geokrety.org nie fungują?

Wszystko na ich temat, wnioski, uwagi, rankingi popularności ...

Moderator: Moderatorzy

blueshade
Nowy na forum
Posty: 19
Rejestracja: poniedziałek 25 sierpnia 2008, 23:13
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

geokrety.org nie fungują?

Post autor: blueshade »

jak w temacie...

czy tylko u mnie, czy się faktycznie strona wywaliła?

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Podziękował;: 44 razy
Otrzymał podziękowań: 71 razy
Kontakt:

Post autor: ted69 »

Widac ze z kompem Filipa cos nie tak - jego bazy tez nie ma
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
trojmiasto
Administrator
Posty: 1945
Rejestracja: poniedziałek 12 maja 2008, 20:45
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 88 razy

Post autor: trojmiasto »

Wysłałem już pw dziś, trochę wcześniej do Filipa. Mam nadzieję, że to nie jakieś trwalsze kłopoty.
Jest co prawda gorzej niż było, ale za to lepiej niż będzie.

zyr
Forumator
Posty: 3247
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 47 razy
Otrzymał podziękowań: 141 razy

Post autor: zyr »

No niestety, trzeba się będzie obejść bez geokretów i bazy przez jakiś czas, bo Filipa nie ma i nie będzie przez najbliższe niecałe 3 tygodnie.
Jak my to zniesiemy? Swoją drogą może w przyszłości by przenieść geokrety i bazę na serwer OCPL? Da się to zrobić?

Awatar użytkownika
trojmiasto
Administrator
Posty: 1945
Rejestracja: poniedziałek 12 maja 2008, 20:45
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 88 razy

Post autor: trojmiasto »

Tu już musiałby się wypowiedzieć Filip. Powinno się dać, chyba że geokrety.org mają jakieś wymagania co do serwera, których nie udostępnia iq.pl.
Jest co prawda gorzej niż było, ale za to lepiej niż będzie.

zyr
Forumator
Posty: 3247
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 47 razy
Otrzymał podziękowań: 141 razy

Post autor: zyr »

Filip powiadomiony - błogosławieństwo sieci komórkowych. Siostra powiadomiona, jest szansa, że nie trzeba będzie drukarek uruchamiać :)

blueshade
Nowy na forum
Posty: 19
Rejestracja: poniedziałek 25 sierpnia 2008, 23:13
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

już fungują

Post autor: blueshade »

chyba siostra zadziałała, bo już funkcjonują z powrotem :]

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Podziękował;: 44 razy
Otrzymał podziękowań: 71 razy
Kontakt:

Post autor: ted69 »

No to teraz wszyscy rzuca sie na synchronizacje bazy :) Jest moze jakas lista kolejkowa ? :lol:
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
trojmiasto
Administrator
Posty: 1945
Rejestracja: poniedziałek 12 maja 2008, 20:45
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 88 razy

Post autor: trojmiasto »

Geokrety nie działają :(
Filips, wiesz może co jest przyczyną?
(The system returned: (110) Connection timed out)
Jest co prawda gorzej niż było, ale za to lepiej niż będzie.

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Post autor: filips »

Nie wiem jaka jest przyczyna, ale chyba hardware. Mam pewne typy. O 14 Gosia będzie w domu to podniesie serwer. Sorry za utrudnienia.

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Post autor: filips »

Powinno być już ok. Miłego kretowania.

Awatar użytkownika
Voit
Forumator
Posty: 1161
Rejestracja: poniedziałek 03 marca 2008, 09:26
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował;: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Post autor: Voit »

...Bangla !
..."Im bardziej jej szukam, tym bardziej jej tam nie ma"... trójmiasto, Kępa Redłowska (OP18B6), 29/05/2009 godz 22.30

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Post autor: filips »

Dziś mamy znów problem (tym razem systemowy). Ale ok 16-17 kreciki znów powinny być z nami :)

Awatar użytkownika
Calineczka
Wyjadacz
Posty: 274
Rejestracja: niedziela 25 stycznia 2009, 12:28
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował;: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Filips, a możemy Ci jakoś pomóc? Zrzuta na serwer czy coś w ten deseń?
[url=http://www.swiatelka.pl/][img]http://www.swiatelka.pl/userbar.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Post autor: filips »

Calineczka pisze:Filips, a możemy Ci jakoś pomóc? Zrzuta na serwer czy coś w ten deseń?
Dzięki, ale nie trzeba :) Sprawa tym razem jest czysto softwarowa (wczoraj robiłem poprawki i tak poprawiłem, że jest jak jest :) ). Ok 16-17 będę w domu, to poprawię, żeby działało.

pozdro,
F

ODPOWIEDZ