Przerwa w Geokretach

Wszystko na ich temat, wnioski, uwagi, rankingi popularności ...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Przerwa w Geokretach

Post autor: filips » poniedziałek 14 listopada 2011, 08:15

cześć,
niestety z powodu awarii sprzętowej oraz awarii zasilania nastąpi przerwa w dostawie Geokretów. Szacowany czas rozwiązania problemu: dziś wieczorem (jeśli awaria nie jest poważna). O sytuacji będę informował.

Przepraszamy za usterki, zostańcie z nami :)

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Re: Przerwa w Geokretach

Post autor: filips » poniedziałek 14 listopada 2011, 21:25

Chyba ogarnęliśmy problem i jesteśmy znów online. Choć jakieś drobne przerwy mogą się zdarzyć...

Awatar użytkownika
BartekPL
Stały bywalec
Posty: 95
Rejestracja: wtorek 14 czerwca 2011, 01:35
Lokalizacja: Rzeszów/Tarnów/Zielona Góra
Kontakt:

Re: Przerwa w Geokretach

Post autor: BartekPL » wtorek 15 listopada 2011, 11:29

Co się dzieje? Prądu brak?
ObrazekObrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Re: Przerwa w Geokretach

Post autor: filips » wtorek 15 listopada 2011, 14:32

Ale chyba działa na razie? U mnie przynajmniej...

Awatar użytkownika
brasia
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1746
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Lokalizacja: Poznań

Re: Przerwa w Geokretach

Post autor: brasia » wtorek 15 listopada 2011, 14:52

Działa bez problemu :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
BartekPL
Stały bywalec
Posty: 95
Rejestracja: wtorek 14 czerwca 2011, 01:35
Lokalizacja: Rzeszów/Tarnów/Zielona Góra
Kontakt:

Re: Przerwa w Geokretach

Post autor: BartekPL » środa 16 listopada 2011, 01:09

tak ogólnie się pytam :)
ObrazekObrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował: 38 razy
Otrzymane podziękowania: 97 razy
Kontakt:

Re: Przerwa w Geokretach

Post autor: filips » środa 16 listopada 2011, 08:08

A, tak ogólnie ;) Ogólnie to zasilacz poszedł no i korki strzeliły. Ale już sytuacja pod kontrolem, więc nie powinno być takich hocków-klocków. A przy okazji sprzęt wymieniony na nieco lepszy, więc jakaś-tam poprawa wydajności powinna być odczuwalna.

Czołem,
F
Użytkownicy, którzy podziękowali autorowi filips za post:
coza

Awatar użytkownika
BartekPL
Stały bywalec
Posty: 95
Rejestracja: wtorek 14 czerwca 2011, 01:35
Lokalizacja: Rzeszów/Tarnów/Zielona Góra
Kontakt:

Re: Przerwa w Geokretach

Post autor: BartekPL » środa 16 listopada 2011, 17:34

Zrobiłeś sobie "serwerownię" w domu? :)
ObrazekObrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Re: Przerwa w Geokretach

Post autor: filips » czwartek 17 listopada 2011, 08:16

Zrobiłem ;)

Niestety problemów ciąg dalszy - tym razem przerwa w geokretach może potrwać 2-3 dni :( Ale potem mam nadzieję, wszystko będzie hulać jak ta lala :)

Za utrudnienia przepraszam(y)

Awatar użytkownika
BartekPL
Stały bywalec
Posty: 95
Rejestracja: wtorek 14 czerwca 2011, 01:35
Lokalizacja: Rzeszów/Tarnów/Zielona Góra
Kontakt:

Re: Przerwa w Geokretach

Post autor: BartekPL » czwartek 17 listopada 2011, 16:14

Kurczę. A może podasz jakie parametry powinno mieć konto dla kretów i poszukamy jakiegoś komercyjnego rozwiązania? Może jakiś sponsor dla kretów ?;-)
ObrazekObrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
art_noise
Forumator
Posty: 874
Rejestracja: sobota 27 września 2008, 00:30
Lokalizacja: Warszawa

Re: Przerwa w Geokretach

Post autor: art_noise » piątek 18 listopada 2011, 01:24

A co się konkretnie dzieje?
http://www.youtube.com/watch?v=UymAoyAT_bI

Serce zostało na OC. Rozum przeszedł na GC.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Re: Przerwa w Geokretach

Post autor: filips » piątek 18 listopada 2011, 08:13

Cześć,
teraz akurat spiętrzyły się problemy z zasilaniem, nałożyły się problemy z dyskiem, który trzeba było na cito wymienić. Ale mam nadzieję, że jak to przejdziemy, to już będzie z górki. W ciągu weekendu powinno wszystko działać.

czołem,
F

redfox
Bywalec
Posty: 45
Rejestracja: środa 31 sierpnia 2011, 17:07

Re: Przerwa w Geokretach

Post autor: redfox » sobota 19 listopada 2011, 09:07

Dziś wszystko działa :wink: Brawo filips!

Pozdrawiam redfox :wink:
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Re: Przerwa w Geokretach

Post autor: filips » sobota 19 listopada 2011, 09:37

Cześć,
rzeczywiście, szybciej niż myślałem udało się wszystko ustawić. Ale proszę bądźcie przygotowani na jakieś chwilowe przerwy techniczne, bo jeszcze wiele spraw wymaga dopieszczenia.

Awatar użytkownika
cichy
Forumator
Posty: 528
Rejestracja: poniedziałek 13 lipca 2009, 12:29
Lokalizacja: Opole

Re: Przerwa w Geokretach

Post autor: cichy » sobota 19 listopada 2011, 19:01

Dziś wszystko działa.
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ