Operacje na geokretach - błędy

Wszystko na ich temat, wnioski, uwagi, rankingi popularności ...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
brasia
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1555
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Lokalizacja: Poznań

Operacje na geokretach - błędy

Post autor: brasia » środa 04 kwietnia 2018, 09:15

Widzę, że zmieniła się storna logowania geokretów. Duże przyciski chyba są ukłonem w stronę telefonów, na komputerze nie wygląda to zbyt ładnie.
1. Niestety na nowej stronie nie działa logowanie kretów według nazwy kesza. Tzn. wyszukuje skrzynkę ale nie uzupełnia się numer OP :(
Edit:
2. jeśli jestem niezalogowany pojawia się (mniej widoczny niż poprzednio, powinien pozostać czerwony) komunikat w j.angielskim "Although it is possible...."
3. w ogóle wiele komunikatów (wcześniej po polsku) teraz jest w angielskim
4. "Data operacji": po prawej jest taki jakby przycisk, który wydaje się powinien otwierać kalendarz, tak się nie dzieje.
5. "Identyfikacja GeoKreta" - kiedyś była nazwa, teraz tylko TC

Pewnie miało być dobrze a wyszło funkcjonalnie gorzej niż było :(
Obrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
brasia
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1555
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Lokalizacja: Poznań

Re: Operacje na geokretach - błędy

Post autor: brasia » czwartek 05 kwietnia 2018, 10:29

Dałem Issue: https://github.com/geokrety/geokrety-website/issues/30
Skontaktował się ze mną Kumy. Może ktoś chciałby pomóc w tłumaczeniu strony na Polski? Trochę pomogłem, ale lingwistą nie jestem, a i z angielskim u mnie nie jest najlepiej.
Obrazek ObrazekObrazek

Jano
Wyjadacz
Posty: 397
Rejestracja: niedziela 21 września 2008, 17:17

Re: Operacje na geokretach - błędy

Post autor: Jano » czwartek 05 kwietnia 2018, 14:35

@brasia
ad. 1 i 4 u mnie działa (Opera 52.0):
geokrety.JPG
geokrety.JPG (43.99 KiB) Przejrzano 135 razy
Pozdrawiam
Jano

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
brasia
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1555
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Lokalizacja: Poznań

Re: Operacje na geokretach - błędy

Post autor: brasia » czwartek 05 kwietnia 2018, 14:41

Jano pisze:
czwartek 05 kwietnia 2018, 14:35
@brasia
ad. 1 i 4 u mnie działa (Opera 52.0):
Nie zaglądałeś na githuba ;)

Kod: Zaznacz cały

    Fixed
    Changed
    Translations added
    Fixed
    Fixed
Obrazek ObrazekObrazek

Jano
Wyjadacz
Posty: 397
Rejestracja: niedziela 21 września 2008, 17:17

Re: Operacje na geokretach - błędy

Post autor: Jano » czwartek 05 kwietnia 2018, 14:43

Aaa, faktycznie nie zaglądałem :)
Pozdrawiam
Jano

Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ