prace trwają

Wszystko na ich temat, wnioski, uwagi, rankingi popularności ...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ronja
Forumator
Posty: 1758
Rejestracja: środa 24 września 2008, 19:51
Lokalizacja: Poznań

Re: prace trwają

Post autor: ronja » poniedziałek 19 września 2011, 18:09

Sprawa druku etykiet stała się jeszcze bardziej zaklęta. W pracy sukces, tylko każda etykieta - poza średnią, która rozjechała się w wymiarze wysokości - wyszła poza szerokość kartki A-4 (ten proces szczególnie upodobały sobie wersje beta). Druk zmniejszony do iluś tam procent pomagał, ale etykieta stawała się nieczytelna. Teraz siedzę w domu, załadowałem rozmiar medium w drugiej zakładce i cały czas mieli się obrazek (tzn. nie ładuje się i już). Jakiś pomysł (tylko tak po ludzku, nie po informatycznemu) ?
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Re: prace trwają

Post autor: filips » poniedziałek 19 września 2011, 19:12

ronja pisze:Jakiś pomysł (tylko tak po ludzku, nie po informatycznemu) ?
Tak po ludzku: nie mam pojęcia ;)

A tak na poważnie: a wcześniej jak było? Ja szczerze mówiąc nie korzystałem wiele z wersji beta etykiet (tj. "etykiet rastrowych"), więc może one wcześniej również wychodziły poza margines? (potwierdzam, że mi wychodzą). Wersje pozostałe ("wektorowe") w tym domyślna - zawsze były skalowalne bez utraty (prawie) jakości/czytelności.

Problemu znikających obrazków nie udało nam się odtworzyć (różne systemy, różne przeglądarki, ba - nawet różne kraje:).

Awatar użytkownika
simor
Bywalec
Posty: 27
Rejestracja: poniedziałek 19 lipca 2010, 20:48

Re: prace trwają

Post autor: simor » poniedziałek 19 września 2011, 19:38

moze jakies zrzuty z ekranu by nam cos pomogly?
GeoKrety Toolbox - łatwe logowanie geokretów w skrzynkach GC. Wersja dla Firefoxa i Google Chrome.

Awatar użytkownika
ronja
Forumator
Posty: 1758
Rejestracja: środa 24 września 2008, 19:51
Lokalizacja: Poznań

Re: prace trwają

Post autor: ronja » poniedziałek 19 września 2011, 20:01

filips pisze:... A tak na poważnie: a wcześniej jak było? ...
Wcześniej było po .... filipsowemu, czyli OK. Nic się nie sypało (może czasem, ale to był trend ogólny).
Zrzuty chyba nic nie dadzą. Na etykietach nie ma obrazków (kretów) i tyle :(
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
lavinka
Forumator
Posty: 981
Rejestracja: czwartek 15 października 2009, 21:48
Lokalizacja: Warszawa/Żyrardów
Kontakt:

Re: prace trwają

Post autor: lavinka » wtorek 18 października 2011, 11:21

O, Beta pasek w rogu :)
sześć zero siedem sześć jeden dwa trzy dwa siedem mejl: lavinka gazetowa
Obrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Re: prace trwają

Post autor: filips » wtorek 18 października 2011, 21:12

lavinka pisze:O, Beta pasek w rogu :)
O, gdzie?

Awatar użytkownika
Stryker
Forumator
Posty: 1052
Rejestracja: piątek 23 lipca 2010, 15:32

Re: prace trwają

Post autor: Stryker » wtorek 18 października 2011, 21:15

w newscomments pe ha pe.
Obrazek

czajorek
Stały bywalec
Posty: 82
Rejestracja: czwartek 30 lipca 2009, 09:54
Lokalizacja: Traktorland

Re: prace trwają

Post autor: czajorek » środa 23 listopada 2011, 11:49

nie wiem czy to tylko mi się zdarzyło... nie mogę zalogować kreta do skrzynki OP3955 (Sienkiewicz) - wywala komunikat "Brak lub błędne współrzędne"... :/

Pozdrawiam...

czajorek

edytka1: Filips, ale szybka odpowiedź - dzięki :)

edytka2: to samo ze skrzynką OP3752 (Białostocki Teatr Lalek)
Ostatnio zmieniony środa 23 listopada 2011, 13:07 przez czajorek, łącznie zmieniany 2 razy.
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował: 38 razy
Otrzymane podziękowania: 97 razy
Kontakt:

Re: prace trwają

Post autor: filips » środa 23 listopada 2011, 11:52

Sprawdzę, ale to dopiero wieczorem.

EDIT: dziwne, bo kesze "obok" są w bazie. Ale tak się już zdarzało kiedyś - będę musiał uaktualnić bazę waypointów ręcznie.
Użytkownicy, którzy podziękowali autorowi filips za post:
czajorek

Awatar użytkownika
zbyszaty
Stały bywalec
Posty: 135
Rejestracja: wtorek 16 listopada 2010, 16:26
Lokalizacja: Białystok

Re: Re: prace trwają

Post autor: zbyszaty » środa 23 listopada 2011, 16:12

czajorek pisze:nie wiem czy to tylko mi się zdarzyło... nie mogę zalogować kreta do skrzynki OP3955 (Sienkiewicz)
To tam kret się zmieścił?;)


Sent from my Dell Streak using Tapatalk
Obrazek

czajorek
Stały bywalec
Posty: 82
Rejestracja: czwartek 30 lipca 2009, 09:54
Lokalizacja: Traktorland

Re: Re: prace trwają

Post autor: czajorek » środa 23 listopada 2011, 22:12

zbyszaci pisze:
czajorek pisze:nie wiem czy to tylko mi się zdarzyło... nie mogę zalogować kreta do skrzynki OP3955 (Sienkiewicz)
To tam kret się zmieścił?;)


Sent from my Dell Streak using Tapatalk
Jak się popieści... to i kret tam się zmieści... :)

odnotowywałem ścieżkę swojego kreta (http://geokrety.org/konkret.php?id=5375) i tak jakoś mi krzaczek wyskoczył...

Pozdrówka
ObrazekObrazekObrazek

ODPOWIEDZ