Skrzynki w GC a OC
Moderator: Moderatorzy
-
- Bywalec
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
Skrzynki w GC a OC
Witam wszystkich serdecznie, ponieważ jest to mój pierwszy post.
Jestem zarejestrowany od niedawna, ale przeczytałem już sporą część forum i nie znalazłem odpowiedzi w jednym temacie. Jest trochę skrzynek, które są zarejestrowane w GC a nie ma ich w OC. Przykładowo niedawno zrobiłem wypad OC do skrzynki: OP25A7, która jest też zarejestrowana w GC: GC25KQ1 a niedaleko jest GC2AX7M i sporo innych, wszystkie założone przez toczygroszka. Wspomniana OP25A7 jest założona przez innego użytkownika.
Okolica jest bardzo fajna, wszystkim polecam, zwłaszcza na rowerze - wiem co mówię, bo to moje rodzinne strony.
Patrząc na dorobek toczygroszka (zarówno na OC jak i na GC), nie podejżewam, że nie chciało mu się dopisać wszystkich tych skrzynek go OC. Jakiś inny cel przyświeca takiej praktyce? Czytałem w jednym wątku o odwrotnej sytuacji (czy rejestrować skrzynki w GC), ale chodziło o całkiem co innego.
Proszę mi podpowiedzieć, jak ten temat ugryźć? Może jest jakiś automat, który to może dopisać, tylko nie zadziałał?
Jestem zarejestrowany od niedawna, ale przeczytałem już sporą część forum i nie znalazłem odpowiedzi w jednym temacie. Jest trochę skrzynek, które są zarejestrowane w GC a nie ma ich w OC. Przykładowo niedawno zrobiłem wypad OC do skrzynki: OP25A7, która jest też zarejestrowana w GC: GC25KQ1 a niedaleko jest GC2AX7M i sporo innych, wszystkie założone przez toczygroszka. Wspomniana OP25A7 jest założona przez innego użytkownika.
Okolica jest bardzo fajna, wszystkim polecam, zwłaszcza na rowerze - wiem co mówię, bo to moje rodzinne strony.
Patrząc na dorobek toczygroszka (zarówno na OC jak i na GC), nie podejżewam, że nie chciało mu się dopisać wszystkich tych skrzynek go OC. Jakiś inny cel przyświeca takiej praktyce? Czytałem w jednym wątku o odwrotnej sytuacji (czy rejestrować skrzynki w GC), ale chodziło o całkiem co innego.
Proszę mi podpowiedzieć, jak ten temat ugryźć? Może jest jakiś automat, który to może dopisać, tylko nie zadziałał?
- Żywcu
- Forumator
- Podziękował;: 175 razy
- Otrzymał podziękowań: 191 razy
- Kontakt:
Re: Skrzynki w GC a OC
Nie bardzo wiem jak Ci odpowiedzieć... . Może zacznę tak, nie ma obowiązku rejestrowania skrzynek we wszystkich serwisach, wielu keszerów bawi się w obrębie tylko jednej bazy skrzynek. Jeśli miejsca są ciekawe i chcesz je okeszować na OC, nie ma przeciwwskazań jednak jeśli wiesz o keszach z innych systemów, w danej lokalizacji postaraj się aby szukający ich nie mylili.
Akurat w tym konkretnym przypadku, z dużą pewnością sądzę, że założyciel z GC nie zarejestruje ich w naszej bazie
Akurat w tym konkretnym przypadku, z dużą pewnością sądzę, że założyciel z GC nie zarejestruje ich w naszej bazie

-
- Bywalec
No właśnie... pierwsza myśl to taka, żeby dopisać te skrytki do OC. Chwila zastanowienia i jest druga refleksja, może założyciel z jakiś powodów nie chciał ich publikować na OC? Tak jak pisałem, jestem nowy i nie chcę przez przypadek wywołać jakiejś świętej wojny... Jeżeli jednak uważacie, że nie ma przeciwwskazań do uzupełnienia bazy OC o te kilka skrzynek, to chętnie to zrobię.
- Żywcu
- Forumator
- Kontakt:
"Świętą wojnę"brzuch pisze:... nie chcę przez przypadek wywołać jakiejś świętej wojny... Jeżeli jednak uważacie, że nie ma przeciwwskazań do uzupełnienia bazy OC o te kilka skrzynek, to chętnie to zrobię.

-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 25 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Może po prostu go zapytaj: http://www.geocaching.com/profile/?guid ... 35163&ds=2brzuch pisze:Patrząc na dorobek toczygroszka (zarówno na OC jak i na GC), nie podejżewam, że nie chciało mu się dopisać wszystkich tych skrzynek go OC. Jakiś inny cel przyświeca takiej praktyce?
lub tu: http://forums.groundspeak.com/GC/index.php?showforum=74
- Doc_with_the_dog
- Forumator
- Podziękował;: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 115 razy
- Kontakt:
hehe.. ja co prawda też jestem nowy i, podobnie jak brzuch nie do konca rozumiem tę sytuację, ale mój nos również mi mówi, iż nie powinienes nic dodawać w którąkolwiek ze stron. Co najwyżej założyć swojego kesza w taki sposób jak opisał żywcu 
taka sytuacja jest np. w Krakowie. przy Kościele św. Wojciecha. Jest kesz OC i dosłownie kilka metrów dalej kesz z GC

taka sytuacja jest np. w Krakowie. przy Kościele św. Wojciecha. Jest kesz OC i dosłownie kilka metrów dalej kesz z GC
Ostatnio zmieniony czwartek 07 października 2010, 19:10 przez Doc_with_the_dog, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałbym iść do nieba ze względu na klimat, ale wolę do piekła ze względu na towarzystwo.
-
- Bywalec
Spytać autora mogę i to zrobię. Chciałem jednak poruszyć temat bardziej globalnie, bo może jest już jakieś wypracowane stanowisko na ten temat, tylko ja się do niego nie dokopałem. Dublowanie skrzynek mija się z celem, bo te są założone w najciekawszych punktach. Jaki sens ma założenie nowej skrzynki OC obok (kilka-naście -dziesiąt metrów obok) istniejącej skrzynki GC, w przypadku, gdy odległości pomiędzy skrzynkami w takim terenie to najczęściej > 10 km?
@marwaldor - masz jakiś cel, czy z nudów tak piszesz posty bez sensu?
@marwaldor - masz jakiś cel, czy z nudów tak piszesz posty bez sensu?
- Żywcu
- Forumator
- Kontakt:
Jeśli chcesz spytać kolegę (zwłaszcza tego), czy możesz zarejestrować jego skrzynkę w serwisie OC - powiem tylko tyle co marwaldor TEGO NIE RÓB!!!
-
- Forumator
- Podziękował;: 12 razy
- Otrzymał podziękowań: 184 razy
http://forum.opencaching.pl/search.php? ... 4&sr=posts
I myślę tyle w temacie.
W kraju są setki ciekawych miejsc, które czekają na kesza. Nie ma potrzeby zakładać skrzynek OC na skrzynce GC. Myślę że temat można zamknąć, a dalsze jego ciągnięcie to ekhm..turlanie dropsa.
I myślę tyle w temacie.
W kraju są setki ciekawych miejsc, które czekają na kesza. Nie ma potrzeby zakładać skrzynek OC na skrzynce GC. Myślę że temat można zamknąć, a dalsze jego ciągnięcie to ekhm..turlanie dropsa.
- RobertM
- Stały bywalec
- Podziękował;: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Proszę o zamknięcie tematu. Do niczego nie prowadzi. Miałem nadzieję, że problem OC/GC zakończył się po rozdzieleniu forum.