak miniatury flagi w danym kraju

Post autor: TolBoy » niedziela 26 stycznia 2014, 06:02

Witam, wszystkie kraje mają miniatury flagi ?
Zalogowałem parę kretów poza granicami polski ale flagi przy logu nie ma.
Odwiedzone kraje: .......
GPSmap 64st, Edge 800

Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Re: Brak miniatury flagi w danym kraju

Post autor: filips » niedziela 26 stycznia 2014, 10:36

Prosimy o konkrety.

Awatar użytkownika
TolBoy
Bywalec
Posty: 65
Rejestracja: czwartek 28 kwietnia 2011, 22:50
Lokalizacja: Rybnik

Re: Brak miniatury flagi w danym kraju

Post autor: TolBoy » niedziela 26 stycznia 2014, 10:37

Australia i Nowa Zelandia
GPSmap 64st, Edge 800

Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Re: Brak miniatury flagi w danym kraju

Post autor: filips » niedziela 26 stycznia 2014, 16:33

OK, ale który kret (podaj link).

Awatar użytkownika
TolBoy
Bywalec
Posty: 65
Rejestracja: czwartek 28 kwietnia 2011, 22:50
Lokalizacja: Rybnik

Re: Brak miniatury flagi w danym kraju

Post autor: TolBoy » niedziela 26 stycznia 2014, 20:01

GPSmap 64st, Edge 800

Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Re: Brak miniatury flagi w danym kraju

Post autor: filips » niedziela 26 stycznia 2014, 21:18

Po prostu geonames, który konwertuje lat/lon na kraj nie rozpoznaje tego miejsca.

Awatar użytkownika
TolBoy
Bywalec
Posty: 65
Rejestracja: czwartek 28 kwietnia 2011, 22:50
Lokalizacja: Rybnik

Re: Brak miniatury flagi w danym kraju

Post autor: TolBoy » niedziela 26 stycznia 2014, 21:21

a ten kret http://geokrety.org/konkret.php?id=39265 jest w skrzynce OC i też nie rozpoznaje
GPSmap 64st, Edge 800

Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
TolBoy
Bywalec
Posty: 65
Rejestracja: czwartek 28 kwietnia 2011, 22:50
Lokalizacja: Rybnik

Re: Brak miniatury flagi w danym kraju

Post autor: TolBoy » sobota 01 lutego 2014, 21:46

Znalazłem kreta http://geokrety.org/konkret.php?id=18395 który posiada poprawnie flagę Australii.
GPSmap 64st, Edge 800

Obrazek Obrazek Obrazek

rredan
Stały bywalec
Posty: 155
Rejestracja: wtorek 11 października 2011, 19:55
Lokalizacja: WLKP

Re: Brak miniatury flagi w danym kraju

Post autor: rredan » środa 28 maja 2014, 15:43

A jednak coś jest nie tak, sprawdziłem swoje krety na geokrety.org i w swoim skrycie (też korzysta z API geonames.org).
1. GKA907: u siebie mam 55PL i 9 UA, na geokretach 55 PL (23+32), 2 UA (1+1) i 7 XYZ z pustą flagą (1+3+3). W przypadkach Ukrainy skrzynki OP przypisuje poprawnie, a te z GC nie.
2. GK809D: tu kraje się zgadzają.
Nie wiem jak w było w przypadku GK809D ale dla GKA907 i GC musiałem na geokrety.org podawać kordy.

Elvis7
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 753
Rejestracja: poniedziałek 10 października 2011, 10:29
Lokalizacja: Warszawa+okolice

Re: Brak miniatury flagi w danym kraju

Post autor: Elvis7 » czwartek 29 maja 2014, 10:50

W moim przypadku ten sam problem- zalogowałem kreta w skrzynce geo w Turcji i też nie wie jakie to państwo.
http://www.geokrety.org/konkret.php?id=31510

Awatar użytkownika
ori
Bywalec
Posty: 71
Rejestracja: poniedziałek 05 marca 2012, 00:00

Re: Brak miniatury flagi w danym kraju

Post autor: ori » piątek 06 czerwca 2014, 22:45

Logowałam ostatnio trzy geokrety na tych samych współrzędnych i dwa mają flagę Polski (, a jeden nie http://geokrety.org/konkret.php?id=43995

DriadaK
Stały bywalec
Posty: 87
Rejestracja: piątek 07 września 2012, 16:14

Re: Brak miniatury flagi w danym kraju

Post autor: DriadaK » czwartek 12 czerwca 2014, 08:48

Podobnie logowałam kreciki w Chorwacji i Czechach - nie dał rady...
Jednak z czasem odnajduje flagi państw - a innych gubi.
Nie wiem od czego to zależy :twisted:

PS: http://geokrety.org/konkret.php?id=27069

tu Czechy już "znalazł".. Chorwacji dalej brak.
Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ