geokrety.org nie fungują?

Wszystko na ich temat, wnioski, uwagi, rankingi popularności ...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
meteor2017
Wyjadacz
Posty: 235
Rejestracja: piątek 18 września 2009, 15:46
Podziękował;: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: meteor2017 »

GeoKrety nie znajdują mi założonej wczoraj skrzynki po waypoincie http://opencaching.pl/viewcache.php?cacheid=10309 GeoKret który tam siedzi został zalogowany po współrzędnych
ObrazekObrazekObrazek

s.f.
Nowy na forum
Posty: 16
Rejestracja: środa 21 kwietnia 2010, 11:20
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: s.f. »

już chyba wiem czemu mi się nie zakładało konto.

Szarymi literkami na szarym tle na szarym końcu napisane "Zawsze wprowadzaj minuty, np. 21 0.0"

Otóż mieszkam z dokładnością do pół minuty kątowej na 50N,21E, dlatego też nie zawracałem sobie nigdy głowy pisaniem minut... a sprytnie zamaskowany tekst jakoś umknął mojej uwadze. Żadnego komunikatu błędu, tylko pustka po wysłaniu... może by chociaż tak zdjąć kolor maskujący z tego tekstu?

Awatar użytkownika
lavinka
Forumator
Posty: 984
Rejestracja: czwartek 15 października 2009, 21:48
Podziękował;: 127 razy
Otrzymał podziękowań: 77 razy
Kontakt:

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: lavinka »

Małe pytanie o wtyczkę na chrome - https://chrome.google.com/extensions/de ... bfdndkahnl Kiedyś mi działała i przestała. Teraz po kliknięciu instaluj wyłazi komunikat: "Nie można wczytać pliku JavaScript "script.js" dla skryptu dotyczącego zawartości".

O co cho?

lav
sześć zero siedem sześć jeden dwa trzy dwa siedem mejl: lavinka gazetowa
Obrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
simor
Bywalec
Posty: 27
Rejestracja: poniedziałek 19 lipca 2010, 20:48
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: simor »

lavinka pisze:Małe pytanie o wtyczkę na chrome
dzieki! czy teraz juz dziala? (pod v5 powinno)
GeoKrety Toolbox - łatwe logowanie geokretów w skrzynkach GC. Wersja dla Firefoxa i Google Chrome.

Awatar użytkownika
lavinka
Forumator
Posty: 984
Rejestracja: czwartek 15 października 2009, 21:48
Podziękował;: 127 razy
Otrzymał podziękowań: 77 razy
Kontakt:

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: lavinka »

simor pisze:
lavinka pisze:Małe pytanie o wtyczkę na chrome
dzieki! czy teraz juz dziala? (pod v5 powinno)
Instalacja się powiodła. I wszystko działa jak powinno. Dzięks!!! :D
sześć zero siedem sześć jeden dwa trzy dwa siedem mejl: lavinka gazetowa
Obrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
lavinka
Forumator
Posty: 984
Rejestracja: czwartek 15 października 2009, 21:48
Podziękował;: 127 razy
Otrzymał podziękowań: 77 razy
Kontakt:

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: lavinka »

Takie małe pytanko. Ostatnio często wiesza mi się geokety.org. Nie na długo, na parę minut po czym za jakiś czas(kilka godzin) znowu. Niestabilny serwer, za duże obciążenie z powodu ostatniej zwiększonej popularności czy to jednak mój komputer? OC chodzi w tym samym czasie bez zastrzeżeń, forum też. WTF?
sześć zero siedem sześć jeden dwa trzy dwa siedem mejl: lavinka gazetowa
Obrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: filips »

Np dziś wieczorem aktualizowałem oprogramowanie i rzeczywiście nie działało przez chwil parę. Wcześniej przez 3 tyg nic nie robiłem, więc nie powinno być w tym mojej roli...

Awatar użytkownika
lavinka
Forumator
Posty: 984
Rejestracja: czwartek 15 października 2009, 21:48
Podziękował;: 127 razy
Otrzymał podziękowań: 77 razy
Kontakt:

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: lavinka »

filips pisze:Np dziś wieczorem aktualizowałem oprogramowanie i rzeczywiście nie działało przez chwil parę. Wcześniej przez 3 tyg nic nie robiłem, więc nie powinno być w tym mojej roli...
To na pewno nie tylko wczoraj. Być może to wina niestabilnego łącza, jak się znowu trafi taka czkawka to sprawdzę jego prędkość.
sześć zero siedem sześć jeden dwa trzy dwa siedem mejl: lavinka gazetowa
Obrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: filips »

zapisz też proszę czas i miejsce akcji, które następnie zostanie porównane z danymi z mojej pamięci a wnioski przedstawione na forum.

Awatar użytkownika
Krysiul
Forumator
Posty: 1055
Rejestracja: środa 09 czerwca 2010, 21:35
Podziękował;: 26 razy
Otrzymał podziękowań: 78 razy

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: Krysiul »

Ja też coś takiego zaobserwowałem już kilka razy. Tak samo jak wylogowania po paru sekundach. Następnym razem zapiszę dokładnie czas.
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
meteor2017
Wyjadacz
Posty: 235
Rejestracja: piątek 18 września 2009, 15:46
Podziękował;: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: meteor2017 »

wallson pisze:
Mosh pisze:Taka może i pierdółka ale dlaczego w tym krecie nie wyświetla się flaga

http://geokrety.org/konkret.php?id=4423

w innych pozostawionych przeze mnie w Niemczech zawsze się wyświetlała prawidłowo.

Tak się czasem dzieje, gdy kret jest wrzucony do kesza blisko granicy państw, albo np. nad brzegiem morza ;)
Ano, jest jakiś problem z flagami... czy kilkanaście do ok. 20km od granicy podchodzi pod "blisko granicy"? ;-) Na przykładzie GeoKreta wallsona:
http://geokrety.org/konkret.php?id=4472
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
simor
Bywalec
Posty: 27
Rejestracja: poniedziałek 19 lipca 2010, 20:48
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: simor »

Tak, problem jest i tez mecze o to filipsa. Co do granicy to juz zalezy od kraju, te mniej popularne moga byc w ogole nie rozpoznane.
GeoKrety Toolbox - łatwe logowanie geokretów w skrzynkach GC. Wersja dla Firefoxa i Google Chrome.

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: filips »

tak, problem jest i sam się z nim męczę. Kolejna dziwna sprawa: skrypt wywołany "z palca" działa super, ale już z automatu wychodzą czasem takie kwiatki.

Awatar użytkownika
lavinka
Forumator
Posty: 984
Rejestracja: czwartek 15 października 2009, 21:48
Podziękował;: 127 razy
Otrzymał podziękowań: 77 razy
Kontakt:

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: lavinka »

Mała czkawka geokretów 10-11 23.08 czyli dziś :)
sześć zero siedem sześć jeden dwa trzy dwa siedem mejl: lavinka gazetowa
Obrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Re: geokrety.org nie fungują?

Post autor: filips »

dzięki za cynk, nic nie robiłem. Pewno ktoś bazę filipsa synchronizował :)

ODPOWIEDZ