Znalazłem TravelBuga
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowy na forum
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Znalazłem TravelBuga
Dzisiaj w skrzynce opencache znalazłem TravelBug'a i jako, że nie korzystałem nigdy z geocache to sobie go wziąłem myśląc, że spokojnie po kodzie go zaloguje na geokretach. Co mam w takim wypadku zrobić? Da się go jakoś dologować do geokretów czy po prostu mam go wrzucić w byle jaką skrzynkę?
- krystiant
- Forumator
- Podziękował;: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 76 razy
Re: Znalazłem TravelBuga
TravelBugi teoretycznie powinny wędrować tylko po keszach z geocaching.com i na tej stronie można również logować TB (wymagane jest założenie konta). Najlepiej wrzuć go do jakiegoś kesza dwusystemowego.
Poczytaj zanim się zapytasz
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11, 12 i 13
Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11, 12 i 13
Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów
-
- Stały bywalec
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Tak uzupełniając, to TravelBugi można logować TYLKO na geocaching.com i TYLKO w skrzynkach z tego portalu. Wypuszczający TravelBugi nagminnie zapominają do nich dołączyć choćby minimalną informację co to jest i co się z tym robi, to już inna bajka...
- miklobit
- Forumator
- Podziękował;: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
- Kontakt:
Przecież na każdym TB czy coinie jest wyraźnie napisane "Trackable at geocaching.com". Więc jaka informacja jest jeszcze potrzebna ?paprotek pisze:Tak uzupełniając, to TravelBugi można logować TYLKO na geocaching.com i TYLKO w skrzynkach z tego portalu. Wypuszczający TravelBugi nagminnie zapominają do nich dołączyć choćby minimalną informację co to jest i co się z tym robi, to już inna bajka...
-
- Nowy na forum
- Otrzymał podziękowań: 0
Ale my jako początkujący widząc takie cuś stwierdzamy, że pewnie geokrety jest połączone systemowo z geocachingiem, a opencaching jest podpięty pod wspólną bazę danych
-
- Stały bywalec
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
miklobit pisze:Przecież na każdym TB czy coinie jest wyraźnie napisane "Trackable at geocaching.com". Więc jaka informacja jest jeszcze potrzebna ?
Yyyy, serio? TyIe ich w rękach miałem i nie zaważyłem Gdzie on jest, to następnym razem postaram się zwrócić uwagę
W każdym razie coś słabo z czyteInością tego komunikatu
- miklobit
- Forumator
- Podziękował;: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
- Kontakt:
Re:
Znajdzie ktoś (GC only) geokreta (może twojego ?) w keszu dwusystemowym - też niech obetnie metkę i puści dalej jako TB. Tobie tylko info że dlasza droga tuszy_mat pisze:Trochę sytuacja bez wyjścia, trzeba założyć konto na geocaching, znaleźć ich skrzynkę... Eee tam. Wrzucił ktoś do skrzynki z OpenCaching, to obetnij metkę i "zkretuj". Daj na koniec właścicielowi tylko cynk, że dalsza droga jest tu.
To jakiś problem sprawdzić który odwiedzany kesz OC jest jednoczesnie GC ? No tak - dla początkującego to może być problem - zwollennicy "czystości rasy" (czarno-żółtej) niedawno bardzo "ułatwili" początkującym to sprawdzanie
- lavinka
- Forumator
- Podziękował;: 51 razy
- Otrzymał podziękowań: 20 razy
- Kontakt:
Odpowiedź jest prosta. Trzeba znaleźć skrzynkę podwójną. Takich jest bardzo wiele. Zwyczajnie znaleźć w oc i tam wrzucić tb. Nawet bez zalogowania, prędzej czy później ktoś na gc go znajdzie i zaloguje za Ciebie. Gdybyś bardzo chciał, możesz poprosić o zalogowanie kogoś, kto się bawi w obu serwisach i ma tam konto. Znając kod (możesz go wysłąc mejlem) nawet ja mogę go zalogować za Ciebie.