Logowanie TB i Geocoinów na współrzędnych

Wszystko na ich temat, wnioski, uwagi, rankingi popularności ...

Moderator: Moderatorzy

DriadaK
Stały bywalec
Posty: 87
Rejestracja: piątek 07 września 2012, 16:14

Logowanie TB i Geocoinów na współrzędnych

Post autor: DriadaK » czwartek 04 lipca 2013, 08:00

Witam!

Od dłuższego czasu posiadam 1 sztukę geocoina oraz od maja 1 szt travel buga i chciałabym je logować w miejscach, które odwiedziły - po to w końcu istnieją by podróżować!
Jednak z tego co zrozumiałam na stronie GC, można takie przedmioty podróżne logować tylko i wyłącznie w skrzynkach geocachingowych?
Nie można na kordach?

A jeśli można na kordach - TO JAK je na nich zalogować :?: :!: W którym miejscu co wcisnąć i co wpisać?

Powiem szczerze, że nie kumam w ogóle strony GC, a instrukcje tam podane są zbyt zakręcone :cry: Część po polsku, część po angielsku... Koszmar...

Jeśli ktoś z Was wie jak zalogować geocoina i travelbuga na współrzędnych niech da mi znać.

Chciałabym się ich pozbyć, bo wstrzymuję ich podróż, ale są to przedmioty, które dłuuuuugo leżały w keszach, dlatego je.. hmm... "uratowałam".

Z góry dziękuję!
Owocnych poszukiwań życzę :wink:
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Stryker
Forumator
Posty: 1052
Rejestracja: piątek 23 lipca 2010, 15:32

Re: Logowanie TB i Geocoinów na współrzędnych

Post autor: Stryker » czwartek 04 lipca 2013, 08:19

Nie da się ;-) to przedmioty na stałe powiązane z GC tylko w tamtejszych *skrytkach* da się je "logować".

najlepiej przekaż jakiemuś użytkownikowi, który szuka w obu serwisach, ew. wrzuć do dwusystemowego kesza
Obrazek

etnamars
Forumator
Posty: 1530
Rejestracja: niedziela 08 lutego 2009, 14:57

Re: Logowanie TB i Geocoinów na współrzędnych

Post autor: etnamars » czwartek 04 lipca 2013, 08:23

Witaj
DriadaK pisze: A jeśli można na kordach - TO JAK je na nich zalogować :?: :!: W którym miejscu co wcisnąć i co wpisać?
"Przedmiotów podróżnych", takich jak TB czy geocoiny nie da się zalogować na współrzędnych.
Można je umieszczać tylko w "skrytkach" GC.
W Twoim przypadku może być to dość trudne, bo są dość daleko - aby je wyszukać możesz skorzystać z (na szczęście) dostępnej Tobie funkcji
Obrazek
DriadaK pisze: Powiem szczerze, że nie kumam w ogóle strony GC, a instrukcje tam podane są zbyt zakręcone :cry: Część po polsku, część po angielsku... Koszmar...
Niestety, z tym to tutaj nikt Ci nie pomoże, adresat nie ten.

Awatar użytkownika
brasia
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1718
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Lokalizacja: Poznań

Re: Logowanie TB i Geocoinów na współrzędnych

Post autor: brasia » czwartek 04 lipca 2013, 12:54

Nie wiem czy najlepiej robiłem, ale to było jedyne rozwiązanie, które mi przyszło do głowy:
1. TB itp rzeczy wrzucam do skrzynki
2. Okazuje się, że nie ma jak tego zalogować
3. szukam najbliższej skrzynki na GC
4. loguję włożenie do najbliższej skrzynki GC z informacją, że TB znajduje się w skrzynce zarejestrowanej na opencaching.pl OPxxxx a ograniczenia techniczne nie pozwalają mi zalogować w odpowiednim miejscu.
Wiem, że mój system ma wady, ale też ze znalezionych kilku TB, tylko jeden był w skrzynce dwusystemowej.
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

nornick
Nowy na forum
Posty: 5
Rejestracja: poniedziałek 20 września 2010, 19:03

Odp: Logowanie TB i Geocoinów na współrzędnych

Post autor: nornick » piątek 05 lipca 2013, 11:53

Lepiej tak niż wcale, ale ogólnie proszę nie rob tak - możesz być pewien, że przedmioty tak potraktowane zaginą. Jeśli się nie bawisz na gc, to najlepiej nie ruszaj geocoinow/bugów, a jeśli się bawisz to nie wkładaj ich do dwusystemowych.

Awatar użytkownika
Stryker
Forumator
Posty: 1052
Rejestracja: piątek 23 lipca 2010, 15:32

Re: Logowanie TB i Geocoinów na współrzędnych

Post autor: Stryker » piątek 05 lipca 2013, 14:52

niestety muszę potwierdzić powyższe.. część zaginięć wynika pewnie z niewiedzy (na coinach często nie ma żadnej informacji co to takiego ew. jest po angielsku), część to zwykłe złodziejstwo, które dotyczy wszystkich przedmiotów.

dwusystemowy kesz jest lepszy niż fikcyjne zalogowanie w jednym (przedmiot pojawia się w inwentarzu) a fizyczne wrzucenie gdzie indziej - wtedy szansa na odnalezienie przez kogoś, kto "użyje" tb/coina zgodnie z przeznaczeniem znacznie maleje
Obrazek

DriadaK
Stały bywalec
Posty: 87
Rejestracja: piątek 07 września 2012, 16:14

Re: Logowanie TB i Geocoinów na współrzędnych

Post autor: DriadaK » piątek 12 lipca 2013, 08:19

Tak myślałam:(
No cóż, to muszę wyszukać jakąś dużą skrzynie GC i tam wrzucić te przedmioty.

Jak widzę TB itp w keszac OC zawsze je wyciągam (raz wyjęłam z kesza OC , drugi raz z kesza dwusystemowego), bo zwyczajnie w keszach OC ich nie powinno być.

Może w górach jakaś GCskrzynka się znajdzie.

Dziękuję za pomoc :)
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
lavinka
Forumator
Posty: 980
Rejestracja: czwartek 15 października 2009, 21:48
Lokalizacja: Warszawa/Żyrardów
Kontakt:

Re: Logowanie TB i Geocoinów na współrzędnych

Post autor: lavinka » czwartek 18 lipca 2013, 02:07

Jakby co to polecam kilka moich podwójnych skrzynek w Beskidzie Niskim (okolica Regetowa). Czasami bywają tam Słowacy lub Czesi, którzy dość aktywnie bawią się w GC i w związku z tym chętnie porywają geocoiny w swoje strony.
sześć zero siedem sześć jeden dwa trzy dwa siedem mejl: lavinka gazetowa
Obrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ