znalazłam w sieci następujący wpis: http://blog.geocaching.pl/2012/04/02/od ... ng-polska/
Co o tym sądzicie?
Mnie pomysł się podoba, szkoda tylko, że nie została wykorzystana baza opencaching.pl, bo ta na geocaching.pl jest bardzo biedna...
Moderator: Moderatorzy
To trzeba coś założyć.beatass pisze:Mnie pomysł się podoba, szkoda tylko, że nie została wykorzystana baza opencaching.pl, bo ta na geocaching.pl jest bardzo biedna...
jak widać chętnych brak, zerknij na lubuskie npu810 pisze:To trzeba coś założyć.beatass pisze:Mnie pomysł się podoba, szkoda tylko, że nie została wykorzystana baza opencaching.pl, bo ta na geocaching.pl jest bardzo biedna...
"Coś" ani "się" samo nic magicznie nie dzieje.caban7 pisze:Duża szkoda, że nie bierze się pod uwagę openchacingu.
Mam nadzieje, że da się coś zrobić aby nasze statystyki też były brane pod uwagę.
To akurat jest wspólne dla chyba wszystkich odznak PTTK. Możesz zostać pozytywnie zweryfikowany i odznakę zdobyć, ale samą "blachę" to już trzeba wykupić. W szczególnych przypadkach, dla tych "zasłużonych" blacha jest dawana w gratisie. Kolegom trzeba pogratulować że udało się przebić przez żelbeton tej organizacji (może dlatego, że Zarząd działa podobnie do ichniej - ładnie opisanej wyżej przez miklobita)Stryker pisze:Po spełnieniu wymagań mogę sobie *kupić* odznakę![]()
Tu jest w zasadzie pies pogrzebany.etnamars pisze:...ale samą "blachę" to już trzeba wykupić.
Ja nie zauważyłem żadnych personalnych wycieczek w tym wątkuwantsky pisze:PS wszystkie próby personalnych wycieczek odbieram z przyjaznym uśmiechem, świadczą tylko o autorze
Otóż to. Nie wnikając ktomiklobit pisze:Bo nic nie stoi na przeszkodzie żebyśmy sobie naprodukowali wymagań na różne blachy za osiągnięcia na OC i nawet zadekretowali jak blacha będzie wyglądać.
Oho, widzę, że zaraźliwe jest robienie z siebie męczennika, ale to świadczy tylko o autorzewantsky pisze:PS wszystkie próby personalnych wycieczek odbieram z przyjaznym uśmiechem, świadczą tylko o autorze
Chociaż .. właściwie ... może... to czemu nie ?Stryker pisze: Otóż to. Nie wnikając ktoma odpowiednie zaplecze techniczne żeby wyprodukować jakąś blachę
![]()
Podstawowy stopień to pewnie może być i budżetowy, ale wyższe, hmm...miklobit pisze: Jak ktoś wymyśli sensowne wymagania i zrobi ładny projekt to możemy pomyśleć o wersji budżetowej -
powiedzmy coś w tym rodzaju
( żeby było i praktycznie to tło np odblaskowe). Albo jakaś wersja indiańsko/orientalna - drewniana i na rzemyku na szyję ( dziewczyny to lubią ...
)
Żeby nie było że kryptoreklama to powiedzmy, że stopnie wyższe od podstawowego za darmo.
Myślę, że może nie będzie tak źle. Można jeszcze dodać odznaki GOT-u.u810 pisze:4 medale z jednego serwisu, 4 medale z drugiego ... za kilka lat będę wyglądał jak ruski generał