Logowanie Geo Kreta
Moderator: Moderatorzy
- gregorio1972
- Nowy na forum
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
Logowanie Geo Kreta
Witam Jestem początkujący - raczkujący. Dzisiaj wsadziłem kreta do nowej lokalizacji. Nie zapisałem tracking kodu ponadto w skrzynce był również kret i też nie zapisałem kodu ani właściciela co mam zrobić? Czy mogę jakoś uzyskać te dane bez ponownego wyjazdu w to miejsce - bo nie wiem kiedy będzie to możliwe?
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Re: Logowanie Geo Kreta
Jeśli pamiętasz cokolwiek z tego kreta to poszukaj w serwisie http://geokrety.org/szukaj.php potem mail do właściciela i opisanie sytuacji. Do mnie już kilka razy pisano w takiej sprawie, dziś nawet z Niemczech
Michał vel. MardoQ | Krytykuję krytykowanie innych
Jeżeli ktoś pomógł Ci w Twoim temacie - kliknij To nic nie kosztuje
- gregorio1972
- Nowy na forum
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
był jakiś błąd na stronie i pierwszy przypadek rozwiązałem sam. Natomiast odnośnie drugiego kreta napisałem do osoby, która ostatnio robiła wpis w dzienniku może to coś pomoże
- Krysiul
- Forumator
- Podziękował;: 12 razy
- Otrzymał podziękowań: 33 razy
Pisz raczej do właściciela kreta, a nie do osoby robiącej ostatni wpis, bo jest wysoce prawdopodobne, że nie ma już tego kodu. Dostęp do niego traci się w momencie, gdy zalogujesz wrzucenie kreta do innej skrzynki.
- Maliniak
- Forumator
- Podziękował;: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
akurat tutaj się nie zgodzę, masz dostęp do każdego TC kreta którego przenosiłeś kiedyś
wystarczy wejść na stronę danego geokreta i poszukać linku obok "Operacje na tym GeoKrecie"
po kliknięciu odpala nam się strona z możliwością wykonania ruchu na GK oraz jest już uzupełnione pole TC z którego odczytujemy TC
wystarczy wejść na stronę danego geokreta i poszukać linku obok "Operacje na tym GeoKrecie"
po kliknięciu odpala nam się strona z możliwością wykonania ruchu na GK oraz jest już uzupełnione pole TC z którego odczytujemy TC
...Mówię Tobie: "Wiarę miej!
W drodze swojej nie ustawaj!
Żebyś doszedł dokąd chcesz!
Niech marzenia staną się Twoją nocą, Twoim dniem!
Głosem serca w życiu kieruj się!"...
- Krysiul
- Forumator
- Podziękował;: 12 razy
- Otrzymał podziękowań: 33 razy
Hm, faktycznie. Sprawdziłem przed napisaniem posta, ale mam jakieś problemy z logowaniem i okazało się, że wywaliło mnie tuż po zalogowaniu, stąd nie miałem widocznej tej opcji, myślałem, że znika po wrzuceniu kreta
- lavinka
- Forumator
- Podziękował;: 51 razy
- Otrzymał podziękowań: 20 razy
- Kontakt:
Pisz do kogo się da. Kiedyś odbiłam się tak od gk Alexa (pewnie mu wpadłam do spamu), bo napis z etykiety się rozpłynął, ale pomogli poprzedni znalazcy. Możesz też napisać w logach skrzynki prośbę, by następny znalazca spisał TC i zalogował spotkanie. TC zapominane jest często z tego co widzę, ale też odzyskanie go nie stanowi wielkiego problemu. Trzeba tylko chciećKrysiul pisze:Pisz raczej do właściciela kreta, a nie do osoby robiącej ostatni wpis, bo jest wysoce prawdopodobne, że nie ma już tego kodu. Dostęp do niego traci się w momencie, gdy zalogujesz wrzucenie kreta do innej skrzynki.
- pan_ryba
- Wyjadacz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Po prostu zalogować go do skrzynki. I tyle. Ewentualnie wcześniej możesz zaznaczyć log "zabrałem geokreta" ale to w sumie nic nie zmienia.gagu pisze:Zalogowałem kreta u mnie w domu. Jak go teraz wylogować i zalogować w skrzynce?
- pan_ryba
- Wyjadacz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
No OK. Ponieważ kret jest zalogowany na Twoich współrzędnych to nie ma go w Twoim inwentarzu. Domyślam się, że tutaj masz problem bo jak coś jest w inwentarzu to nie trzeba ponownie wpisywać tracking kodu. Teraz normalnie naciśnij na stornie "Zaloguj Geokreta", zaznacz "Zabrałem Geokreta" i wpisz tracking code (ten drugi, nie GK5ABF). Jeśli to nie działa to do Filipsa się zgłoś.