Geocoin?
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowy na forum
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Geocoin?
Ostatno sprawiłem sobie takie coś. Pytanie brzmi czy mogę to nazwać geocoinem. Moneta została wykonana z plexiglasu.
- Załączniki
-
- Lepsza jakość się nie mieściła
- IMG_20171229_143233.jpg (415.25 KiB) Przejrzano 10235 razy
- Pawel brasia
- Forumator
- Podziękował;: 41 razy
- Otrzymał podziękowań: 77 razy
Re: Geocoin?
A co to jest geocoin?
Możesz z tego zrobić geokreta i wysłać (poprzez skrzynki) w drogę.
Możesz z tego zrobić geokreta i wysłać (poprzez skrzynki) w drogę.
-
- Nowy na forum
Te monetę wykonałem na wzór pgw a tu ci zacytuje.
Polish Wood Geocoin. Polish Wood Geocoin jest specjalnym, osobistym drewnianym krążkiem. W odróżnieniu od Geocoina, nie posiada numeru dzięki, któremu można go śledzić na geocaching.com; lecz podobnie jak Geocoin, można kolekcjonować, wymieniać, przenosić z kesz do kesza.
A na geokreta mam już inny projekt.
Polish Wood Geocoin. Polish Wood Geocoin jest specjalnym, osobistym drewnianym krążkiem. W odróżnieniu od Geocoina, nie posiada numeru dzięki, któremu można go śledzić na geocaching.com; lecz podobnie jak Geocoin, można kolekcjonować, wymieniać, przenosić z kesz do kesza.
A na geokreta mam już inny projekt.
-
- Nowy na forum
- Podziękował;: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Nazwać to geocoinem, jak najbardziej możesz.
Tylko, że aby był "trackowalny" musiałbyś uzyskać kod z GC i wyciąć go gdzieś na tej monecie.
Bez tego będzie jakąś odmianą xWG. Marmagi swego czasu zrobił kilka sztuk: Polish Brass Geocoin
Tylko, że aby był "trackowalny" musiałbyś uzyskać kod z GC i wyciąć go gdzieś na tej monecie.
Bez tego będzie jakąś odmianą xWG. Marmagi swego czasu zrobił kilka sztuk: Polish Brass Geocoin
-
- Nowy na forum
A propos tracking code. Jak uzyskać takowy pojedyńczy. W oficjalnym sklepie jeśli się nie mylę można zakupić co najmniej 200 sztuk. Myślałem nad kupieniem trakownego pgw w jednym z polskich sklepów. Go postawić na półke a kod przynieść na moją monetę.
- deg
- Rada Techniczna
- Podziękował;: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
Kluczykk - nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale jesteś na forum Opencaching, nie Geocaching.Kluczykk pisze:A propos tracking code. Jak uzyskać takowy pojedyńczy. W oficjalnym sklepie jeśli się nie mylę można zakupić co najmniej 200 sztuk. Myślałem nad kupieniem trakownego pgw w jednym z polskich sklepów. Go postawić na półke a kod przynieść na moją monetę.
Tu nie handlujemy niczym. Serwis jest za darmo dla wszystkich, skrzynki są widoczne, można ich ściągać ile lubisz.
Jeśli chcesz w obieg puścić jakieś przedmioty - zrób to! Zrób z tego GeoKreta, którego w dowolnej ilości możesz wrzucić w teren totalnie gratis.
Za politykę marketingową komercyjnej, zwalczającej nas konkurencji niezbyt odpowiadamy...
- Za ten post autor deg otrzymał podziękowanie:
- Pawel brasia
- Silent A
- Wyjadacz
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
Przestańcie z tą napinką na GC bo to już jest nudne i tylko OC na tym traci.
Geocoin przypuszczam że musi być trackowalny wiec to nie jest geocoin, PWG tez nie jest bo jak sama nazwa mówi to musi być drewno. W tej formie jest to nie wiadomo co, gdyby był kod geokreta można by nazwać geokretem ale kodu nie ma. Ot zwykły breloczek i tyle.
Geocoin przypuszczam że musi być trackowalny wiec to nie jest geocoin, PWG tez nie jest bo jak sama nazwa mówi to musi być drewno. W tej formie jest to nie wiadomo co, gdyby był kod geokreta można by nazwać geokretem ale kodu nie ma. Ot zwykły breloczek i tyle.