Logowanie Geo Kreta

Wszystko na ich temat, wnioski, uwagi, rankingi popularności ...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ronja
Forumator
Posty: 1786
Rejestracja: środa 24 września 2008, 19:51
Podziękował;: 117 razy
Otrzymał podziękowań: 181 razy

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: ronja »

Nie loguj na czuja, tylko wpisz notkę na stronie kreta, że zapomniałeś i prosisz następnych o wsparcie (dla siebie i dla kreta). Moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie.
Obrazek Obrazek

parlando
Forumator
Posty: 885
Rejestracja: poniedziałek 13 maja 2013, 20:57
Podziękował;: 339 razy
Otrzymał podziękowań: 179 razy

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: parlando »

Geokrety jakoś specjalnie mnie nie interesują, ale ostatnio zlitowałem się nad jednym, który od 3 lat siedział w moim keszu.
http://geokrety.org/konkret.php?id=27970
Trochę zdziwiłem się, że na "profilu" kreta nie można (lub nie znalazłem:)) zalogować zabrania, czy przeniesienia. No OK, to wpisuję jego kod GK6D42 na http://geokrety.org/ruchy.php a tam "Nie znaleziono kreta". Co teraz?:)

Awatar użytkownika
brasia
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1755
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Podziękował;: 215 razy
Otrzymał podziękowań: 253 razy

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: brasia »

Wejdz na loguj geokreta i wpisuj TC (trackkod) a nie nr GK.
Za ten post autor brasia otrzymał podziękowanie:
parlando
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

tty12
Nowy na forum
Posty: 16
Rejestracja: wtorek 19 maja 2015, 12:14
Podziękował;: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: tty12 »

parlando pisze: który od 3 lat siedział w moim keszu.
http://geokrety.org/konkret.php?id=27970
Wooowwww. 3 lata i nie zginął? :-)
ObrazekObrazekObrazek

parlando
Forumator
Posty: 885
Rejestracja: poniedziałek 13 maja 2013, 20:57
Podziękował;: 339 razy
Otrzymał podziękowań: 179 razy

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: parlando »

tty12 pisze:Wooowwww. 3 lata i nie zginął?
Specyficzna, niezbyt popularna okolica, do tego dość długi multak - ponad 7 km dla kogoś, kto zna teren i nie zwiedza wszystkiego... Po wrzuceniu kreta było może ze 4-5 wizyt keszerów, czyli też niewiele (z tego co pamiętam, to nie wszystko jest zalogowane na portalu).
Ciekawe ile się nasiedzi w nowym miejscu:)

areckis
Wyjadacz
Posty: 225
Rejestracja: piątek 14 sierpnia 2015, 12:40
Podziękował;: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 45 razy

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: areckis »

Mam nieco inny problem. Dwa tygodnie temu wyjąłem ze skrzynki krecika na oko dosyć przechodzonego. System nie chce przyjąć TC, natomiast po Ref.Num. wyświetla się jego metryczka. Co ciekawe, od powstania kreta, tzn. kilku lat(!) ani razu nie został zalogowany. Kolejna ciekawostka, to że właściciel założył całą serię takich kretów los części z nich jest podobny. Na maila właściciel nie odpowiada. Notabene człowiek, który założył ponad 600 kretów.

I teraz pytanie. Co zrobić. Pozbyć się problemu i wrzucić do skrzynki, tak jak zapewne zrobili to wcześniejsi znalazcy - tylko po co? Wyrzucić do kosza? A jak się właściciel jednak odezwie? A może jest skrzynka Skansen geokretów gdzie mógłbym go złożyć? ;)

Awatar użytkownika
krystiant
Forumator
Posty: 1944
Rejestracja: środa 29 października 2008, 23:55
Podziękował;: 116 razy
Otrzymał podziękowań: 354 razy

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: krystiant »

Może to problem błędnego odczytania któregoś znaku typu "0" vs. "O" lub "5" vs. "S", ja kiedyś tak miałem, próbowałeś różne kombinacje podobnych znaków?
W ostateczności możesz opisać problem filipsowi - on może sprawdzić kody bezpośrednio w bazie geokretów...
Poczytaj zanim się zapytasz :wink:
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

Obrazek Obrazek Obrazek
Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów ;-)

areckis
Wyjadacz
Posty: 225
Rejestracja: piątek 14 sierpnia 2015, 12:40
Podziękował;: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 45 razy

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: areckis »

Jedynie VU mogło być pomylone, ale próbowałem różne możliwości i nic. Faktycznie, chyba skrobnę maila do filipsa. Dzięki.

ODPOWIEDZ