geokrety.org nie fungują?

Wszystko na ich temat, wnioski, uwagi, rankingi popularności ...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
RobertM
Stały bywalec
Posty: 104
Rejestracja: wtorek 02 czerwca 2009, 16:57
Podziękował;: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: RobertM »

filips pisze:hej,
sprawdź proszę z konsoli (cmd) co wypluwa polecenie:

Kod: Zaznacz cały

dig geokrety.org

System windows nie może odnaleźć pliku dig, chyba źle coś robię,dig...... nie działa z żadną inną stroną.
Mam nacisnąć start, uruchom i wpisać dig geokrety.org ?
Obrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: filips »

tak. ale rzeczywiście, w windowsie może nie być dig.

a spróbuj jeszcze: uruchom - cmd - i tam w okienku (które może się pojawi) dig geokrety.org

Awatar użytkownika
Krysiul
Forumator
Posty: 1055
Rejestracja: środa 09 czerwca 2010, 21:35
Podziękował;: 26 razy
Otrzymał podziękowań: 78 razy

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: Krysiul »

Dig to "zewnętrzny" program, żaden Windows go standardowo nie posiada, chociaż jest dostępna wersja windowsowa do ściągnięcia z sieci. Nie jestem pewien, czy to przeportowana wersja z Unixów, czy tylko nazwą nawiązuje do unixowego pierwowzoru, bo nawet tego na Windzie nie mam i nigdy nie miałem.
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: filips »

Pytanie przypadkiem zbiegło się z "robotami na DNSie"; w najbliższym czasie mogą pojawić się małe problemy z otwieraniem strony, które mam nadzieję wkrótce potem znikną.

Awatar użytkownika
RobertM
Stały bywalec
Posty: 104
Rejestracja: wtorek 02 czerwca 2009, 16:57
Podziękował;: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: RobertM »

filips pisze:Pytanie przypadkiem zbiegło się z "robotami na DNSie"; w najbliższym czasie mogą pojawić się małe problemy z otwieraniem strony, które mam nadzieję wkrótce potem znikną.
Myślisz, że dotyczy to również mnie?
Obrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: filips »

Nie sądzę, ale mi się skojarzyło :)

PS: nie mam pojęcia, co Ci może dolegać. A spróbuj jeszcze takie coś:

uruchom - cmd -

Kod: Zaznacz cały

traceroute geokrety.org
lub

Kod: Zaznacz cały

nslookup geokrety.org
lub

Kod: Zaznacz cały

host geokrety.org
jeśli coś wyjdzie, podeślij tu wyniki.

Awatar użytkownika
RobertM
Stały bywalec
Posty: 104
Rejestracja: wtorek 02 czerwca 2009, 16:57
Podziękował;: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: RobertM »

Tylko tyle zadziałało, nie wiem czy robię to dobrze.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: filips »

Ok. A wpisz teraz proszę w przeglądarkę takie adresy:
http://oc.achjoj.info/baza/ - powinna pojawić się baza tzw filipsa
http://62.121.108.70/rozne/mirow/index.html - co się pojawia?

zadziałało?

Awatar użytkownika
Maliniak
Forumator
Posty: 664
Rejestracja: sobota 27 grudnia 2008, 02:22
Podziękował;: 28 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: Maliniak »

baza nie bangla
a bar mleczny buczy i śmiga
ObrazekObrazekObrazekObrazek
...Mówię Tobie: "Wiarę miej!
W drodze swojej nie ustawaj!
Żebyś doszedł dokąd chcesz!
Niech marzenia staną się Twoją nocą, Twoim dniem!
Głosem serca w życiu kieruj się!"...

Awatar użytkownika
RobertM
Stały bywalec
Posty: 104
Rejestracja: wtorek 02 czerwca 2009, 16:57
Podziękował;: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: RobertM »

filips pisze:zadziałało?
Niestety, cały czas to samo. Żadna strona nie rusza.
Obrazek

czajorek
Stały bywalec
Posty: 82
Rejestracja: czwartek 30 lipca 2009, 09:54
Podziękował;: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: czajorek »

a ja mam trochę inny problem - z GeoLudziem - http://geokrety.org/konkret.php?id=5375 - wyznaczającym szlak keszerski... otóż do tej pory jak logowałem ścieżkę skrzynka normalnie się pojawiała (jej OP w przebytym szlaku), aż do momentu gdy przyszło mi zalogować skrzynkę:
http://www.opencaching.pl/viewcache.php?cacheid=11175
Waypoint: OP2BA4
wtedy wywaliło komunikat: "Proszę podaj współrzędne (lat/lon) kesza OP2BA4 w okienku po lewej
Dowiedz się więcej w temacie ukrywania kretów w keszach GC"

po podaniu kordów zamiast OP skrzynki pojawiają się tylko odwiedzone kordy...

identyczny problem jest ze skrzynką:
http://www.opencaching.pl/viewcache.php?cacheid=11227
Waypoint: OP2BD8

dalej nie logowałem... można drogi Filipsie wiedzieć co jest tego powodem??

Pozdrawiam... czajorek
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: filips »

Coś się popsuło z synchronizacją baz danych. Sprawdzę dziś wieczorem. Dzięki za cynk i przepraszam za usterki :)

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: filips »

Powinno działać :)
Za ten post autor filips otrzymał podziękowanie:
czajorek

czajorek
Stały bywalec
Posty: 82
Rejestracja: czwartek 30 lipca 2009, 09:54
Podziękował;: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: czajorek »

filips pisze:Powinno działać :)
Dziękuję Ci o Wielki Filipsie :)
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
RobertM
Stały bywalec
Posty: 104
Rejestracja: wtorek 02 czerwca 2009, 16:57
Podziękował;: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: RobertM »

RobertM pisze:Serwis działa, niestety to jakiś lokalny problem u mnie, baza skrzynek też nie działa. Czy macie jakąś propozycję, żeby odblokować stronę na komputerze. Wyłączyłem na sekundę zaporę internetową, nic nie pomogło. Wyczyściłem ciasteczka, cały czas błąd wczytywania strony na 4 przeglądarkach.
Po długim czasie okazało się, że to wina firmy aster, mam problem z coraz to większą ilością stron. Na laptopie mam ten sam problem, te same strony są zablokowane. Znajomy polecił mi coś, co się nazywa freeeproxy i odziwo strony działają. W asterze na razie się dowiedziałem po raz kolejny, że mój modem działa. Pełny profesjonalizm.
Obrazek

ODPOWIEDZ